dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Birlik binasında basın açıklaması yapan Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, şu anda sektöründe ciddi anlamda bir sıkıntı yaşadığını ifade ederek,” Bugün Türkiye'nin her tarafında sanki samanı yokmuş gibi bin 100 lira ile bin 150 lira civarında saman fiyatları yükseldi. Kepek fiyatları yem aynısı sanki bir kıtlık varmış gibi böyle hareket ediliyor. Aslında samanın yok olduğundan dolayı değil tamam var. Geçen gün Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin o bölgelerin tamamını gezdim. Tarlalarda üzerine örtmüşler naylon çekmişler brandalar çekmişler bazı brandaları rüzgar kaldırmış atıyor saman orada çürüyor. Ama onlar 200 liraya aldığı samanı şu anda bin 100 lira bin 200 civarında millete satıyorlar” diye konuştu.  *** Malatya'da polis ekiplerince yapılan şok uygulamalarda esrar, uyuşturucu hap, silah ve kesici aletler ele geçirilirken, 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı.  ***  Malatya Teknokent bünyesinde kurulan VİGOR AR-GE firması 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde "Redagyn" markasıyla Kore ginsengi ekstresi, üzüm çekirdeği ekstresi, koenzim Q10 ve L-Arjinin içeren multivitaminin ruhsatını almayı başardı.  *** Malatya'da aracının önü kesilerek bıçaklı saldırıya uğrayan 1 kişi yaralandı.***  Malatya İl gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Kurhan tarafından Yeniden Refah Partisi Malatya İl Binasında yapılan toplantıda Battalgazi ilçe gençlik Kolları başkanlığına Nevzat Şimşek atandı.  ***  Transfer çalışmalarına hız veren Yeni Malatyaspor, forvet bölgesine ikinci transferini gerçekleştirdi.  ***  İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam ederken İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulunun kararı ile İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında profesör oldu.  ***

1_2

  

O MERKEZİN YÜZDE 70'İ TAMAM!

Malatya İtfaiye Merkezinde çalışmalar yüzde 70 oranında tamamlandı.

TANELİ: BU KADAR ZAM OLMAZ

Birlik binasında basın açıklaması yapan Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, şu anda sektöründe ciddi anlamda bir sıkıntı yaşadığını ifade ederek,” Bugün Türkiye'nin her tarafında sanki samanı yokmuş gibi bin 100 lira ile bin 150 lira civarında saman fiyatları yükseldi. Kepek fiyatları yem aynısı sanki bir kıtlık varmış gibi böyle hareket ediliyor. Aslında samanın yok olduğundan dolayı değil tamam var. Geçen gün Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin o bölgelerin tamamını gezdim. Tarlalarda üzerine örtmüşler naylon çekmişler brandalar çekmişler bazı brandaları rüzgar kaldırmış atıyor saman orada çürüyor. Ama onlar 200 liraya aldığı samanı şu anda bin 100 lira bin 200 civarında millete satıyorlar” diye konuştu. 

ŞİMŞEK: GÜZEL YARINLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Malatya İl gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Kurhan tarafından Yeniden Refah Partisi Malatya İl Binasında yapılan toplantıda Battalgazi ilçe gençlik Kolları başkanlığına Nevzat Şimşek atandı. 

13 ŞÜPHELİ HAKKINDA YASAL İŞLEM 

Malatya'da polis ekiplerince yapılan şok uygulamalarda esrar, uyuşturucu hap, silah ve kesici aletler ele geçirilirken, 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 

VİGOR ARGE MULTİVİTAMİN RUHSATI ALDILAR

Malatya Teknokent bünyesinde kurulan VİGOR AR-GE firması 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde "Redagyn" markasıyla Kore ginsengi ekstresi, üzüm çekirdeği ekstresi, koenzim Q10 ve L-Arjinin içeren multivitaminin ruhsatını almayı başardı.

ARACIN ÖNÜNÜ KESİP BIÇAKLA SALDIRDILAR

Malatya'da aracının önü kesilerek bıçaklı saldırıya uğrayan 1 kişi yaralandı.

TRAFİKTE GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMADI 

Malatya'da üretilen ve Trabzon'da bir elektrik santralinde kullanılacak olan dev buhar kazanı, karayolu ile Trabzon'a götürülmek üzere yola çıkartıldı. İki gün önce Malatya'dan yola çıkan kazanın geceleri taşınmasına izin verilmezken, kazanı taşıyan tır 248 kilometre yol katedip Sivas'a ulaştı. 

KAHTALI: DEPREM EĞİTİMİ ÖNEMLİDİR

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine, Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında hizmete sunduğu Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE 1'NCİSİ BİR MALATYALI

Siyer-i Nebi yarışması sonucunda Türkiye 1'ncisi Malatyalı öğrenci Ahmet Kıymık oldu.

ZEMİN BAKIMDA 

Ultraviyole ışınlarıyla soğuktan daha az etkilenmesi amaçlanan zemine devre arası boyunca çeşitli bakımların da uygulanacağı belirtildi.

FORVETE İKİNCİ TRANSFER YAPILDI 

Transfer çalışmalarına hız veren Yeni Malatyaspor, forvet bölgesine ikinci transferini gerçekleştirdi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ BENTLİ PROFESÖR OLDU 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam ederken İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulunun kararı ile İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında profesör oldu. 

PAZARDA FİYATLAR ARTTI 

Akdeniz bölgesinde meydana gelen aşırı yağış ve sel nedeniyle Malatya'da meyve ve sebze pazarında fiyatlar arttı. 

KILIÇ: SORUNLARI TBMM'DE DİLE GETİRECEĞİZ

Malatya Ziraat Odaları koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Burada konuşan Yunus Kılıç, “Malatya Ziraat Odaları olarak bir koordinasyon toplantımızı her ayın ilk perşembesi günü yapıyoruz. Bu toplantılarımıza tarım paydaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Bugünkü misafirimiz Malatya DSİ Şube Müdürümüz Sayın Arif Tüfekçi oldu. Ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. “ifadelerini kullandı. 

2020'NİN İLK TRAFİK DEDEKTİFLERİ HAZIR

Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığınca Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında 2020 yılının ilk eğitim gününde ilk ve orta okul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. 

İHALE YAPILDI! O EVLER TAŞINACAK 

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in başkanlığında gerçekleştirdi. Ocak ayı ilk toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü.

DESTEKLENECEK ÜRÜNLER AÇIKLANDI 

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında ülkemizde arz açığı bulunan, stratejik öneme haiz, bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi, sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli 21 ürünün istatistiki verileri belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

2020'NİN İLK ZİYARETİ ESNAFA

Çalık, esnafların ve caddede karşılaştığı vatandaşların yeni yıllarını da tebrik etti. Vatandaşlarla sohbet eden Çalık, “Türkiye geleceğe büyük adımlarla yürüyor. Türkiye, 2023 yılı Haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine kadar 4 yıllık süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni projelere ve yatırımlara kavuşacaktır.  Bizler liderimizin yol arkadaşları olarak milletimizin emrinde ve milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Yerli siyasetimizle milli hedeflerimizi ulaşacağız.” dedi. 

HIRSIZLAR YAKALANDI 

Malatya'da çapa motoru ve römork çalan 2 zanlı yakalandı.Alınan bilgiye göre, Darende İlçesi Yenipınar Mahallesinde, 1 adet çapa motoru ve 1 adet römork kimliği belirsiz şüpheli şahıslarca çalındı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 3 Ocak günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!