dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İnönü Caddesi üzerinde seyir halinde olan bir ticari takside bulunan E.Ü. ile yanındaki 2 arkadaşı arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.Cadde üzerinde araç inen E.Ü. ve yanındakiler arasında devam eden kavgada iddiaya göre gasp edilmek istenen E.Ü. direnince bıçaklı saldırıya uğradı.  ***  Malatya'da 15 kırsal mahalle yolu kar nedeniyle kapandı.  *** Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)' de aylık yüzde 1,04 artış gerçekleşti.TÜFE'de2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,04 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,56 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,56 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,07 artış gerçekleşti.Malatya İstatistiki Bölgesinde ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,39 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.Malatya İstatistiki Bölgesinde bir önceki yılın aynı ayına göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)'de en yüksek artış yüzde 44,17 ile Alkollü İçecekler ve Tütün grubunda gerçekleşti.   *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ‘Şehir ve Güvenlik' konulu sempozyuma katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un sosyal, kültürel, eğitim, çevresel ve sosyal yardım hizmetlerinde daha iyi noktaya ulaştırmak adına başlattıkları yatırımların takibi için bir takım görüşmeler yaptı.   *** Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapılarını ve duvarlarını işaretledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

1_2

  

GASP ETMEK İSTEDİLER! OLMADI BIÇAKLADILAR

İnönü Caddesi üzerinde seyir halinde olan bir ticari takside bulunan E.Ü. ile yanındaki 2 arkadaşı arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.Cadde üzerinde araç inen E.Ü. ve yanındakiler arasında devam eden kavgada iddiaya göre gasp edilmek istenen E.Ü. direnince bıçaklı saldırıya uğradı. 

15 MAHALLE YOLU KARDAN KAPALI 

Malatya'da 15 kırsal mahalle yolu kar nedeniyle kapandı.

KIŞIN GÖZDE MEYVESİNİN FİYATI DÜŞTÜ 

Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)' de aylık yüzde 1,04 artış gerçekleşti.TÜFE'de2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,04 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,56 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,56 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,07 artış gerçekleşti.Malatya İstatistiki Bölgesinde ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,39 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.Malatya İstatistiki Bölgesinde bir önceki yılın aynı ayına göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)'de en yüksek artış yüzde 44,17 ile Alkollü İçecekler ve Tütün grubunda gerçekleşti. 

BAYRAM: ORANLAR CUMHURİYET TARİHİNDE İLK DEFA DÜŞTÜ 

Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları düşmesi hakkında bilgi veren Bayram, "Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafımızın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları yüzde 6 ‘dan dan yüzde 4,5'e düştü. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir kredi vereceğiz. Bu bizim için hem önümüzün açılması hem can suyu hem ticaret hacminin azaldığı panzehir sıcak paradır. Sıcak paranın piyasaya girmesi, küçük esnafın kalkınmasında rolünün hepimiz biliyorsunuz” dedi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON 

Edinilen bilgilere göre, Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durumundan şüphelenerek durdurulan E. K.'nın yapılan üst aramasında 0.69 gram esrar ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, E.K.'nın esrar maddesini M.K.'dan temin ettiğini belirtmesi üzerine M.K. isimli şahsın 2 ayrı ikametine eş zamanlı operasyon yaptı. 

BEYDAĞI TABİAT PARKININ İLK ETABI TAMAM 

Malatya'nın yeşil dokusunu artırmanın yanında tahrip olmuş, yeşil dokusu bozulmuş olan park ve yeşil alanlarında da bakım ve onarımlarını yaparak vatandaşların hizmetine sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi ayrıca birinci etap çalışmalarının tamamlandığı 100 dönümlük Beydağı Tabiat Parkı'nı da vatandaşların hizmetine hazır hale getirdi. Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında parklar ve refüjlerde toplam 135 bin metrekare yeşil alan oluşturularak Malatya halkına kazandırıldı.

KAYMAKAM GECE DENETİMİNDE 

Kaymakam Çalışır, gece İlçe Devlet Hastanesi'ni denetleyerek, çalışanlarını ve tedavi gören hastaların yeni yıllarını tebrik etti. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı yol kontrol trafik ekiplerini de ziyaret eden Kaymakam Malik Çalışır, askerlerin yeni yıllarını kutladı.

ÇINAR, ANKARA'DA TEMASLARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ‘Şehir ve Güvenlik' konulu sempozyuma katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un sosyal, kültürel, eğitim, çevresel ve sosyal yardım hizmetlerinde daha iyi noktaya ulaştırmak adına başlattıkları yatırımların takibi için bir takım görüşmeler yaptı.

EVLERİ İŞARETLEYEN O ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapılarını ve duvarlarını işaretledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı. 

GÜDER: ARSLANTEPE İÇİN DE CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kariyer Günleri kapsamında Malatya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ‘Geleceğimiz Gençlerimiz' programında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Başkan Güder, Derme Deresi Islah Projesinin önemine vurgu yaptı. 

KAÇAK SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ 

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışma neticesinde, Battalgazi ilçesi Kuluşağı Mahallesi Haydarlar Mezrasında kaçak silah bulundurulduğu bilgisi elde edildi. Yapılan çalışmada, bir şahsa ait 1 ev ve bahçesinde yapılan aramada, 1 adet Kalaşnikof Tüfeği, 1 adet Kalaşnikof tüfek şarjörü, 5 adet fişek, 1 adet pompalı ruhsatsız av tüfeği ve 25 adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine C.M. isimli şahıs adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı. 

YENİ MALATYASPOR HAZIRLIK MAÇI OYNAYACAK 

Süper Lig'in ilk yarısını 24 puanla 8. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, bir taraftan transfer çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan ise 5 Ocak'ta başlayacak Antalya kampında lige en iyi şekilde hazırlanıp ikinci yarıya daha güçlü girmeyi hedefliyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 3 Ocak günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!