dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63737.294$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da yaşayan 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Gülhan Solak kısa süre önce eşini kaybetmesi üzerine ev işlerini bir kenara bırakıp ailesini geçindirmek zorunda kaldı. Kimseye muhtaç olmadan yaşamayı ve çocuklarına bakmayı isteyen Solak, kendi imkanlarıyla çocukluk hayali olan oto yıkamacı iş yerini açtı. Kısa sürede işi öğrenen ve müşterilerini arttıran Solak, eşinin boşluğunu bir an olsun çocuklarına hissettirmeden evini geçindirmeye ve para kazanmaya başladı. Kadın girişimci yaptığı işle erkeklere, azmiyle de kadınlara örnek oluyor.  *** Malatya ile Adıyaman arasında 3 yıl önce tabela nedeniyle başlayan sınır kavgası yeniden alevlendi. Kavga bu kez Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada Malatyalılar tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle başladı.İddiaya göre Adıyaman sınırında bulunan Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada yol çalışması sırasında yaklaşık yüz kişilik Adıyamanlı grup çalışma alanına gelip buradaki çalışmaları durdurdu.  *** Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Feci kazada 6 kişi yaralandı.  *** Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Feci kazada 6 kişi yaralandı.  *** Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligde zorlu bir sürece girdiklerini kaydederek, "Milli aradan sonra zorlu bir maç trafiği içerisine girdik. İnşallah hedeflediğimiz gibi giderse işim çok daha kolaylaşır" dedi.   *** Yeni Malatyaspor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çakır, Dilara Aslım ile dünyaevine girdi. Başkan Adil Gevrek'in çiftin şahitliğini yaptığı nikah töreninde sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu formayı Burak ve Dilara çiftine hediye etti.   ***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ankara'da 16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen 4.Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresine katılarak Yerel Yönetimler Aktör Oturumunda ‘ Yerel Yönetimler ve Yönetişim' konulu panelde konuşma yaptı.  *** Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından yürütülen, Gel Katıl Bize adlı AB projesi çerçevesinde Lütfi Özgünaydın, MAFSAD salonunda, “Çukurova- Yaşar Kemal” ve “Bir Zamanlar “ isimli sunumunu yaptı, kitaplarını imzaladı.   ***  ‘Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' düsturuyla MHP Malatya Kadın Kolları'nın başlatmış olduğu kadınlara yönelik kurslarda yıl içinde yapılan el işleri sergisinin açılışı Kışla (Atatürk) caddesinde yapıldı.   *** Antalya'da, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) yapmış olduğu kooperatif başkanları eğitim seminerine katılan ESKKK Başkanı Ali Evren, seminer ve Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmede bulundu.  *** Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 nolu sahada Ahmet Ecevit'in yönettiği maçta, Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini dakika 7'inci dakikada Erhan Gözetlik, 53'üncü dakikada penaltıdan Mustafa Pınar, 61'inci dakikada Vedat Erçin, 68'de ise Alpay Aldemir kaydetti.***

1_2

 ÇOCUKLUK HAYALİ GERÇEK OLDU

Malatya'da yaşayan 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Gülhan Solak kısa süre önce eşini kaybetmesi üzerine ev işlerini bir kenara bırakıp ailesini geçindirmek zorunda kaldı. Kimseye muhtaç olmadan yaşamayı ve çocuklarına bakmayı isteyen Solak, kendi imkanlarıyla çocukluk hayali olan oto yıkamacı iş yerini açtı. Kısa sürede işi öğrenen ve müşterilerini arttıran Solak, eşinin boşluğunu bir an olsun çocuklarına hissettirmeden evini geçindirmeye ve para kazanmaya başladı. Kadın girişimci yaptığı işle erkeklere, azmiyle de kadınlara örnek oluyor.

SINIR KAVGASI ALEVLENDİ

Malatya ile Adıyaman arasında 3 yıl önce tabela nedeniyle başlayan sınır kavgası yeniden alevlendi. Kavga bu kez Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada Malatyalılar tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle başladı.
İddiaya göre Adıyaman sınırında bulunan Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada yol çalışması sırasında yaklaşık yüz kişilik Adıyamanlı grup çalışma alanına gelip buradaki çalışmaları durdurdu.

FECİ KAZA!

Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Feci kazada 6 kişi yaralandı.

RAVCI: ZORLU BİR MAÇ TRAFİĞİ İÇESİNE GİRDİK

Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligde zorlu bir sürece girdiklerini kaydederek, "Milli aradan sonra zorlu bir maç trafiği içerisine girdik. İnşallah hedeflediğimiz gibi giderse işim çok daha kolaylaşır" dedi. 

MUTLULUKLAR

Yeni Malatyaspor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çakır, Dilara Aslım ile dünyaevine girdi. Başkan Adil Gevrek'in çiftin şahitliğini yaptığı nikah töreninde sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu formayı Burak ve Dilara çiftine hediye etti.

ÇINAR: 30 KENTTEN DAHA KALABALIK BİR İLÇEYİZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ankara'da 16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen 4.Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresine katılarak Yerel Yönetimler Aktör Oturumunda ‘ Yerel Yönetimler ve Yönetişim' konulu panelde konuşma yaptı.

SEVENLERİ İLE BULUŞTU

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından yürütülen, Gel Katıl Bize adlı AB projesi çerçevesinde Lütfi Özgünaydın, MAFSAD salonunda, “Çukurova- Yaşar Kemal” ve “Bir Zamanlar “ isimli sunumunu yaptı, kitaplarını imzaladı.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜDE

‘Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' düsturuyla MHP Malatya Kadın Kolları'nın başlatmış olduğu kadınlara yönelik kurslarda yıl içinde yapılan el işleri sergisinin açılışı Kışla (Atatürk) caddesinde yapıldı. 

EVREN: BÖLGE TEMİZLENECEKTİR

Antalya'da, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) yapmış olduğu kooperatif başkanları eğitim seminerine katılan ESKKK Başkanı Ali Evren, seminer ve Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

İKİNCİ GALİBİYET 

Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 nolu sahada Ahmet Ecevit'in yönettiği maçta, Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini dakika 7'inci dakikada Erhan Gözetlik, 53'üncü dakikada penaltıdan Mustafa Pınar, 61'inci dakikada Vedat Erçin, 68'de ise Alpay Aldemir kaydetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!