dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63365.599$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

2020 yılı bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanununun kabul edildiğini belirterek, “Bu süreçte her bakanlığın bütçesini görme şansı bulduk. Yüce meclisimiz, geçtiğimiz on bir gün boyunca bütçe üzerine ilgili ilgisiz, haklı ve haksız değerlendirmelere sahne oldu. Kuşkusuz, bu değerlendirmeler, demokrasinin gereği ve milletimizin sesi olması dolayısıyla oldukça kıymetlidir. Her şeye rağmen verimli bir bütçe görüşmesi süreci geçirdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.  ***   Yeşilyurt ilçesine bağlı Melekbaba ve Zaviye Mahalleleri'nde meydana gelen 2 ayrı bıçaklı kavgada, aldıkları bıçak darbesi sonucunda E.G. ile S.C. yaralandı. Yaralılar E.G. ile S.C. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Melekbaba Mahallesi Yuva Sokak'taki olayın şüphelisi olduğu iddia edilen R.Ş. polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınırken, Zaviye Mahallesi Taha Sokak içerisinde meydana gelen olayın şüphelisinin yakalanması için çalışma başlatıldı.  *** Kentte görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düşerken, şehir merkezi ve çevresinde etkili olan sis, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşarken, sürücüler farlarını açarak yollarına devam etti.  *** Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Mahallesi Başpınar sokak üzerinde bulunan bir ahırda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İçeride bulunan hayvanlar kısa sürede tahliye edilirken, olay yerine kısa sürede gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

1_2

TÜFENKÇİ: TÜRKİYE İHRACATINI ARTTIRMIŞTIR

2020 yılı bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanununun kabul edildiğini belirterek, “Bu süreçte her bakanlığın bütçesini görme şansı bulduk. Yüce meclisimiz, geçtiğimiz on bir gün boyunca bütçe üzerine ilgili ilgisiz, haklı ve haksız değerlendirmelere sahne oldu. Kuşkusuz, bu değerlendirmeler, demokrasinin gereği ve milletimizin sesi olması dolayısıyla oldukça kıymetlidir. Her şeye rağmen verimli bir bütçe görüşmesi süreci geçirdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

İKİ AYRI BIÇAKLI KAVGA 

Yeşilyurt ilçesine bağlı Melekbaba ve Zaviye Mahalleleri'nde meydana gelen 2 ayrı bıçaklı kavgada, aldıkları bıçak darbesi sonucunda E.G. ile S.C. yaralandı. Yaralılar E.G. ile S.C. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Melekbaba Mahallesi Yuva Sokak'taki olayın şüphelisi olduğu iddia edilen R.Ş. polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınırken, Zaviye Mahallesi Taha Sokak içerisinde meydana gelen olayın şüphelisinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

KENTTE YOĞUN SİS ETKİLİ OLDU 

Kentte görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düşerken, şehir merkezi ve çevresinde etkili olan sis, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşarken, sürücüler farlarını açarak yollarına devam etti.

AHIR CAYIR CAYIR YANDI 

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Mahallesi Başpınar sokak üzerinde bulunan bir ahırda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İçeride bulunan hayvanlar kısa sürede tahliye edilirken, olay yerine kısa sürede gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

GENÇ HATİPLER YARIŞTI 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelin İmam Hatip Liseleri ve Ortaokullarında hutbe okuma yarışması düzenlendi. 

KİRAZ: EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde partililerin katılımı ile başlayan kongrede Doğan Ağdaş ile Hüseyin Mete başkanlık için yarışan isimler. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da katıldığı kongrede konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt'un önemli ve büyük bir ilçe olduğunu dile getirerek CHP'da siyaset yapmanı önemli bir görev olduğunu dile getirdi. 

PİYANGO KANSERİNDEN KURTULMALIYIZ

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Engin, devletin, ‘Milli' söylemlerle kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması ve bunu teşvik etmemesi gerektiğini belirterek bunun tam aksine toplumu piyango kanserinden kurtarması gerektiğini dile getirdi. Milli piyangonun dinen haram olduğunun Diyanet İşleri Başkanlığınca ifade edildiğini anımsatan Engin, “Buna rağmen ‘Milli piyango' denilen bir felaketle karşı karşıyayız. Devlet eliyle milletin günaha teşvik edilerek, milli söylemlerle devletin kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması gerekirken, ülkenin başına bela olan bu sömürü artık son bulmalıdır. Bizler her yıl, bu işin yanlış ve haram olduğunu dile getirdiğimiz halde hala bu tarz bir sömürü sisteminin devam ediyor olması bizleri derinden üzmektedir. Müslümanların helal aşına, haram katıldığı gibi isminin içinde 'Milli' kelimesi geçen bu durumun artık son bulması gerekir” ifadelerine yer verdi. 

MALATYA İÇİN BİR GURUR

Malatya'nın Arguvan ilçesi bugünlerde bilimsel bir toplantıya daha ev sahipliği yapıyor. Tıbbın en ileri konularının konuşulup tartışıldığı sempozyum ve kursa yurt dışı ve şehir dışından 35 hekim ile Malatya'dan 80 hekim katılıyor. 

YALÇIN: SEZONUN EN KÖTÜ MAÇIYDI 

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bu sezon en kötü maçlarını oynadıklarını belirterek, “Oyunun tamamına baktığımızda rakip bizden çok daha konsantreydi, bizden çok daha iyi hazırlanmıştı müsabakaya. Oyunun tamamına da çok net görüldü. Bana göre çok üretkenlik alanda sıkıntı yaşadık, ön tarafta, arka tarafta çok basit hatalar yaptık. Oyuncularımızın yaptığı bireysel basit hatalar gol yememize sebep oldu” şeklinde konuştu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 21 Aralık günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!