dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2456.9
  • BIST
    9772.63
  • BTC
    64346.12$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da bir şahıs, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre olay, Arguvan İlçesi Narmikan Bahçeli mezrasında meydana geldi. Yasin Mol (33) isimli şahıs, helezyon denilen tarım makinesi ile çalıştırdığı sırada, elektrik kaçağından hayatını kaybetti.  ***  Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde mütevazi bir hayat süren Hüseyin Aslan, 2018 yılında eşiyle birlikte Hac farizasını yerine getirmek için merkezi İstanbul'da bulunan bir şirketin Malatya Acenteliğine başvurdu.   *** Dış Ticaret istatistiklerine göre, geçtiğimiz Ağustos ayında, Malatya'da ihracat 20,75 milyon dolar, ithalat ise 5,92 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ise ithalata göre 4 kat fazla yapıldığı vurgulandı.   ***  Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in desteğiyle sinemaya giden Alperen, hayatının en büyük mutluluklarından birini yaşadı. Hastalığı nedeniyle vücudunda ağır düzeyde hareket kaybı bulunan Alperen, Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde fizik tedavi görüyor. Özel engelli çocuklara bünyesinde eğitim verip, tedavilerini gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, bunun yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. Engelli gencin hayalini öğrenen Belediye Başkanı Osman Güder'in desteğiyle Alperen Arslan sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı.   *** Malatya İnönü Üniversitesi, İş Kur İl Müdürlüğü ve Teknokent koordinesinde, 95 gün süren yazılım geliştirme eğitimine katılan 16 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.   ***  1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaşlılara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlar doğar, büyür, gelişir, ihtiyarlar ve dünyasını değiştirir. Milletler de yaşlılarına verdikleri önemle gelişmişlik düzeylerini belirlerler. Aynı zamanda dinimiz İslam da yaşlılara verdiği öneme atfen dini yaşama noktasındaki algılarımızı belirlemiştir” ifadelerini kullandı.  *** Takımın teknik sorumlusu Hakan Aydemir, oldukça önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi.   *** Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Türk Müziği Konservatuvarı (MBTMK) sınavına katılmak isteyenlerin 11 Ekim 2019 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.   *** Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) adına Portekiz'den Malatya'ya gelen Uzman Heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.   *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Geri Dönüşüm Çarşısı' etkinliğine katılan çocuklar, evlerinde kullanmadıkları kitap, oyuncak, ayakkabı, kıyafet ve eşyaları takas yoluyla ya da cüzi miktarlarda satışını yaptılar. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren çocuklar, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdular.   *** Malatya'da 30 Eylül günü 8 kişi hayatını kaybetti. ***

1_2

ELEKTRİK KAÇAĞI SONU OLDU

Malatya'da bir şahıs, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre olay, Arguvan İlçesi Narmikan Bahçeli mezrasında meydana geldi. Yasin Mol (33) isimli şahıs, helezyon denilen tarım makinesi ile çalıştırdığı sırada, elektrik kaçağından hayatını kaybetti.

HAC VAADİYLE DOLANDIRILDILAR

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde mütevazi bir hayat süren Hüseyin Aslan, 2018 yılında eşiyle birlikte Hac farizasını yerine getirmek için merkezi İstanbul'da bulunan bir şirketin Malatya Acenteliğine başvurdu.

EN FAZLA İHRACAT MALATYA'DAN 

Dış Ticaret istatistiklerine göre, geçtiğimiz Ağustos ayında, Malatya'da ihracat 20,75 milyon dolar, ithalat ise 5,92 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ise ithalata göre 4 kat fazla yapıldığı vurgulandı.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in desteğiyle sinemaya giden Alperen, hayatının en büyük mutluluklarından birini yaşadı. Hastalığı nedeniyle vücudunda ağır düzeyde hareket kaybı bulunan Alperen, Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde fizik tedavi görüyor. Özel engelli çocuklara bünyesinde eğitim verip, tedavilerini gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, bunun yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. Engelli gencin hayalini öğrenen Belediye Başkanı Osman Güder'in desteğiyle Alperen Arslan sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı. 

BAŞKAN GEVREK: İLK ŞUTTA GOLÜ BULDULAR

Yeni Malatyaspor'da 3-0'lık Antalyaspor yenilgisi moralleri bozarken, sarı-kırmızılıların kulüp başkanı Adil Gevrek, rakibin ceza sahası içerisine girmeden farklı galip gelmesine şanssızlık olarak yorumladı.

KIZILAY: GELECEĞİN MESLEKLERİNİ ÖĞRENDİLER

Malatya İnönü Üniversitesi, İş Kur İl Müdürlüğü ve Teknokent koordinesinde, 95 gün süren yazılım geliştirme eğitimine katılan 16 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

YAŞLILARIN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMELİYİZ

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaşlılara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlar doğar, büyür, gelişir, ihtiyarlar ve dünyasını değiştirir. Milletler de yaşlılarına verdikleri önemle gelişmişlik düzeylerini belirlerler. Aynı zamanda dinimiz İslam da yaşlılara verdiği öneme atfen dini yaşama noktasındaki algılarımızı belirlemiştir” ifadelerini kullandı.

GALİBİYET SEVİNCİ

Takımın teknik sorumlusu Hakan Aydemir, oldukça önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi.

KONSERVATUVARA ÖĞRENCİ ALINACAK 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Türk Müziği Konservatuvarı (MBTMK) sınavına katılmak isteyenlerin 11 Ekim 2019 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. 

TESCİL BİR AN EVVEL YAPILMALI

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) adına Portekiz'den Malatya'ya gelen Uzman Heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

BU ETKİNLİK ÇOCUKLARA YARADI 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Geri Dönüşüm Çarşısı' etkinliğine katılan çocuklar, evlerinde kullanmadıkları kitap, oyuncak, ayakkabı, kıyafet ve eşyaları takas yoluyla ya da cüzi miktarlarda satışını yaptılar. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren çocuklar, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdular.

VEFAT EDENLER

 Malatya'da 30 Eylül günü 8 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!