dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2459.5
  • BIST
    9896.75
  • BTC
    64460.56$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, buradaki amacın elektrikli araç teknolojileri konusunda teknik elaman ve meslek elamanı yetiştirmek olduğunu belirterek, “2018 yılında OSB Meslek yüksek okulumuzu açtık ve 10 bölüm şuanda aktif bunlardan biride elektrikli araç bölümüdür. Buradaki amacımız elektrikli araç teknolojileri konusunda teknik elaman ve meslek elamanı yetiştirmek. Bu alanda ülkemizde insan kaynağımız eksik ve yeni yeni yetişiyor ve bizde burada öncü olalım istedik. Bu alanda ülkemize elektrikli araç konusunda gerek otomobiller gerek otobüsler gerekse de raylı sistemler hususunda hepsine hizmet verecek hepsinde çalışabilecek elektrikli araç konusunda uzaman meslek elemanları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.  *** Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından yapılan organize edilmen yemek Turnam İlgezdi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  ***  Şehrimizde yapılan bu çalışma aynı zamanda bölgede de ilk olarak kayıtlara geçti yapılan bu konuşmalar ile 6 özel oturum düzenlendi. *** Malatya'da 2 ticari araçta, polis kanalları dinlenilen 4 telsiz ele geçirildi.  ***  Fındık Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki N.Ç., evde oturduğu sırada sokaktan gelen silah sesleri üzerine dışarı çıktı. Bu sırada E.S. yanında bulunan pompalı tüfekle N.Ç.'ye 3 el ateş açtı. Neye uğradığını şaşıran yaşlı kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, E.S. yerde yatan N.Ç.'nin yanına gelerek 'öldürdüm, öldürdüm' diye bağırdı.  ***  Adıyaman-Malatya Karayolunun altından geçen içme suyu hattında meydana gelen patlama sonrasında yol savaş alanına döndü. Patlayan borudan çıkan sular metrelerce yükseldi.

1_2

İÇME SULARI KARAYOLUNDA YÜKSELDİ

Adıyaman-Malatya Karayolunun altından geçen içme suyu hattında meydana gelen patlama sonrasında yol savaş alanına döndü. Patlayan borudan çıkan sular metrelerce yükseldi. 

YAŞLI KADINI VURDU 'ÖLDÜRDÜM' DİYE BAĞIRDI

Fındık Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki N.Ç., evde oturduğu sırada sokaktan gelen silah sesleri üzerine dışarı çıktı. Bu sırada E.S. yanında bulunan pompalı tüfekle N.Ç.'ye 3 el ateş açtı. Neye uğradığını şaşıran yaşlı kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, E.S. yerde yatan N.Ç.'nin yanına gelerek 'öldürdüm, öldürdüm' diye bağırdı. 

YERLİ ELEKTRİK ÜRETİMİNE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, buradaki amacın elektrikli araç teknolojileri konusunda teknik elaman ve meslek elamanı yetiştirmek olduğunu belirterek, “2018 yılında OSB Meslek yüksek okulumuzu açtık ve 10 bölüm şuanda aktif bunlardan biride elektrikli araç bölümüdür. Buradaki amacımız elektrikli araç teknolojileri konusunda teknik elaman ve meslek elamanı yetiştirmek. Bu alanda ülkemizde insan kaynağımız eksik ve yeni yeni yetişiyor ve bizde burada öncü olalım istedik. Bu alanda ülkemize elektrikli araç konusunda gerek otomobiller gerek otobüsler gerekse de raylı sistemler hususunda hepsine hizmet verecek hepsinde çalışabilecek elektrikli araç konusunda uzaman meslek elemanları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE BİR İLK

Şehrimizde yapılan bu çalışma aynı zamanda bölgede de ilk olarak kayıtlara geçti yapılan bu konuşmalar ile 6 özel oturum düzenlendi . 

BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ...

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından yapılan organize edilmen yemek Turnam İlgezdi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

DOĞUŞ SPOR KULÜBÜ BAŞARILARA DOYMUYOR 

Türkiye Tekvando Federasyonu 2020 faliyet programında yer alan Türkiye Büyük Erkekler Büyük bayanlar Türkiye şampiyonasında Malatyayı temsil edecek sporcular seçildi. 

ÇELİKEL: TRANSFER YAPABİLİRİZ

Sarı-kırmızılı takımın ilk yarı performansı ve transferle ilgili kulüp televizyonuna konuşan Çelikel, hedeflerinin Avrupa Ligi olduğunu söyledi. Ligin ilk yarısında daha fazla puan toplayabilecek bir performans sergilediklerini kaydeden Çelikel, "Ligin ilk yarısı için ne kötü, ne de iyi sayılabilecek bir performans sergilediğimizi söyleyebilirim. Tabi bu takım daha iyisini yapabilirdi. Buna bazı maçlarda kendi olumsuzluklarımız, bazı maçlarda ise hakemler izin vermedi. Hakem konusu canımızı en çok sıkan durum oldu ne yazık ki. Birkaç hafta üst üste gelince ister istemez farklı şeyler düşünmeye başladık. Keşke bunlar olmasa ve biz de sadece futbolu konuşabilsek. Tabi 24 puan esasında sizi yarışın içerisinde tutabilecek bir puan. Daha önce de söyledim, bizim hedefimiz geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa Ligi'ne gidebilmek" şeklinde konuştu.

POLİS KANALINI DİNLEMİŞLER 

Malatya'da 2 ticari araçta, polis kanalları dinlenilen 4 telsiz ele geçirildi.

GIDA GÜVENLİĞİMİZ ONARA EMANET

2020 yılına girmeye sayılı saatler kala Yeşilyurt'un farklı bölgelerinde bulunan lokanta, fırın, kasap, manav ve kuru yemişçilerde denetimlerini sıklaştıran Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, üretim ve son kullanma tarihleri ile iş yerlerinin faaliyet belgelerini kontrol etti. 

HIRSIZLAR KISKIVRAK!

Malatya'da, 10 top kafes tel örgü, evin içerisinde bulunan 1 adet kamera kayıt cihazı ve 1 adet televizyon çalan 2 zanlı yakalandı. 

YAĞMA VE TEHDİT VAR!

Emniyet birimlerine gelerek müracaatta bulunan C. Ç. isimli şahıs, aynı zamanda iş ortağı olan M. K. isimli şahsın telefonla ve yüz yüze görüşmek suretiyle ortak olduğu iş yerinin dörtte birini kendisine vermesini istediğini, vermemesi halinde kendisini öldürmekle tehdit ettiğini bildirmesi üzerine yapılan çalışmalarda şüpheli M. K. bahse konu iş yerinde yakalandı. Yapılan üst aramasında iki adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 

ÇAKIR: BU YATIRIMLAR MALATYA'YA DEĞER KATIYOR

Gedik Kültür Merkezinde incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır, Millet Kıraathanesi, Cezaevi Müzesi, Çoban Müzesi, Konferans Salonu ve Şark Odası gibi kültürel mekânları gezerek, yapılan faaliyetler hakkında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan bilgiler aldı.

ÇALIK: KONUYU ERDOĞAN'A İLETTİK

Ziyarette konuşan Oda Başkanı Mesut İnce, AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu dile getirerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

GÜDER: FAYDALI İŞLER YAPMAK İÇİN GİRDİM

Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesi Öğrencileri ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Uyan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret ederek, okul dergisi için röportaj yaptılar. 

KAHTALI: KENTE DİNAMİZM KAZANDIRDINIZ

AK Parti il yönetimi ile birlikte Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'i makamında ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, yeni görevinde Dağdeviren'e hayırlı olsun dileklerini iletti. 

TARSİM: 1.3 MİLYAR HASAR ÖDEMESİ YAPILDI

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin temel amacının, doğal afetler, çeşitli riskler ile hastalıkların, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları karşılayıp, üretici ve yetiştiricileri uzun vadede gelir istikrarına kavuşturmak ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak olduğu belirtilirken, geride bırakılan yılda da üretici ve yetiştiricilerin yanında yer alındığı aktarıldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 31 Aralık günü 5 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!