dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.46
  • ALTIN
    2487.1
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62827.08$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), buğday ve arpanın yanında, incir, fındık ve üzüm gibi ürünlerde de piyasaya girdiğini hatırlattı. Bakan Pakdemirli, gelecek yıl Malatya'daki lisanslı depoların hazır olması halinde ise kayısıda da piyasaya gireceklerini dile getirerek “Açıkladığımız fiyatlardan herkes memnun. Hem üreticiye kazandırıp hem de devlet kurumuna zarar ettirmediğimiz için çifte memnuniyet oldu. Fındık, üzüm ve incir gibi ürünlerde müdahale ederek piyasa fiyatını yükselttik” dedi. *** Doğanyol Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada, Vali Aydın Baruş ilçeye bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kurum yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı. ***  Uzm. Dr. Tuğba Nur Akkuş, soğuk algınlığına karşı alınabilecek önlemler ile ilgili bilgi verdi.  *** 2019 yılı emlak vergisi ödemesi 2. taksitleri için son gün yaklaşıyor. Emlak vergisi ödemeleri için her mülk sahibi ödemesini Battalgazi Belediyesi internet adresi üzerinden ödeyebilecek. İkinci taksit ödemeleri için son gün ise 30 Kasım 2019 Cumartesi günü. *** Malatya Teknokent EduCode firmaları İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Maker Faire Fuarından öğrenci Öykü Nehir'in projesi ile 1.likle döndü. *** Malatya'nın ilk ve tek alışveriş merkezi MalatyaPark'da kuruluş yıldönümü etkinlikleri bu yılda dolu dolu geçiyor. Kutlamalar kapsamında Carnavalium Sirk Kortejinin gösterisiyle keyifli anlar yaşayan AVM müşterileri daha sonra Minder Sohbetleri programı kapsamında ünlü oyuncular Açelya Elmas ve Ayhan Taş'la buluştu. 

1_2

BAKAN PAKDEMİRLİ ÜRETİCİLERİ SEVİNDİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), buğday ve arpanın yanında, incir, fındık ve üzüm gibi ürünlerde de piyasaya girdiğini hatırlattı. Bakan Pakdemirli, gelecek yıl Malatya'daki lisanslı depoların hazır olması halinde ise kayısıda da piyasaya gireceklerini dile getirerek “Açıkladığımız fiyatlardan herkes memnun. Hem üreticiye kazandırıp hem de devlet kurumuna zarar ettirmediğimiz için çifte memnuniyet oldu. Fındık, üzüm ve incir gibi ürünlerde müdahale ederek piyasa fiyatını yükselttik” dedi.

BARUŞ: VERİMLİ TOPRAKLAR KULLANILMALI 

Doğanyol Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada, Vali Aydın Baruş ilçeye bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kurum yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzm. Dr. Tuğba Nur Akkuş, soğuk algınlığına karşı alınabilecek önlemler ile ilgili bilgi verdi.

SON GÜN 30 KASIM

2019 yılı emlak vergisi ödemesi 2. taksitleri için son gün yaklaşıyor. Emlak vergisi ödemeleri için her mülk sahibi ödemesini Battalgazi Belediyesi internet adresi üzerinden ödeyebilecek. İkinci taksit ödemeleri için son gün ise 30 Kasım 2019 Cumartesi günü.

ROMA'DAKİ MAKER FAİRE FUARI'NDA TÜRK RÜZGARI 

Malatya Teknokent EduCode firmaları İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Maker Faire Fuarından öğrenci Öykü Nehir'in projesi ile 1.likle döndü.  

ÖNEL: MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ 

Malatya Park Otel'de düzenlenen toplantı ile ilgili konuşan MADER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal, akaryakıt piyasasının Türkiye'nin en büyük sektörlerinden biri olarak hayatın her alanına var olduğunu belirtti. 

ÜNLÜ SANATÇILAR ORADA BULUŞTU 

Malatya'nın ilk ve tek alışveriş merkezi MalatyaPark'da kuruluş yıldönümü etkinlikleri bu yılda dolu dolu geçiyor. Kutlamalar kapsamında Carnavalium Sirk Kortejinin gösterisiyle keyifli anlar yaşayan AVM müşterileri daha sonra Minder Sohbetleri programı kapsamında ünlü oyuncular Açelya Elmas ve Ayhan Taş'la buluştu.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 16 Kasım günü 6 kişi hayatını keybetti.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!