dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne bağlı olarak 1992 yılında kurulan ve 2017 yılında Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüşen ve sahip olduğu donanımlı tesis altyapısı, başarılı öğretim elemanlarıyla bölgenin nitelikli öğrenci yetiştiren fakülteleri arasında adını duyuran İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, ilk profesörünü ve dekanını yetiştirdi.  ***  Süper Lig'in 14. haftasında Sivasspor'a sahasında 3-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da 7 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. Lider Sivasspor'a 3-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, 20 puanda kaldı. Ligde oynadığı 14 maçta 5 galibiyet, 4 mağlubiyet, 5 beraberlik alan Yeni Malatyaspor maç fazlasıyla 8. sırada kendisine yer buldu. Ligdeki son mağlubiyetini ligin 6. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a karşı 3-0'lık skorla alan Yeni Malatyaspor daha sonra oynadığı 7 haftalık bölümde yenilgi yüzü görmemişti. Sarı-kırmızılılarda yenilmezlik serisi Sivasspor maçıyla sona erdi.  ***  Yeşilyurt'un her alanda değişimi ve gelişimi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bölgemizin ihtiyaç duyduğu, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhuna büyük katkılar sağlayan, birçok yerel yönetimin uygulamak istediği Doğal Ürünler Pazarı ve Emanet Çarşısı gibi değerli bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Amacımız; sosyal anlamda her bir hemşehrimize ulaşıp, ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamaktır. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifinde aldığımız güç ve destekle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim emrindeyiz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz birbirleriyle koordineli ekiplerimiz, sosyal sorumluluk projelerimizi başarıyla uygulamaktadır. Vatandaşlarımızın da bu hizmetlerden memnun kalması, beğenmesi ve takdir etmeleri bizi daha fazla motive etmektedir. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz arasında gönül köprüleri oluşturmaya devam edeceğiz. Emanet Çarşımıza yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında büyük bir titizlik göstermekteyiz“ dedi.  ***  Yazıhan istikametinden Malatya kent istikametine seyir halinde olan A.B. idaresindeki 44 ABF 146 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak karşı şeritten gelen A.E. yönetimindeki 05 LR 362 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada araç sürücüleri ile birlikte B.U. yaralandı.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ'a ait belediye otobüsünde bilmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yakınkent hattında yolcu taşıyan otobüs Barguzu Caddesinde bilmeyen bir nedenle yangın çıktı.   ***  Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 nolu sahada Sinan Özcan'ın yönettiği maçta, Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini 7. dakikada Selim Dağ, 45+4'te ise Alpay Aldemir kaydetti. Nazilli Belediyespor'un tek sayısı ise 70. dakikada Yunus Ünsal'dan geldi.

1_2

 

HAYATA TUTUNMANIN HİKAYESİ

Çaresiz ve kimsesiz olan Akbulut, kendisine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Akbulut, Battalgazi İlçesine bağlı olan Beydağı mahallesinde tek odalı bir evde hayatta tutunmaya çalışıyor. 

OTOBÜS YANDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ'a ait belediye otobüsünde bilmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yakınkent hattında yolcu taşıyan otobüs Barguzu Caddesinde bilmeyen bir nedenle yangın çıktı. 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜTESİNE YENİ DEKAN

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne bağlı olarak 1992 yılında kurulan ve 2017 yılında Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüşen ve sahip olduğu donanımlı tesis altyapısı, başarılı öğretim elemanlarıyla bölgenin nitelikli öğrenci yetiştiren fakülteleri arasında adını duyuran İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, ilk profesörünü ve dekanını yetiştirdi. 

YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Süper Lig'in 14. haftasında Sivasspor'a sahasında 3-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da 7 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. Lider Sivasspor'a 3-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, 20 puanda kaldı. Ligde oynadığı 14 maçta 5 galibiyet, 4 mağlubiyet, 5 beraberlik alan Yeni Malatyaspor maç fazlasıyla 8. sırada kendisine yer buldu. Ligdeki son mağlubiyetini ligin 6. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a karşı 3-0'lık skorla alan Yeni Malatyaspor daha sonra oynadığı 7 haftalık bölümde yenilgi yüzü görmemişti. Sarı-kırmızılılarda yenilmezlik serisi Sivasspor maçıyla sona erdi.

ÇINAR, MİLLETVEKİLİ ÇAKIR'I AĞIRLADI

Yeşilyurt'un her alanda değişimi ve gelişimi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bölgemizin ihtiyaç duyduğu, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhuna büyük katkılar sağlayan, birçok yerel yönetimin uygulamak istediği Doğal Ürünler Pazarı ve Emanet Çarşısı gibi değerli bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Amacımız; sosyal anlamda her bir hemşehrimize ulaşıp, ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamaktır. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifinde aldığımız güç ve destekle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim emrindeyiz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz birbirleriyle koordineli ekiplerimiz, sosyal sorumluluk projelerimizi başarıyla uygulamaktadır. Vatandaşlarımızın da bu hizmetlerden memnun kalması, beğenmesi ve takdir etmeleri bizi daha fazla motive etmektedir. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz arasında gönül köprüleri oluşturmaya devam edeceğiz. Emanet Çarşımıza yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında büyük bir titizlik göstermekteyiz“ dedi. 

OTOMOBİLLER KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI

Yazıhan istikametinden Malatya kent istikametine seyir halinde olan A.B. idaresindeki 44 ABF 146 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak karşı şeritten gelen A.E. yönetimindeki 05 LR 362 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada araç sürücüleri ile birlikte B.U. yaralandı.

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR SAHASINDA GALİP

Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 nolu sahada Sinan Özcan'ın yönettiği maçta, Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini 7. dakikada Selim Dağ, 45+4'te ise Alpay Aldemir kaydetti. Nazilli Belediyespor'un tek sayısı ise 70. dakikada Yunus Ünsal'dan geldi. 

MUHTARLAR TOPLANDI

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya. İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Öztürk ve daire amirleri ile muhtarlar katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!