dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64724$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da, Kuveyt Pazarı ve Fırsatlar Semineri düzenlendi.  *** Kayserispor ile yollarını ayırdıktan sonra Yeni Malatyaspor ile anlaşma sağlayan golcü futbolcu Umut Bulut, takımla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Nurettin Soykan Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli forvet, Yeni Malatyaspor'a katıldığı için mutlu olduğunu kaydederek transferinde emeği geçenlere teşekkür etti.   ***  Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi iş birliği ile Özel Gereksinimle Bireylerin İş İstidamı ve Sosyal Haklar Çalıştayı düzenlendi.  ***  Milletvekili Bülent Tüfenkci, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve yönetimini ziyaret ederek bir süre görüştü. Burada muhtarların sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alan Milletvekili Tüfenkci, Türkiye'nin gelişmesi, daha yaşanabilir bir noktada olması adına hizmet politikalarına devam ettiklerini söyledi.   ***  Valilik önünde bulunan İsmet İnönü heykelinin önünde düzenlenen anma programında ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile siyasi partiler tarafından anıta çelenk sunuldu.Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu konferans salonunda İnönü'yü anma programı düzenlendi. Buradaki programda, İsmet İnönü'nün askeri kişiliğinin yanı sıra hayatı ele alındı. İnönü ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından anma programı sona erdi.  ***  Yeni Malatyaspor Kulübü 14 yaş altı seçmelerine 11 futbolcu vererek bölgede en fazla futbolcuyla katılım sağlayan kulüp oldu.  *** Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Yazıköy mahallesinden ikamet eden Mehmet Mustafa Karadaş, güvenlik koruculuğundan emekli olduktan sonra Kaz yetiştirmeyle gününü geçiriyor.  ***  Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşayan Dilan K., 7 ay önce görücü usulü ile tanıştığı H.K. ile dünya evine girdi. İstanbul'da yaşamaya başlayan Dilan K.'nın hayatı, iddiaya göre, gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Malatya'daki ailesi ile görüşmesine bile izin verilmeyen genç kadın, bir fırsat bulup babasına sosyal medyadan ulaşınca polisin devreye girmesi ile baba ocağına sığındı. 3,5 aylık hamile Dilan K., eşinin annesinin de baskısına maruz kaldığını, bu süreçte hayatının cehenneme döndüğünü savundu. Ailesi ile görüşmesine izin verilmediğini anlatan Dilan K., eşinin ailesi tarafından kafasına silah dayandığını, birçok kez darp edildiğini, şikayetçi olmaması için doktora dahi götürülmediğini iddia etti.

1_2

KUVEYT PAZARI VE FIRSATLAR ANLATILDI 

Malatya'da, Kuveyt Pazarı ve Fırsatlar Semineri düzenlendi. 

BULUT: TAKIMI İSTENİLEN YERE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Kayserispor ile yollarını ayırdıktan sonra Yeni Malatyaspor ile anlaşma sağlayan golcü futbolcu Umut Bulut, takımla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Nurettin Soykan Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli forvet, Yeni Malatyaspor'a katıldığı için mutlu olduğunu kaydederek transferinde emeği geçenlere teşekkür etti.

TATLI: İMKANLARI VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi iş birliği ile Özel Gereksinimle Bireylerin İş İstidamı ve Sosyal Haklar Çalıştayı düzenlendi 

ESKİ BAKAN TÜFENKÇİ: OYUNLARI BOŞA ÇIKARTTIK

Milletvekili Bülent Tüfenkci, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve yönetimini ziyaret ederek bir süre görüştü. Burada muhtarların sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alan Milletvekili Tüfenkci, Türkiye'nin gelişmesi, daha yaşanabilir bir noktada olması adına hizmet politikalarına devam ettiklerini söyledi.

İNÖNÜ MEMLEKETİ MALATYA'DA ANILDI 

Valilik önünde bulunan İsmet İnönü heykelinin önünde düzenlenen anma programında ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile siyasi partiler tarafından anıta çelenk sunuldu.Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu konferans salonunda İnönü'yü anma programı düzenlendi. Buradaki programda, İsmet İnönü'nün askeri kişiliğinin yanı sıra hayatı ele alındı. İnönü ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından anma programı sona erdi. 

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE 11 FUTBOLCU 

Yeni Malatyaspor Kulübü 14 yaş altı seçmelerine 11 futbolcu vererek bölgede en fazla futbolcuyla katılım sağlayan kulüp oldu.

KARADAŞ: ÇİFTLİK KURMAYI HEDEFLİYORUM

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Yazıköy mahallesinden ikamet eden Mehmet Mustafa Karadaş, güvenlik koruculuğundan emekli olduktan sonra Kaz yetiştirmeyle gününü geçiriyor. 

HAFIZLAR YARIŞTI

Malatya'da Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması düzenlendi. 

TÜFENKÇİ: KAZANDIKLARINI PAYLAŞIYORLAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hayata Dokunuş Derneği işbirliği le gerçekleştirilen bir program ile 3 bin öğrenciye giyecek yardımı gerçekleştirildi. 

KUMARBAZLARA CEZA YAĞDI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Tombala oynatılan yerlere karşı çalışmalar yapıldı. 

O HASTANE 2021'DE HİZMETE AÇILACAK 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Battalgazi ilçesine yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.İnceleme gezisi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Meclis üyeleri, Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner, Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç eşlik etti. 

DİLAN: ÖLMEK İSTEMİYORUM

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşayan Dilan K., 7 ay önce görücü usulü ile tanıştığı H.K. ile dünya evine girdi. İstanbul'da yaşamaya başlayan Dilan K.'nın hayatı, iddiaya göre, gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Malatya'daki ailesi ile görüşmesine bile izin verilmeyen genç kadın, bir fırsat bulup babasına sosyal medyadan ulaşınca polisin devreye girmesi ile baba ocağına sığındı. 3,5 aylık hamile Dilan K., eşinin annesinin de baskısına maruz kaldığını, bu süreçte hayatının cehenneme döndüğünü savundu. Ailesi ile görüşmesine izin verilmediğini anlatan Dilan K., eşinin ailesi tarafından kafasına silah dayandığını, birçok kez darp edildiğini, şikayetçi olmaması için doktora dahi götürülmediğini iddia etti.

MURAT: 45 BİN TON ŞEKER ÜRETİLDİ

Geçtiğimiz Eylül ayında başlayan pancar alım kampanyası ile birlikte şu ana kadar Malatya'da Şeker Fabrikası 345 bin tona yakın pancar alımı gerçekleştirdi. Bu pancarların işlenmesi ile birlikte 45 bin şeker üretilen fabrikada, kampanyanın Ocak ayında da devam edeceği belirtildi. 

9 ZANLI FETÖ'DEN TUTUKLANDI 

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, haklarında yakalama kararı verilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Aralık'taki eş zamanlı operasyonla yakalanan ve sorgulamaları nedeniyle gözaltı süresi uzatılan 9 zanlının işlemleri tamamlandı. 

KAYSERİ-MALATYA KARAYOLU KAPANDI

Sivas'ın Gürün ilçesi ile Kayseri'nin Pınarbaşı ilçeleri arasında etkili olan tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Tipinin etkisi ile Kayseri - Malatya karayolu Ziyarettepesi mevkiside araç ulaşımına kapandı. Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarına başladı. 

ORİİNAL ŞİŞEDE SAHTE İÇKİ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda orijinal tekel şişelerine kaçak bandrol yapıştırılarak satışa hazır hale getirilmiş 775 litre sahte içki ele geçirildi. 

PİLTEN: KADROMUZU KORUMAK İSTİYORUZ

Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten, devre arası transfer politikaları hakkında konuştu.

GAZİANTEP MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Nurettin Soykan Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Sarı-kırmızılı futbolcular idmanı pas çalışmasıyla tamamladı. Süper Lig'de son maçta sahasında Ç.Rizespor'a mağlup olan sarı-kırmızılılar, devre arasına moralli girmek istiyor. Teknik heyetin Rizespor maçından sonra formsuz bazı isimleri uyardığı takımda morallerin yüksek olduğu gözlendi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!