dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, tarımsal alanlarını drone ile izlemeye başladıklarını belirterek, "Şu anda dron ile havadan tarım arazilerini takip ediyoruz. Gelecekte ilimizde tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve kısa zamanda yapılabilmesi için müdürlüğümüz projeleri arasında yer alan, daha kapsamlı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tarım arazileri izlenerek, daha etkili inceleme gerçekleştirilecektir. Biz bu araçlar sayesinde ilimizin tarımsal varlığını tam olarak tespit edebileceğiz. Örneğin kayısı ağacı sayısını net olarak belirleyeceğiz ve gözlemlemeler neticesinde rekolte tahminlerini daha doğru olarak yapacağız. Yalnızca kayısı değil tüm ürün desenimizin tespitini ve takibini yapacağız" dedi.  *** Malatya'da çıkan ev yangınında 3 kişi dumandan etkilendi. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde meydana geldi.  *** Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Kara yolları Trafik Kanunu'na göre, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'tan itibaren başlıyor. 1 Nisan 2020'de sona erecek uygulamada kış lastiği takmayan sürücülere 625 lira ceza kesilecek.   ***  Malatya Eğitim Vakfı Kadınlar Kolu Başkanı Meral Öztaş , yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hafize Gürkan ‘ ziyarette, öğrencilere verilmesi planlanan burs konusunu istişare ettiler. Ziyarette, Malatya'nın sorunları ile vakfın çalışmaları da konuşuldu.  *** Darende ilçesi Tohma çayına düşen köpeği kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. İlçenin çarşı merkezinde Tohma çayına düşen yavru köpeği zorda olsa sudan çıkaran vatandaşlar oldukça mücadele verdi.  *** İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bir evin duvarına kırmızı boyayla ‘X' işareti yapılıp “Defol Alevi” yazılması olayına Akçadağ'dan tepki geldi. *** 30 Kasım Dünya Şoförler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şoförlük mesleğinin önemine temas eden Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, "Şoförlük hizmet sektörünün en önemli değerlerinden biridir . Şoförlük, taşıdığı yolcuyu kendi canından daha değerli gören emaneti yerine ulaştırmak İçin her türlü zorluğa karşı mücadele eden zorluklara canını bedenini siper eden kutsal bir meslektir” ifadelerini kullandı.   ***  Malatya'da 30 Kasım günü 10 kişi hayatını kaybetti. ***

 

1_2

  

 TARIM ARAZİLERİ HAVADAN İZLENİYOR

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, tarımsal alanlarını drone ile izlemeye başladıklarını belirterek, "Şu anda dron ile havadan tarım arazilerini takip ediyoruz. Gelecekte ilimizde tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve kısa zamanda yapılabilmesi için müdürlüğümüz projeleri arasında yer alan, daha kapsamlı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tarım arazileri izlenerek, daha etkili inceleme gerçekleştirilecektir. Biz bu araçlar sayesinde ilimizin tarımsal varlığını tam olarak tespit edebileceğiz. Örneğin kayısı ağacı sayısını net olarak belirleyeceğiz ve gözlemlemeler neticesinde rekolte tahminlerini daha doğru olarak yapacağız. Yalnızca kayısı değil tüm ürün desenimizin tespitini ve takibini yapacağız" dedi. 

SURİYE UYRUKLU 3 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Malatya'da çıkan ev yangınında 3 kişi dumandan etkilendi. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde meydana geldi.

CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN BUNU YAPIN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Kara yolları Trafik Kanunu'na göre, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'tan itibaren başlıyor. 1 Nisan 2020'de sona erecek uygulamada kış lastiği takmayan sürücülere 625 lira ceza kesilecek. 

MALATYA'NIN SORUNLARI KONUŞULDU

Malatya Eğitim Vakfı Kadınlar Kolu Başkanı Meral Öztaş , yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hafize Gürkan ‘ ziyarette, öğrencilere verilmesi planlanan burs konusunu istişare ettiler. Ziyarette, Malatya'nın sorunları ile vakfın çalışmaları da konuşuldu.

YAVRU İÇİN SEFERBER OLDULAR

Darende ilçesi Tohma çayına düşen köpeği kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. İlçenin çarşı merkezinde Tohma çayına düşen yavru köpeği zorda olsa sudan çıkaran vatandaşlar oldukça mücadele verdi.

"DEFOL ALEVİ" DEDİLER

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bir evin duvarına kırmızı boyayla ‘X' işareti yapılıp “Defol Alevi” yazılması olayına Akçadağ'dan tepki geldi.  

GİRİŞİM GRUBU, MÖVENPİCK İLE ANLAŞTI

Yaklaşık 6 yıl önce Malatya Girişim Grubu tarafından Malatya'da 240 milyon TL'ye inşa edilen ve işletmesi için Hilton Grubu ile anlaşılan otelin yeni işletmecisi belli oldu. Malatya Girişim Grubu ile Mövenpick arasında imza töreni gerçekleşti.

İNCE: RANTÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

30 Kasım Dünya Şoförler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şoförlük mesleğinin önemine temas eden Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, "Şoförlük hizmet sektörünün en önemli değerlerinden biridir . Şoförlük, taşıdığı yolcuyu kendi canından daha değerli gören emaneti yerine ulaştırmak İçin her türlü zorluğa karşı mücadele eden zorluklara canını bedenini siper eden kutsal bir meslektir” ifadelerini kullandı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 30 Kasım günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!