dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63226.623$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde, Yeşilyurt'ta hayata geçen ‘Sıfır Atık' projeleri ve yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından ‘Yerel Yönetimler' kategorisinde ödüle layık görüldü. 1.359 Belediye arasında ilk 5'e girmekten büyük bir onur duyduklarını söyleyen Başkan Çınar, “Sıfır Atık başarı ödülümüz Malatya'ya hayırlı olsun.” dedi. *** Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisi açılışı ve iyi tarım uygulamaları sertifika töreni düzenlendi. *** Malatya İl Jandarma Komutanlığı özel ekip marifetiyle yürütülen çalışmalar neticesinde, Doğanşehir ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığı bilgisinin alınmasına müteakip, bir şüphelinin evinde yapılan aramada 205 gram Kubar Esrar maddesi, bir adet kova diye tabir edilen uyuşturucu içme düzeneği ele geçirildi. *** Bu yıl 3.kez farklı yaş ve kategorilerde düzenlenen yarışları genç sporcular Süleyman Sefa Temel, İbrahim Arda Özaltun ve Buğra Özen birinci, Ali Oğuzhan Keskin ve Abdurrahim İnal ikinci tamamladı. *** Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü nedeniyle mehteran takımı üniversite kampüsünde konser verdi. ***  3. Lig'in 11. haftasında deplasmanda Yozgat 1959 ile karşılaşacak Yeşilyurt Belediyespor, zorlu karşılaşmayı kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.  ***  Kavaklıbağ Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde U.U'ya ait bir mangalcı lokanta işyerinde bacadan çıkan yangında maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çıkan yangına müdahale etti. Söndürülen yangından sonra olay yerine gelen polis ekipleri çıkan yangın hakkında soruşturma başlattı. *** Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “İki Savaş Arası Dönemde Kurulan Cumhuriyetler ve Türkiye” konulu konferans düzenlendi.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve beraberindeki heyet Kuluncak ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  ***  Malatya Battalgazi Belediyesi, ‘Battalgazi'nin Derinliklerinden Gelen Tarih Arslantepe' temasıyla açtığı sergi ilgi gördü.  *** CHP'liler, İstanbul Avrasya Maratonu'nda 3 Kasım Pazar günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için koşacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba için , bir bankanın önünde toplanarak ATM'den para yatırdılar.  *** Malatya'da ekmekte Hijyen Eğitimi verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında protokol gereği, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Hijyen Yönetmeliği hükümleri dahilinde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlara yönelik hijyen eğitimi düzenlendi.  *** Malatya'da 1 Kasım günü 6 kişi hayatını kaybetti. ***

1_2

  

ÇINAR ÖDÜLÜNÜ ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde, Yeşilyurt'ta hayata geçen ‘Sıfır Atık' projeleri ve yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından ‘Yerel Yönetimler' kategorisinde ödüle layık görüldü. 1.359 Belediye arasında ilk 5'e girmekten büyük bir onur duyduklarını söyleyen Başkan Çınar, “Sıfır Atık başarı ödülümüz Malatya'ya hayırlı olsun.” dedi. 

BÜYÜKNALÇACI: 2 BİN ÇİFTÇİMİZ BU TESİSTEN FAYDALANIYOR

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisi açılışı ve iyi tarım uygulamaları sertifika töreni düzenlendi. 

BAŞARDILAR!

 Bu yıl 3.kez farklı yaş ve kategorilerde düzenlenen yarışları genç sporcular Süleyman Sefa Temel, İbrahim Arda Özaltun ve Buğra Özen birinci, Ali Oğuzhan Keskin ve Abdurrahim İnal ikinci tamamladı. 

205 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

 Malatya İl Jandarma Komutanlığı özel ekip marifetiyle yürütülen çalışmalar neticesinde, Doğanşehir ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığı bilgisinin alınmasına müteakip, bir şüphelinin evinde yapılan aramada 205 gram Kubar Esrar maddesi, bir adet kova diye tabir edilen uyuşturucu içme düzeneği ele geçirildi.

140 KİŞİLİK KORO 10 ESERİ SESLENDİRDİ

Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü nedeniyle mehteran takımı üniversite kampüsünde konser verdi. 

HEDEF 3 PUAN

3. Lig'in 11. haftasında deplasmanda Yozgat 1959 ile karşılaşacak Yeşilyurt Belediyespor, zorlu karşılaşmayı kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.

YANGIN VAR!

Kavaklıbağ Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde U.U'ya ait bir mangalcı lokanta işyerinde bacadan çıkan yangında maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çıkan yangına müdahale etti. Söndürülen yangından sonra olay yerine gelen polis ekipleri çıkan yangın hakkında soruşturma başlattı. 

BAHARÇİÇEK: EGEMENLİĞİMİZİ TESİS ETTİK

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “İki Savaş Arası Dönemde Kurulan Cumhuriyetler ve Türkiye” konulu konferans düzenlendi.

O İLÇEYE ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPILACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve beraberindeki heyet Kuluncak ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

BATTALGAZİ'NİN ZENGİNLİKLERİ TANITILDI

Malatya Battalgazi Belediyesi, ‘Battalgazi'nin Derinliklerinden Gelen Tarih Arslantepe' temasıyla açtığı sergi ilgi gördü.

VELİ AĞBABA BU MARATONDA KOŞACAK

CHP'liler, İstanbul Avrasya Maratonu'nda 3 Kasım Pazar günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için koşacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba için , bir bankanın önünde toplanarak ATM'den para yatırdılar. 

EKMEKTE HİJYEN

Malatya'da ekmekte Hijyen Eğitimi verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında protokol gereği, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Hijyen Yönetmeliği hükümleri dahilinde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlara yönelik hijyen eğitimi düzenlendi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 1 Kasım günü 6 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!