dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66739.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Anadolu'nun halk efsanelerinde adı geçen ve bir dönem Cüneyt Arkın'ın da filmlerine konu olan Battal Gazi'nin adının verildiği Malatya'nın Battalgazi ilçesinde doğduğu ev, harabe şekilde duruyor. Bölge halkı ise evin restore edilerek turizme açılmasını istiyor.   ***  Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun son maçında Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olacak Yeni Malatyaspor, bu müsabakanın ardından 5 günlük izne ayrılacak.  *** Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada," Bölgemizde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Malatya, Adıyaman çevrelerinde yer yer aralıklı ve sağanak yağmurlu, Tunceli ve çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur,yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Rüzgarların öğle saatlerinden itibaren güney güneydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli saatte 50-70 kilometre hızla esmesi beklenmektedir"denildi.  ***  Malatya-Sivas kara yolu Sütlüce Mahallesi yakınlarında yaşanan kazada S.D. yönetimindeki 44 AAY 550 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.  ***   Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce bazı adreslere şok uygulamalar yapıldı. Baskınlarda 3 adet ruhsatsız tüfek, 4,49 gram kannabinoid ve 65 adet lyrica isimli uyuşturucu ve uyarıcı içerikli hap ele geçirildi.  ***  Darende Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ve Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülmekte olan " Gençliğin Nesi Var, Geleceğin Sesi Var" adlı proje kapsamında 40 öğrenci, Sivas iline kültür gezisi gerçekleştirdi. ***   Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Balyoz-2 ekibi, uyuşturucu tacirlerine fırsat vermiyor. Yaptığı denetimlerle kentteki uyuşturucu ticaretine ve sevkıyatına büyük darbe indiriyor  ***  İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.  ***  Malatya İnönü Üniversitesi Afrikalı Öğrenciler Topluluğu tarafından üniversitenin Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda Türkiye'de ve Malatya'da Afrikalı Öğrenci Olmak" konulu konferansı düzenlendi.  *** Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi'nin Genel Kurulunda yeniden göreve seçilen Başkan Fevzi Çiçek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çiçek'e hayırlı olsun temennilerini ileten Başkan Güder, “Başkanımızın döneminde Ziraat Mühendisleri Odası üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

 

YASAL DÜZENLEME TAMAM!

 AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Arguvan İlçesinde 21 Mart 2019 tarihinde, Doğanyol ve Pütürge İlçelerinde 4 Nisan 2019 tarihinde yaşanan depremlerden dolayı bölge vatandaşlarımızın mağduriyeti yasa düzenlemesi ile getirildi” dedi.  Çalık, ayrıca yerli otomobili de değerlendirerek, “Devrim otomobilinin üretilememesi için önüne konan engeller bugünde yerli otomobilin üretilmemesi için yapılıyor” dedi. 

ŞOK UYGULAMADA 4 GÖZALTI 

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce bazı adreslere şok uygulamalar yapıldı. Baskınlarda 3 adet ruhsatsız tüfek, 4,49 gram kannabinoid ve 65 adet lyrica isimli uyuşturucu ve uyarıcı içerikli hap ele geçirildi.

O EV ŞİMDİLERDE HARABE!

Anadolu'nun halk efsanelerinde adı geçen ve bir dönem Cüneyt Arkın'ın da filmlerine konu olan Battal Gazi'nin adının verildiği Malatya'nın Battalgazi ilçesinde doğduğu ev, harabe şekilde duruyor. Bölge halkı ise evin restore edilerek turizme açılmasını istiyor.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI 

Malatya-Sivas kara yolu Sütlüce Mahallesi yakınlarında yaşanan kazada S.D. yönetimindeki 44 AAY 550 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. 

KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU 

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun son maçında Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olacak Yeni Malatyaspor, bu müsabakanın ardından 5 günlük izne ayrılacak.

METEOROJOJİDEN UYARI GELDİ 

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada," Bölgemizde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Malatya, Adıyaman çevrelerinde yer yer aralıklı ve sağanak yağmurlu, Tunceli ve çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur,yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Rüzgarların öğle saatlerinden itibaren güney güneydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli saatte 50-70 kilometre hızla esmesi beklenmektedir"denildi.

DARENDELİ ÖĞRENCİLER SİVAS YOLUNDA

Darende Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ve Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülmekte olan " Gençliğin Nesi Var, Geleceğin Sesi Var" adlı proje kapsamında 40 öğrenci, Sivas iline kültür gezisi gerçekleştirdi. 

BU TİM İSMİYLE MÜSEMMA

Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Balyoz-2 ekibi, uyuşturucu tacirlerine fırsat vermiyor. Yaptığı denetimlerle kentteki uyuşturucu ticaretine ve sevkıyatına büyük darbe indiriyor

GÜRKAN: GENÇ NESİLLERİMİZ AKİF'İ TANISIN

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi. 

DARİUS KOMADAN ÇIKTI 

Geçtiğimiz hafta evinin ikinci katından düşerek yaralanan ve bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Yeni Malatyasporlu Mina'nın oğlu Darius, komadan çıktı. 

YAŞLILAR UNUTULMADI 

Özel Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji öğretmen ve öğrencileri, sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında Malatya Huzur evini ziyaret ederek, huzur evi sakinleriyle hoş sohbetler yaptı. Öğrenciler yaşlıları hatırlayarak bir kaynaşma ortamı sağlandı.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIYORLAR

Malatya İnönü Üniversitesi Afrikalı Öğrenciler Topluluğu tarafından üniversitenin Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda Türkiye'de ve Malatya'da Afrikalı Öğrenci Olmak" konulu konferansı düzenlendi.

GÜDER: ÜRETİM PAYININ ARTMASINI İSTİYORUZ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi'nin Genel Kurulunda yeniden göreve seçilen Başkan Fevzi Çiçek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çiçek'e hayırlı olsun temennilerini ileten Başkan Güder, “Başkanımızın döneminde Ziraat Mühendisleri Odası üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi. 

MUHTARLAR SEÇİMLE BELİRLENDİ

Malatya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen mütevelli heyeti seçimine kent genelinden yaklaşık 150 mahalle muhtarı katıldı. Malatya'da faaliyet gösteren muhtar derneklerinin yöneticilerinin de yer aldığı seçim sonucunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ile Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş 1 yıl boyunca görev alacak.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 24 Aralık günü 17 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!