dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki imalatı ve ticareti yaptığını tespit ettiği M.Ş.'nin 44 LP 298 plakalı aracı ile ikametinde yaptığı aramalarda toplamda 3 bin 560 litre sahte içki ele geçirdi. M.Ş.'nin gözaltına alındığı olayla ilgili tahkikat sürüyor.  *** Yeni yılın ilk bebeklerinden biri de Malatya'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 00.07'de 2 kilo 900 gram olarak dünyaya gözlerini açan Azra oldu. 3 erkek çocukları olan Karakaya ailesinin kızları olarak dünyaya gelen Azra bebek ailenin de umudu oldu.  *** İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda F.B.'den 3,50 gram kubar esrar M.A.'nın Bentbaşı Mahallesi'ndeki ikametinde yapılan aramada ise 9 parça halinde satışa hazır toplam 80,27 gram kubar esrar maddesi,81,03 gram sentetik kannobinoid ( Bonzai ) maddesi,1 adet ruhsatsız av tüfeği ,1 adet hassas terazi ele geçirildi.  *** Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 24 saatte yapılan çalışmalarda, 2 bin 38 şahsın GBT sorgusu yapıldı.  *** Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten, basın mensuplarına sezonun ilk yarısını değerlendirdi. Genel anlamda kötü sayılmayacak bir ilk yarı geçirdiklerini belirten Pilten, "Süper Lig'deki ilk 3 yılımızda en iyi puanımızı geçen sezon toplamışız. Bu sezon 24 puan toplamayı başardık. Aslında bizi yarışın içerisinde tutacak bir puan. Tabi hedefimiz ikinci yarıya daha güçlenerek başlamak. Bunun için de gerekeni yapacağız inşallah. Aslına bakarsanız biz 24 değil de 31 puan topladık. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığımız 4 maçtan 7 puan alarak ülke puanımıza da önemli katkımız oldu diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.Teknik heyeti, futbolcuları ve kulüp çalışanlarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Selim Pilten, stadyuma gelerek kendilerini yalnız bırakmayanlara taraftarlara teşekkür etti.  *** Malatya'nın merkez ilçeleri Battalgazi ve Yeşilyurt'ta emniyet görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda birçok aranan şahıs yakalandı.

1_2

 

SAHTE İÇİ ELE GEÇİRİLDİ 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki imalatı ve ticareti yaptığını tespit ettiği M.Ş.'nin 44 LP 298 plakalı aracı ile ikametinde yaptığı aramalarda toplamda 3 bin 560 litre sahte içki ele geçirdi. M.Ş.'nin gözaltına alındığı olayla ilgili tahkikat sürüyor. 

2020'NİN İLK BEBEĞİ AZRA 

Yeni yılın ilk bebeklerinden biri de Malatya'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 00.07'de 2 kilo 900 gram olarak dünyaya gözlerini açan Azra oldu. 3 erkek çocukları olan Karakaya ailesinin kızları olarak dünyaya gelen Azra bebek ailenin de umudu oldu.

ZEHİR TACİRLERİ GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda F.B.'den 3,50 gram kubar esrar M.A.'nın Bentbaşı Mahallesi'ndeki ikametinde yapılan aramada ise 9 parça halinde satışa hazır toplam 80,27 gram kubar esrar maddesi,81,03 gram sentetik kannobinoid ( Bonzai ) maddesi,1 adet ruhsatsız av tüfeği ,1 adet hassas terazi ele geçirildi.

ARANAN 10 ZANLI YAKALANDI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 24 saatte yapılan çalışmalarda, 2 bin 38 şahsın GBT sorgusu yapıldı.

SELİM PİLTEN: 24 DEĞİL 31 PUAN TOPLADIK 

Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten, basın mensuplarına sezonun ilk yarısını değerlendirdi. Genel anlamda kötü sayılmayacak bir ilk yarı geçirdiklerini belirten Pilten, "Süper Lig'deki ilk 3 yılımızda en iyi puanımızı geçen sezon toplamışız. Bu sezon 24 puan toplamayı başardık. Aslında bizi yarışın içerisinde tutacak bir puan. Tabi hedefimiz ikinci yarıya daha güçlenerek başlamak. Bunun için de gerekeni yapacağız inşallah. Aslına bakarsanız biz 24 değil de 31 puan topladık. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığımız 4 maçtan 7 puan alarak ülke puanımıza da önemli katkımız oldu diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.Teknik heyeti, futbolcuları ve kulüp çalışanlarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Selim Pilten, stadyuma gelerek kendilerini yalnız bırakmayanlara taraftarlara teşekkür etti.

YILIN İLK GÜNÜNDE ŞOK UYGULAMALAR

Malatya'nın merkez ilçeleri Battalgazi ve Yeşilyurt'ta emniyet görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda birçok aranan şahıs yakalandı.

YENİ YILIN İLK DAKİKALARINDA BAŞKAN GÜRKAN...

2020 yılının ilk bebeği Azra Karakaya ve ailesini Malatya Valisi Aydın Baruş ile birlikte Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde ziyaret etti. Yeni yıla hemşehrileri ile birlikte giren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kışla Caddesinden Sıtma Pınarına kadar yürüyerek 7'den 70'e herkese yeni yılda esenlikler diledi. 

KAYISI FABRİKASI KUMARHANEYE ÇEVRİLDİ

Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonucu, Battalgazi ilçesi Kadıçayırı Mahallesinde bir şahsa ait faaliyet göstermeyen Kaysı Fabrikasında Tombala çekilmek suretiyle kumar oynatılacağı duyuldu. Yeni yıla saatler kala iş yerinde yapılan aramada bahse konulu yerde hali hazırda kumar oynamak için 25 masa ve 100 sandalye ile tombala kağıtları, topları ve makinası ile kumar oynamak için gerekli hazırlıkların tamamlandığı, ancak faaliyete başlamadan jandarma tarafından yakalandı.

PROFESÖR ÖZDEMİR DEKAN OLDU 

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yaparken, 25 yıllık hizmetinden sonra 2017 yılında emekli olan Prof.Dr. Ramazan Özdemir, İstanbul Bezmialem Vakfı Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçmiş ve burada Kardiyoloji Anabilim Dalı başkanlığı görevini yapmıştı. 

KAMPÜS LİGLERİNİN İLK YARISI SONA ERDİ 

Büyük çekişmeye sahne olan Kampüs Liglerinde futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlarda eğitim sezonu boyunca öğrenciler sportif faaliyetler yaparak sosyal anlamda daha aktif hale geliyor. 

KUPALARINI ALDILAR

Yarışmada dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik'in katılımlarıyla takdim edildi.

11 FUTBOLCUYLA YOLLAR AYRILDI 

TFF 3.Lig ekibi Yeşilyurt Belediyespor'da transfer çalışmaları kapsamında 11 futbolcuyla yollar ayrıldı.

ONLAR DA YERLİ OTOMOBİLE TALİP 

Açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Geçen, “31 Aralık 2019 Şehit Liderimiz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ‘un doğum günü. Şehit liderimizin mekanı cennet olsun. İnşallah Peygamber efendim Hz. Muhammed'in komşusu olur. Bizlerde Şehit Muhsin Yazıcıoğlu gibi şehitlik nasip etsin" ifadelerini kullandı.

 KAHTALI: HER ZAMAN SİZİNLE BİRLİKTE OLDUK 

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahatlı, Eğitim Bir Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!