dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63835.612$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreni ve programlara katıldı.Malatya Erhaç Havaalanı'nda kent protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu yol boyunca sık sık vatandaşlar tarafından durduruldu. Kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara da hediyeler verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı güzergah boyunca Malatyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından görmek için yolda bekledi.   ***   Yeni Cami'de Cihannüma Derneğinin düzenlediği, "Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği düzenlendi. Sabah namazı ile başlayan etkinliğe Vali Aydın Baruş, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Diyanet İşleri Başkanlığı Danışmanı Ahmet Beleda, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Cihannuma Derneği Malatya Şube Başkanı Erhan Berk'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın namaz sonrası verdiği vaazın ardından katılımcılara Battalgazi Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.   ***  Battalgazi'nin yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını aralıksız devam eden Battalgazi Belediyesi, Battalgazi Mahallesinde bulunan Mahmut ve Recai Kutan sokaklarında imar yolu açma ve sıcak asfalt serimi yaptı.  ***   Yeni yerine taşınan MHP Kale İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Bayram Işık, il ve ilçe yönetimi katıldı.   ***  CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partisinin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kiraz, yayımladığı mesajında mensubu, üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. Kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetin kurulmasından bu ülke de devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli bir rol üstlenerek bu ülkeyi Cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırmıştır” ifadelerine yer verdi.   ***  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop Btc Turk Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret ederek yeni stadyumun yanına yapılması düşünülen tesisler ile ilgili sarı kırmızılı kulüp yönetimiyle fikir alışverişinde bulundular.   ***   Sergen Yalçın yönetiminde ligde 2 haftalık süreçte yenilgi alan ve taraftarı üzen sarı-kırmızılılar, bu kayıpları unutturmak için ligin 3. haftasında oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasında 3 puan hedefliyor.   ***   Yeşilyurt Belediyespor Sportif Direktörü Burak Acil, yaptı açıklamada, sahadan şansız bir skorla ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Rakip karşısında maça istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda oyuna ortak olduklarını belirten Acil, “Manisa'ya puan almaya gelmiştik ama kısmet değilmiş. Golü son dakikada yememiz üzüntümüzü bir kat daha arttırdı. Hem ligin ilk haftasında, hem bu hafta rakiplerimizle başa baş oynamamıza rağmen aldığımız 1'er 0'lık yenilgiler bizleri üzdü. Bazen de kısmetin önüne geçemiyorsunuz” dedi.

1_2

 

 

ABD'YE MALATYA'DAN REST ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve bazı programlara katılmak üzere Malatya'ya geldi.Malatya Erhaç Havaalanı'nda kent protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu yol boyunca sık sık vatandaşlar tarafından durduruldu. Kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara da hediyeler verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı güzergah boyunca Malatyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından görmek için yolda bekledi. 

BAĞLAR NAMAZLA GÜÇLENECEK

Yeni Cami'de Cihannüma Derneğinin düzenlediği, "Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği düzenlendi. Sabah namazı ile başlayan etkinliğe Vali Aydın Baruş, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Diyanet İşleri Başkanlığı Danışmanı Ahmet Beleda, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Cihannuma Derneği Malatya Şube Başkanı Erhan Berk'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın namaz sonrası verdiği vaazın ardından katılımcılara Battalgazi Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.

GÜDER: YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Battalgazi'nin yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını aralıksız devam eden Battalgazi Belediyesi, Battalgazi Mahallesinde bulunan Mahmut ve Recai Kutan sokaklarında imar yolu açma ve sıcak asfalt serimi yaptı. 

MHP'NİN KALE'Sİ DEĞİŞTİ

Yeni yerine taşınan MHP Kale İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Bayram Işık, il ve ilçe yönetimi katıldı.

GEVREK PROJEYE DESTEK İSTEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop Btc Turk Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret ederek yeni stadyumun yanına yapılması düşünülen tesisler ile ilgili sarı kırmızılı kulüp yönetimiyle fikir alışverişinde bulundular. 

KAPLANLAR MAÇ HAZIRLIĞINDA

Sergen Yalçın yönetiminde ligde 2 haftalık süreçte yenilgi alan ve taraftarı üzen sarı-kırmızılılar, bu kayıpları unutturmak için ligin 3. haftasında oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasında 3 puan hedefliyor.

SON DAKİKA ŞOKU

Yeşilyurt Belediyespor Sportif Direktörü Burak Acil, yaptı açıklamada, sahadan şansız bir skorla ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Rakip karşısında maça istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda oyuna ortak olduklarını belirten Acil, “Manisa'ya puan almaya gelmiştik ama kısmet değilmiş. Golü son dakikada yememiz üzüntümüzü bir kat daha arttırdı. Hem ligin ilk haftasında, hem bu hafta rakiplerimizle başa baş oynamamıza rağmen aldığımız 1'er 0'lık yenilgiler bizleri üzdü. Bazen de kısmetin önüne geçemiyorsunuz” dedi.

GEVREK: ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMIYORUZ

Sarı-kırmızılı takımın Başkanı Adil Gevrek, Sergen Yalçın'ın 3 haftalık performansıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Sergen Yalçın'ın üst düzey bir kariyeri var. Her gittiği yerde, teknik adamlıkta da başarılı bir grafik çizdi. Farklı düşünce ve görüşler illaki oldu. Ama biz inanmadığımız hiçbir teknik direktör ve futbolcuyla anlaşma yapmayız. İlk maçımızı Başakşehir ile oynadık, 3-0 kazandık. Bazen inişler ve çıkışlar vardır. Takımlar ilk 5-6 hafta da ancak oturur. Bizim avantajımız, hazır olmamızdı. İkinci haftada Trabzon'da kaybettik ve puan alamadığımız için üzüldük ki, performansımız iyiydi. Bu bizim için önemliydi. Futbolda yenmek, yenilmek ve berabere kalmak var. Bizi mutlu eden, iyi futboldu. Maalesef sonuca varamadık. Sahamızda oynadığımız Alanyaspor maçında, ilk 45 dakikada bazı bireysel hatalarımız oldu. İkinci devreye iyi başladık. İlk yarıyı 3-0 kapatınca, bunu psikolojik olarak atlatmak kolay olmadı. Risk aldık ve 3-2'yi yakaladık. Sonuç olarak mağlup olduk ve derinden üzüldük, ancak yolumuza bakmalıyız. Malatya'da, taraftarımızın önünde her zaman galip gelmeliyiz. Kazanamıyorsan en kötü berabere kalmalısın. Daha ligin başındayız. Kayıplar telafi edilebilir. Önümüzde uzun bir maraton var. Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!