dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Aynı kurumda uzman olarak görev yapan 29 yaşındaki Cihat Gezen, Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne atandı. Kısa süre önce Gezen görevine başlarken, Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğünü 6,5 yıldır vekaleten sürdüren Atilla Kölük'ün ise izne ayrıldığı öğrenildi. *** Malatya'nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan kayısı, şimdi de çayın yanında şeker niyetine tüketiliyor. Bu uygulamayı kentte ilk başlatan çay ocağı sahibi Hüseyin Korkmaz, insanların ağzını kayısı ile tatlandırdıklarını söyledi. Fazla şekerin sağlığa zararlı olduğunu ifade eden Korkmaz, şeker kullanmayan müşterilerinin ağzını tatlandırabilmek amacıyla kayısı ikramını başlattıklarını kaydetti. Müşterilerinin de yoğun isteği ile uygulamayı yaygınlaştırdıklarını anlatan Korkmaz, “Şekeri sevmeyen müşteriler kayısı istemeye başlayınca biz de bu projeyi düşündük ve çayın yanında kayısıyı vermeye başladık” dedi.  *** Vali Galip Demirel Ortaokulu proje ekibi tarafından düzenlenen proje kapsamında okul öğretmen ve öğrencileri, down sendromlu öğrenciler ile bir araya geldi.  *** Antalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik Festivaline katılarak fuarda başarı gösteren kuaförlere plaket verildi. *** Malatya'da silahlı saldırıya uğrayan 1 kişi yaralandı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Zaviye Mahallesi'nde meydana geldi.  *** Malatya'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 61 ton kaçak içki ele geçirildi. Olayla ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı.  *** Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Battalgazi Belediyesi İspendere İçmelerinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Tıp-1 Diyabet hastası çocukları ve aileleri ile birlikte “Yürüyüş ve Ağaç Dikme Etkinliği” programı gerçekleştirildi. *** Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Konağı'nda ileri yaştaki vatandaşlara yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.  *** Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesinde öğrencilere yönelik düzenlenecek ‘Okul Tabanlı Âfet Eğitim' programı için Yeşilyurt Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokol imzalandı.  *** İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından daha önce ağaçlandırma çalışması yapılan Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Yukarı Banazı Mahallesinde 6 bin adet badem fidanı toprakla buluşturuldu. Kuraklık ve iklim şartlarından dolayı boş kalan ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen ekim programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personeller katıldı. *** Malatya'da 14 Kasım günü 6 kişi hayatını kaybetti. ***

 

 

1_2

  

GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNE CİHAT GEZEN ATANDI 

Aynı kurumda uzman olarak görev yapan 29 yaşındaki Cihat Gezen, Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne atandı. Kısa süre önce Gezen görevine başlarken, Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğünü 6,5 yıldır vekaleten sürdüren Atilla Kölük'ün ise izne ayrıldığı öğrenildi.

BÖYLESİ DAHA FAYDALI 

Malatya'nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan kayısı, şimdi de çayın yanında şeker niyetine tüketiliyor. Bu uygulamayı kentte ilk başlatan çay ocağı sahibi Hüseyin Korkmaz, insanların ağzını kayısı ile tatlandırdıklarını söyledi. Fazla şekerin sağlığa zararlı olduğunu ifade eden Korkmaz, şeker kullanmayan müşterilerinin ağzını tatlandırabilmek amacıyla kayısı ikramını başlattıklarını kaydetti. Müşterilerinin de yoğun isteği ile uygulamayı yaygınlaştırdıklarını anlatan Korkmaz, “Şekeri sevmeyen müşteriler kayısı istemeye başlayınca biz de bu projeyi düşündük ve çayın yanında kayısıyı vermeye başladık” dedi.

SUYUN GÜCÜ 

Vali Galip Demirel Ortaokulu proje ekibi tarafından düzenlenen proje kapsamında okul öğretmen ve öğrencileri, down sendromlu öğrenciler ile bir araya geldi.

BAŞARILARI TAÇLANDI 

ntalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik Festivaline katılarak fuarda başarı gösteren kuaförlere plaket verildi. 

SİLAHLI SALDIRI!

Malatya'da silahlı saldırıya uğrayan 1 kişi yaralandı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Zaviye Mahallesi'nde meydana geldi.

61 TON KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Malatya'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 61 ton kaçak içki ele geçirildi. Olayla ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı. 

YILAN PANİĞİ 

Malatya'da bir sitenin bahçesinde görülen yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekiplerince yakalanarak doğaya salındı. 

GÜDER: YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Battalgazi Belediyesi İspendere İçmelerinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Tıp-1 Diyabet hastası çocukları ve aileleri ile birlikte “Yürüyüş ve Ağaç Dikme Etkinliği” programı gerçekleştirildi.

HİPERTANSİYON KONUŞULDU 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Konağı'nda ileri yaştaki vatandaşlara yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

PROTOKOL İMZALANDI 

Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesinde öğrencilere yönelik düzenlenecek ‘Okul Tabanlı Âfet Eğitim' programı için Yeşilyurt Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokol imzalandı.

6 BİN BADEM EKİLDİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından daha önce ağaçlandırma çalışması yapılan Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Yukarı Banazı Mahallesinde 6 bin adet badem fidanı toprakla buluşturuldu. Kuraklık ve iklim şartlarından dolayı boş kalan ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen ekim programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personeller katıldı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 14 Kasım günü 6 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!