dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9806.49
  • BTC
    63602.31$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Ak Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Türk Hava Yolları Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi'yi ziyaret etti. THY Genel Müdürlük Binası'ndaki ziyarette, Malatya'ya gidiş ve dönüşlerde yaşanan sıkışıklığa dikkat çekildi.  *** Malatya'nın en önemli gelir kaynaklarının başında yer alan kayısı birçok ülkeye ihraç edilerek hem ülke hem de kent ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İnsan vücuduna birçok faydası bulunan kayısıdan elde edilen ürünler de özellikle il dışından gelenlerin ilgisini çekiyor. Birçok damak tadında kullanılan kayısı, aroması ve tadıyla yoğun ilgi görüyor.  *** Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesi, Gümrük Kaçağı cep telefonu ve aksesuarları satışı yaptığı tespit edilen bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 44 adet gümrük kaçağı cep telefonu ekranı ele geçirildi. Şüpheli şahsa Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.  *** Eğitimde katılımcılara ilk 72 saat, afet türleri, afet etkileri, yaşanan mekanlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı.  *** Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Malatya Park AVM önünde vatandaşlara deprem anı yaşatıldı. Deprem tırında bulunan simülasyonda 7.4 büyüklüğünde ve 20 saniye süren depremde neler olabileceği uygulamalı olarak gösterildi.  *** Yeşilyurt ilçesine bağlı bir mahalle iken içerisinde bulunan tren istasyon durağı nedeniyle 30 Mayıs 1933 yılında Akçadağ ilçesine bağlanan Karapınar Mahallesi sakinleri yıllardır hizmet alamadıklarını ileri sürerek onlarca öğrencinin Doğanşehir ilçesi'nde eğitim -öğretim gördüğünü, yolların bozuk olması nediyle öğrenci servilerinin mahallelerine gelmemesi nedeniyle öğrencileri kendi özel araçları ile okula götürdüklerini belirterek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bozuk olan yolların yapımı için destek istedi.  *** Başkan Güder, gençleri kabul programında yaptığı konuşmada, gençliğin önemine dikkat çekerek, gençlere destek verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu vurgulayan Başkan Güder, gençler için önemli projelerinin olduğunun altını çizdi.  *** Malatya-Kayseri karayolu Elemendik mevkiinde kaza meydana geldi.  *** Malatya'da 21 yaşındaki genç tartışığı öz annesini pompalı tüfekle vurarak yaraladı.  *** 24 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Yeni Malatya Stadında oynanacak Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi özel uçakla akşam saatlerinde Malatya Erhaç Havaalanına inen sarı lacivertli takımı Malatya'da taraftarlar coşkuyla karşıladı.  *** Malatya'da 23 Kasım günü 10 kişi hayatını kaybetti. ***

1_2

TÜRK HAVA YOLLARI'NA MALATYALI ÇIKARMASI 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Türk Hava Yolları Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi'yi ziyaret etti. THY Genel Müdürlük Binası'ndaki ziyarette, Malatya'ya gidiş ve dönüşlerde yaşanan sıkışıklığa dikkat çekildi.

ANNESİNİ VURDU!

Malatya'da 21 yaşındaki genç tartışığı öz annesini pompalı tüfekle vurarak yaraladı.

FENERBAHÇEYE COŞKULU KARŞILAMA

24 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Yeni Malatya Stadında oynanacak Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi özel uçakla akşam saatlerinde Malatya Erhaç Havaalanına inen sarı lacivertli takımı Malatya'da taraftarlar coşkuyla karşıladı.

BU TATLI REVAÇTA 

Malatya'nın en önemli gelir kaynaklarının başında yer alan kayısı birçok ülkeye ihraç edilerek hem ülke hem de kent ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İnsan vücuduna birçok faydası bulunan kayısıdan elde edilen ürünler de özellikle il dışından gelenlerin ilgisini çekiyor. Birçok damak tadında kullanılan kayısı, aroması ve tadıyla yoğun ilgi görüyor. 

EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİN 

Malatya'da 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle mesajlar yayımlandı. 

KAÇAKÇILARA GEÇİT VERİLMEDİ 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesi, Gümrük Kaçağı cep telefonu ve aksesuarları satışı yaptığı tespit edilen bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 44 adet gümrük kaçağı cep telefonu ekranı ele geçirildi. Şüpheli şahsa Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.

EĞİTİM ALDILAR 

Eğitimde katılımcılara ilk 72 saat, afet türleri, afet etkileri, yaşanan mekanlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı.

VATANDAŞ ARTIK ÖNEMSİYOR 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Malatya Park AVM önünde vatandaşlara deprem anı yaşatıldı. Deprem tırında bulunan simülasyonda 7.4 büyüklüğünde ve 20 saniye süren depremde neler olabileceği uygulamalı olarak gösterildi.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

Yeşilyurt ilçesine bağlı bir mahalle iken içerisinde bulunan tren istasyon durağı nedeniyle 30 Mayıs 1933 yılında Akçadağ ilçesine bağlanan Karapınar Mahallesi sakinleri yıllardır hizmet alamadıklarını ileri sürerek onlarca öğrencinin Doğanşehir ilçesi'nde eğitim -öğretim gördüğünü, yolların bozuk olması nediyle öğrenci servilerinin mahallelerine gelmemesi nedeniyle öğrencileri kendi özel araçları ile okula götürdüklerini belirterek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bozuk olan yolların yapımı için destek istedi.

GÜDER: ÜLKENİN GELECEĞİ GENÇLERDİR

Başkan Güder, gençleri kabul programında yaptığı konuşmada, gençliğin önemine dikkat çekerek, gençlere destek verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu vurgulayan Başkan Güder, gençler için önemli projelerinin olduğunun altını çizdi.

TRAFİK CANAVARI YİNE İŞ BAŞINDAYDI 

Malatya-Kayseri karayolu Elemendik mevkiinde kaza meydana geldi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 23 Kasım günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!