dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya merkezli 8 ilde yapılan operasyonda, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) mahrem yapılanmasıyla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.***  3. Geleneksel İstanbul'da Malatya Tanıtım Günlerinin açılış töreni düzenlendi.   *** Malatya'da, özel güvenlik görevlisi ile okul koordinasyon görevlilerine eğitim verildiği belirtildi.   *** Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü'nün, eski hizmet binasında 14 Ekim 2019 pazartesi gününden itibaren hizmet vereceği bildirildi.   ***  Malatya İnönü Üniversitesi'nde Cami ve Hayat Paneli düzenlenerek, camilerin önemi dile getirildi.   *** Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2019 yılı Eylül ayı hava limanı istatistiklerine göre, Eylül ayında Malatya Hava limanı iç hat yolcu trafiği 58 bin 96, dış hat yolcu trafiği bin 950 ile birlikte toplam yolcu trafiği ise 60 bin 46 oldu.   *** Konyaspor maçına Orduzu Pınarbaşı Nurettin Sokan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla hazırlanan sarı kırmızılılarda eksik oyuncu bulunmazken, antrenman eksiği bulunan Gökhan Töre ve Arturo Mina ise takımdan ayrı çalışıyor. İki futbolcunun da Konyaspor maçına yetişecekleri belirtildi. Süper Lig'de geride kalan 7 haftada hanesine 10 puan yazdıran Malatya ekibi milli arayı iyi değerlendirmek adına Süper Lig temsilcisi Başakşehir ile bir hazırlık müsabakası oynayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumundaki müsabaka yarın 16.00'da oynanacak.   ***  Afrikalı öğrencilerle bir toplantı gerçekleştiren İNÜAFAM Müdürü İsmail Söylemez, öğrencilerin yerleşim, kayıt ve eğitim süreçleriyle yakından ilgilendiklerini ifade etti.  *** Malatya Sivil Toplum Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na destek amaçlı açıklamada bulunarak, askerler için dua etti.Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na Malatyada'ki STK'larda destek verdi. Malatya Sivil Toplum Platformu, Cuma namazı sonrası Yeni Cami önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrası harekattaki askerler için dua edildi.  ***  Türkiye'nin sınırında bir terör devleti kurmakla tehdit edildiğini yaptığı açıklama ile söyleyen Kahtalı, “Ülkemiz, uluslararası hukuktan doğan meşru hakları çerçevesinde öncelikle kendi güvenliğini sağlamak, bölgeyi DEAŞ, PKK, YPG ve PYD gibi unsurlardan temizlemek ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamak amacıyla sınır ötesi operasyon gerçekleştirilmektedir.” dedi.   ***  9. Uluslararası Malatya Film Festival, tanıtım toplantısı yapılarak, festivalde yapılacaklar dile getirildi.  *** Malatya'da 11 Ekim günü 7 kişi hayatını kaybetti. ***

1_2

 

BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

Malatya Sivil Toplum Platformu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na destek amaçlı açıklamada bulunarak, askerler için dua etti.Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na Malatyada'ki STK'larda destek verdi. Malatya Sivil Toplum Platformu, Cuma namazı sonrası Yeni Cami önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrası harekattaki askerler için dua edildi.

KAHTALI: KİMSE SİYASİ MENFAATLERİ İÇİN SÖYLEM GELİŞTİRMESİN

Türkiye'nin sınırında bir terör devleti kurmakla tehdit edildiğini yaptığı açıklama ile söyleyen Kahtalı, “Ülkemiz, uluslararası hukuktan doğan meşru hakları çerçevesinde öncelikle kendi güvenliğini sağlamak, bölgeyi DEAŞ, PKK, YPG ve PYD gibi unsurlardan temizlemek ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamak amacıyla sınır ötesi operasyon gerçekleştirilmektedir.” dedi. 

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Malatya merkezli 8 ilde yapılan operasyonda, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) mahrem yapılanmasıyla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

İSTANBUL'DA MALATYA GÜNLERİ

3. Geleneksel İstanbul'da Malatya Tanıtım Günlerinin açılış töreni düzenlendi. 

ÇOCUKLAR GÜVENDE OLSUN

Malatya'da, özel güvenlik görevlisi ile okul koordinasyon görevlilerine eğitim verildiği belirtildi. 

PFDK'DAN BMYS'YE CEZA!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yaptığı toplantı sonrası birçok kulübe ceza verdi. 

İŞKUR TAŞINIYOR

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü'nün, eski hizmet binasında 14 Ekim 2019 pazartesi gününden itibaren hizmet vereceği bildirildi.

"BANA TÜM YERYÜZÜ MESCİD KILINDI"

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Cami ve Hayat Paneli düzenlenerek, camilerin önemi dile getirildi.

60 BİN 46 YOLCU UÇTU 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2019 yılı Eylül ayı hava limanı istatistiklerine göre, Eylül ayında Malatya Hava limanı iç hat yolcu trafiği 58 bin 96, dış hat yolcu trafiği bin 950 ile birlikte toplam yolcu trafiği ise 60 bin 46 oldu.

YENİ MALATYASPOR BAŞAKŞEHİR İLE KARŞILAŞACAK 

Konyaspor maçına Orduzu Pınarbaşı Nurettin Sokan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla hazırlanan sarı kırmızılılarda eksik oyuncu bulunmazken, antrenman eksiği bulunan Gökhan Töre ve Arturo Mina ise takımdan ayrı çalışıyor. İki futbolcunun da Konyaspor maçına yetişecekleri belirtildi. Süper Lig'de geride kalan 7 haftada hanesine 10 puan yazdıran Malatya ekibi milli arayı iyi değerlendirmek adına Süper Lig temsilcisi Başakşehir ile bir hazırlık müsabakası oynayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumundaki müsabaka yarın 16.00'da oynanacak.

AFRİKALI ÖĞRENCİLER MALATYA'DA 

Afrikalı öğrencilerle bir toplantı gerçekleştiren İNÜAFAM Müdürü İsmail Söylemez, öğrencilerin yerleşim, kayıt ve eğitim süreçleriyle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

FİLM FESTİVALİ TANITILDI

9. Uluslararası Malatya Film Festival, tanıtım toplantısı yapılarak, festivalde yapılacaklar dile getirildi.

VEFAT EDENLER

 Malatya'da 11 Ekim günü 7 kişi hayatını kaybetti.  

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!