dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63993.761$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sahte içki üretimi yapan işlerine operasyon düzenledi. Kent merkezinde 12 adrese düzenlenen 4 ayrı operasyonda bin litre sahte içki ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet' suçundan adli işlem yapıldı. ***  2020 yılının başlarında Malatya'da pideye zam yapılması gündemde. Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Ocak ya da Şubat ayında zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Başta un olmak üzere birçok girdiye yüksek oranda zam geldiğini anımsatan Büyükelçi, “Zam artık yeni yılda kaçınılmaz oldu. Esnafımız şu anda zararına çalışıyor” dedi.  ***  Kurgu Sokak içerisinde bulunan bir apartmanın 1'inci katında ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet Emin Aslan (44) işten geldikten sonra lavaboya girdi. Aslan'ın uzun bir süre lavabodan çıkmaması üzerine kontrol amacıyla lavaboya giden ağabeyi Aslan'ı yerde baygın halde buldu. Aile bireylerinin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aslan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mehmet Emin Aslan'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerinin ardından kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.  *** Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak yapılan Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulamasına Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Emniyet Müdürlükleri personelinden oluşan 131 ekip, 386 personel katıldı.  *** Malatya'da uzun yıllar müzik sektöründe yer alan Lütfü Acıbucu, bir iş yeri kiralayarak topladığı antika eşyaları sergilemeye başladı. Gittiği tüm ülke ve illerde topladığı değişik enstrümanları yıllardır biriktirdiğini ve açtığı dükkanda sergilemeye karar verdiğini ifade eden Acıbucu, “Ben bizim evin dış kapısının anahtarı ile başladım antika merakına. Odur budur heveslenip arkadaşlarımızdan akrabalarımızdan istedim ve bende bunu hobi niyetinde bir dükkan açayım dedim” ifadelerine yer verdi.   ***  İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde üniversitelerin ortak sorunlarını belirlemeye yönelik Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı koordinatörlüğünde düzenlenen “Rektörler Çalıştayı” Rektörlük Senato Salonu'nda başladı.  *** Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen kitap toplama kampanyası ilçede ilgi gördü.  ***  Malatya İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından. BDDK Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet İrfan Kurt'un konuğu olduğu "Finans X İGT” programı düzenlendi.

1_2

  

BİN LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Malatya il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sahte içki üretimi yapan işlerine operasyon düzenledi. Kent merkezinde 12 adrese düzenlenen 4 ayrı operasyonda bin litre sahte içki ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet' suçundan adli işlem yapıldı.

ZAM KAPIDA

2020 yılının başlarında Malatya'da pideye zam yapılması gündemde. Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Ocak ya da Şubat ayında zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Başta un olmak üzere birçok girdiye yüksek oranda zam geldiğini anımsatan Büyükelçi, “Zam artık yeni yılda kaçınılmaz oldu. Esnafımız şu anda zararına çalışıyor” dedi.

EVDE BAYGIN BULUNAN ŞAHIS KURTARILAMADI

Kurgu Sokak içerisinde bulunan bir apartmanın 1'inci katında ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet Emin Aslan (44) işten geldikten sonra lavaboya girdi. Aslan'ın uzun bir süre lavabodan çıkmaması üzerine kontrol amacıyla lavaboya giden ağabeyi Aslan'ı yerde baygın halde buldu. Aile bireylerinin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aslan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mehmet Emin Aslan'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerinin ardından kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. 

KARIŞ KARIŞ GEZİP DENETLEDİLER

Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak yapılan Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulamasına Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Emniyet Müdürlükleri personelinden oluşan 131 ekip, 386 personel katıldı.

HER ŞEY BİR ANAHTARLA BAŞLAMIŞTI 

Malatya'da uzun yıllar müzik sektöründe yer alan Lütfü Acıbucu, bir iş yeri kiralayarak topladığı antika eşyaları sergilemeye başladı. Gittiği tüm ülke ve illerde topladığı değişik enstrümanları yıllardır biriktirdiğini ve açtığı dükkanda sergilemeye karar verdiğini ifade eden Acıbucu, “Ben bizim evin dış kapısının anahtarı ile başladım antika merakına. Odur budur heveslenip arkadaşlarımızdan akrabalarımızdan istedim ve bende bunu hobi niyetinde bir dükkan açayım dedim” ifadelerine yer verdi. 

REKTÖRLER BİR ARAYA GELDİ 

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde üniversitelerin ortak sorunlarını belirlemeye yönelik Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı koordinatörlüğünde düzenlenen “Rektörler Çalıştayı” Rektörlük Senato Salonu'nda başladı.

BU PROJE ÖRNEK OLDU 

Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen kitap toplama kampanyası ilçede ilgi gördü. 

ÇELİKEL: GALİBİYET ÖZLEMİMİZ VAR

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, Sivasspor maçının geride kaldığını belirterek, "Beşiktaş maçı bizim için büyük önem taşıyan bir maç. Bazı şansızlıklardan dolayı galibiyet özlemimiz var. Bu özlemi bu hafta dindirmek istiyoruz" dedi. 

FENDOĞLU SORULARIYLA BAKANLARI TERLETTİ

TBMM Genel Kurulunda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın cevaplaması istemi ile soru sordu. 

TARİHİ ESER VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Malatya - Elazığ kara yolu Kale İlçesi Kömürhan Köprüsü Yol Kontrol Noktasında yapılan denetimlerde şüphe üzerine durdurulan bir araçta kapsamlı arama yapıldı. Araç içerisinde yapılan aramada, 1 adet tabanca, 73 adet fişek, 8 adet değişik renk ve ebatta tarihi değeri olduğu değerlendirilen doğal taş parçaları, 56 adet sikke, 2 adet yeraltı tarama sistemi cihazı, 1 adet el dedektörü ve 1 adet bilgisayar ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. 

YALÇINKAYA: KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Aziz Yalçınkaya, maçlarını oynadıkları stadyum önündeki yiyecek satıcılarına daha iyi koşullar sağlamak için kantin projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

UNUTULAN ÇOCUK OYUNLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla oyun çizgileriyle donatılan okul bahçelerinde coşku, paylaşım ve dayanışma duygusu zirveye ulaşırken, çocukların en büyük ihtiyacı olan eğitimin ayrılmaz parçası olan oyunlar da farklı bir boyut kazanıyor. Çocuklar, ‘yakan top', ‘yağ satarım bal satarım', ‘sek-sek', ‘üç taş', “10'lu sek-sek', ‘pusula', ‘tombik', ‘mendil kapmaca' ve ‘yakan top' gibi geleneksel oyunları oynayarak, hem eğlenceli zaman geçirecek hem de ata yadigarı oyunları öğrenerek gelecek kuşaklara taşıyacak. 

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU 

Müsabakalara 8 kız, 8 erkek takımı ve yaklaşık 150 sporcu katılırken, birbirinden çekişmeli geçen müsabakalar sonunda erkeklerde Suruç Hokey Spor Kulübü, kızlarda ise Kırıkkale Gençlik Spor Kulübü şampiyon oldu.

PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında çocuklarda çevre bilincini geliştirmek üzere Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince eğitim verilmeye başlandı. Verilen Eğitime Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer'de katıldı. 

KURT: KONFOR ALANINDAN ÇIKMALISINIZ

Malatya İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından. BDDK Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet İrfan Kurt'un konuğu olduğu "Finans X İGT” programı düzenlendi.

DEAŞ'TAN 4 TUTUKLAMA

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince önceki gün gerçekleştirilen operasyonda DEAŞ silahlı terör örgütüne elaman temin ettikleri ve örgütün propagandasını yaptıkları belirlenen 4 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Birçok ilde de DEAŞ toplantılarına katıldıkları belirlenen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi. 

ÖZCAN: SANAYİ BÖLGESİ KURUYORUZ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) ev sahipliğinde hayvan besleme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!