dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.61
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2418.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66533.94$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ- Malatya il sınırında yakınında, Elazığ topraklarında meydana gelen deprem Malatya il merkezi ve ilçelerinde de şiddetli olarak hissedildi. Elazığ'da saat 10.02'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  *** Malatya Emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaptıkları operasyon ile kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, vatandaşları dolandıran 4 kişi yakalandı.  ***  Yeni Malatyaspor'un takım kaptanı Murat Yıldırım, takım olarak hedeflerinin geçen sezon ki başarılarını tekrarlayarak Avrupa'ya gitmek olduğunu söyledi. Kulüp televizyonuna konuşan tecrübeli orta saha Murat Yıldırım, ilk yarının son maçında Gaziantep FK. karşısında galip gelmek istediklerini ifade etti.  ***  Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan sabit yol uygulamasında, A. Y. isimli şahsın yapılan GBT-UYAP sorgulamasında; 18 ayrı suçtan arandığı anlaşıldı. Ayrıca şahsın 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 26 bin 100 TL kesinleşmiş para cezası bulunduğu anlaşıldı. Şahıs adli makamlara teslim edildi.   *** Şanlıurfa merkezli Adıyaman, Antalya ve Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin adalet sistemi içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 5'i zabıt katibi, 8'i infaz koruma memuru 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin terörle mücadele şubesindeki işlemleri devam ediyor.  *** İnönü Üniversitesi Bakış Açısı Topluluğu ve Milli Türk Talebe Birliği tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Selim Pilten'in konuşmacı olduğu Mesleki Gelişim Akademisi Programı düzenlendi.  *** Malatya Şam Derneği üyeleri, cuma namazının ardından Soykan Parkı'nda bir araya gelerek, ellerinde pankartlarla İdlib'e yapılan saldırıları protesto etti.  *** Malatya'da polisin arama yapmak için girdiği evde bulunan bir kişi, polisten kaçmak için 3'üncü kattan aşağı atladı.  *** Malatya'da 2 gündür yağan kar, kentin yüksek kesimlere ve bazı ilçelerde etkili oldu. Kar nedeniyle kapanan yaklaşık 205 mahalle yolundan 150'si ulaşıma açıldı. Ulaşıma kapalı 55 kırsal mahalle yolunu açma çalışmaları, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülüyor.  ***  Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen ‘Merhaba Gençler' söyleşisine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gençlerle hem sohbet etti hem de aile ve meslek hayatlarına ilişkin tavsiyelerde bulunurken, gençlere yönelik projelerinden de bahsetti.*** 

POLİSTEN KAÇARKEN YERE ÇAKILDI

Malatya'da polisin arama yapmak için girdiği evde bulunan bir kişi, polisten kaçmak için 3'üncü kattan aşağı atladı. 

SALLANDIK

Elazığ- Malatya il sınırında yakınında, Elazığ topraklarında meydana gelen deprem Malatya il merkezi ve ilçelerinde de şiddetli olarak hissedildi. Elazığ'da saat 10.02'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

2 DOLANDIRICI TUTUKLANDI 

Malatya Emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaptıkları operasyon ile kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, vatandaşları dolandıran 4 kişi yakalandı.

YLDIRIM: BURADA ÖNEMLİ BAŞARILAR YAŞADIK

Yeni Malatyaspor'un takım kaptanı Murat Yıldırım, takım olarak hedeflerinin geçen sezon ki başarılarını tekrarlayarak Avrupa'ya gitmek olduğunu söyledi. Kulüp televizyonuna konuşan tecrübeli orta saha Murat Yıldırım, ilk yarının son maçında Gaziantep FK. karşısında galip gelmek istediklerini ifade etti.

ARANAN ŞAHIS FAZLA KAÇAMADI

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan sabit yol uygulamasında, A. Y. isimli şahsın yapılan GBT-UYAP sorgulamasında; 18 ayrı suçtan arandığı anlaşıldı. Ayrıca şahsın 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 26 bin 100 TL kesinleşmiş para cezası bulunduğu anlaşıldı. Şahıs adli makamlara teslim edildi. 

U14 MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ MALATYA'DA YAPILDI 

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleri, bölgelerde yapılan karşılaşmalarla devam ediyor. Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan seçme maçı ile devam eden 14 yaş altı seçme karşılaşmaları, bu sene TFF'nin bölge müdürlüklerinin belirlediği sahalarda organize ediliyor. 

FETÖ'NÜN ADALET YAPILANMASINA OPERASYON

Şanlıurfa merkezli Adıyaman, Antalya ve Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin adalet sistemi içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 5'i zabıt katibi, 8'i infaz koruma memuru 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin terörle mücadele şubesindeki işlemleri devam ediyor.

PİLTEN: BAŞARILI OLMAK İÇİN PLANLI ÇALIŞIN

İnönü Üniversitesi Bakış Açısı Topluluğu ve Milli Türk Talebe Birliği tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Selim Pilten'in konuşmacı olduğu Mesleki Gelişim Akademisi Programı düzenlendi. 

YILMAZ: 2020 YILINDA YENİ TESİSLERİMİZE GEÇECEĞİZ

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Tahsin Yılmaz, faydalı bir toplantı olduğunu belirterek, “2020 yılında daha güçlü bir Yeşilyurt Belediyespor olmak için toplandık. Öncelikle her daim yanımızda olan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'a teşekkür ederiz. Mehmet Çınar başkanımızın bize ayırdığı zaman ve verdiği enerji bizi güçlü kılmaktadır. Göreve geldiğimiz günden beri farkı herkes görüyor. Tek amacımız var, tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz 3. Lig'de takımımızı başarıya ulaştırmaktır. Hedefimiz play-offlar olacak. Takımımıza tesis kazandırma çalışmalarımız da devam ediyor. 2020 yılı içerisinde inşallah yeni tesislerimize de geçmiş olacağız” dedi. 

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Malatya Şam Derneği üyeleri, cuma namazının ardından Soykan Parkı'nda bir araya gelerek, ellerinde pankartlarla İdlib'e yapılan saldırıları protesto etti.

205 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPANDI 

Malatya'da 2 gündür yağan kar, kentin yüksek kesimlere ve bazı ilçelerde etkili oldu. Kar nedeniyle kapanan yaklaşık 205 mahalle yolundan 150'si ulaşıma açıldı. Ulaşıma kapalı 55 kırsal mahalle yolunu açma çalışmaları, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülüyor.

ÇINAR: SANAL ALEMDE KAYBOLMAYIN

Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen ‘Merhaba Gençler' söyleşisine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gençlerle hem sohbet etti hem de aile ve meslek hayatlarına ilişkin tavsiyelerde bulunurken, gençlere yönelik projelerinden de bahsetti. 

GÜDER: BAŞKAN OLMADAN BİR HAYALİM VARDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İşin Ehlinden Tecrübe Paylaşımı ”programına konuk olarak, gençlere yapacaklarını ve hedeflerini anlattı, önerilerde bulundu. 

PÜTÜRGE MÜTEVELLİ HEYETİ SEÇİMİ YAPILDI

İlçe Kaymakamı Recep Aydın başkanlığında yapılan seçimde, 4 mahalle muhtarı aday oldu. 

TMO KAYISI ALIMI YAPMAYA BAŞLAYACAK 

Milletvekili Çalık, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarılı Kadın Girişimcilere Plaket Törenine katıldı. Çalık şunları söyledi, “Geçtiğimiz günlerde Malatya'daki tüm Ziraat Odası Başkanlarımızla bir araya geldik. Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız ve üst bürokrasi ile toplantı yaptık. Taleplerimizi ilk elden ilettik. Hemşehrilerimiz bize Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kayısı alımı yapması isteklerini ilettiler. Buradan müjdeyi vermek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, lisanslı depoculuk tesisleri tamamlandığı andan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımı yapmaya başlayacak. Malatya'mıza hayırlı olsun. Gençlerimize, kadınlarımıza başta olmak üzere Malatya'mızın ve ülkemizin üretimine katkı sunan tüm hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

KIZILAY: ORTAK MÜZE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü 46'ncı ölüm yıl dönümünde, düzenlenen ‘2. Dünya Savaşı Türk Dış Politikası ve İsmet İnönü' konulu konferans ile anıldı. 

MALZEMELERİ KENDİLERİ YAPACAKLAR

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, "Beden Eğitimi ve Spor Materyalleri" sergisi açıldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 27 Aralık günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!