dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2400.0
  • BIST
    10257.72
  • BTC
    62252.98$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

*** Malatya'da gizli buzlanma nediyle meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.***  Edinilen bilgiye göre, 25 Aralık 2019 gecesi Hidayet Mahallesi Seyyid Battagazi Caddesi'nde bulunan bir evin kurşunlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.  ***  Büyükşehir Belediyesi Yol Altyapı ve Koordinasyon Daire Başkanlığından alınan bilgiye gere, dün başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte kent genelinde 226 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.  *** 3.Lig 3.Grup'ta ilk yarıyı 15 puanla 17.sırada tamamlayan Yeşilyurt Belediyespor'da ligin ikinci yarısının başlamasına günler kala şok bir gelişme yaşandı.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sonrası yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yabani hayvanlar için, Malatya genelinde çeşitli noktalara yerleştirilen Bayat Ekmek Toplama Kutularında günlük olarak toplanan ekmekler ile lokanta, fırın ve askeri kışlalardan temin edilen ekmekler doğaya bırakılarak yiyecek temin etmeleri sağlanıyor.

1_2

  

GİZLİ BUZLANMA KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ

Malatya'da gizli buzlanma nediyle meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi yaralandı. 

EV KURŞUNLAYAN ZANLILAR KISKIVRAK

Edinilen bilgiye göre, 25 Aralık 2019 gecesi Hidayet Mahallesi Seyyid Battagazi Caddesi'nde bulunan bir evin kurşunlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. 

RAVCI: GUILHERME İÇİN GELEN RESMİ BİR TEKLİF YOK 

Kulüp televizyonuna transfer ve kamp çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Ravcı, transferde üzerinde çalıştıkları isimlerin olduğunu söyledi. Transferin en çok konuşulan ismi Guilherme'ye resmi bir teklifin gelmediğini kaydeden Ravcı, “Guilherme için gelen herhangi resmi bir teklif yok. Daha önce de söyledim, menajerler aracılığıyla bir görüşme olmuş olsaydı ondan da haberimiz olurdu. Kulübümüz son yıllarda transfer politikalarında oldukça başarılı işler yaptı. Bugün kadromuzda bulunan birçok futbolcu kulübümüzün başarılı çalışmalarının ürünüdür. Futbolcularımıza taliplilerin çıkması bizim ne kadar doğru işler yaptığımızın en büyük göstergesidir bana göre. İnşallah bu başarımızı bu devre arasında da sürdürmek istiyoruz. Transferde üzerinde çalıştığımız isimler var. Tabi kulübümüzün ekonomik dengelerini bozmayacak adımlar atmaktan yanayız” şeklinde konuştu.

ARAÇ SAYISI ARTIYOR

TUİK tarafından açıklanan istatistiki bilgiler kapsamında Malatya'da 2019 Kasım ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısının 176 bin 392 olduğu belirtildi. Bir önceki Ekim ayında 176 bin 175 olan motorlu araç sayısında 217 adet artış yaşandığı gözlenirken, Malatya'da trafiğe kayıtlı toplam otomobil sayısı 116, otobüs sayısı 8, kamyonet sayısı 19, kamyon sayısı 10, motosiklet sayısı 6, özel amaçlı taşıtların sayısı 2, traktör sayısında ise 69 artış oldu. 

103 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPALI

Büyükşehir Belediyesi Yol Altyapı ve Koordinasyon Daire Başkanlığından alınan bilgiye gere, dün başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte kent genelinde 226 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

MALATYA 'DA KUMARBAZLARA RAHAT YOK

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği koordinesinde yada dışı tombala oynatılan yerlere karşı yapılan çalışmalar kapsamında Halfettin Mahallesinde bulunan ruhsatsız bir iş yerine operasyon düzenlendi. İçeride kimsenin olmadığı iş yerinde bir adet Tombala makinesi ele geçirilirken, iş yeri sahibi olduğu belirtilen şahıs hakkında ‘1072 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Mühür bozma' suçlarından adli işlem yapıldığı ifade edildi. 

ESNAF KREDİSİNDE FAİZLER DÜŞTÜ

Düzenlediği basın toplantısı ile 2019 yılını değerlendiren Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren, yeni yıl ile birlikte esnafa da müjde verdi. Esnaf ve Sanatkarlara verilen kredilerin 2009 yılında yüzde 8'lerde olduğunu belirten Evren, son olarak 2013 bu oranın yüzde 5'e indirildiğini anımsattı. Hükümetin aldığı karar ile esnaf ve sanatkarlara verilecek hazine destekli kredilerin bugün itibari ile yüzde 4,5'e çekildiğini ifade eden Evren, “Ancak bu tarihten önce kredi kullananlar bu indirimden yararlanamıyor” dedi. 

KARDAN KAPANAN YOLLAR AÇILIYOR 

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 226 kırsal mahallenin yolu açılıyor. Açılan yolların tekrar kapanmaması için gün içerisinde birçok kez yol açma çalışması yapan belediye ekipleri, fırtına ve tipi sebebiyle bazı noktalarda güçlükle ilerliyor. 

MEHMET AK İLE YOLLAR AYRILDI

3.Lig 3.Grup'ta ilk yarıyı 15 puanla 17.sırada tamamlayan Yeşilyurt Belediyespor'da ligin ikinci yarısının başlamasına günler kala şok bir gelişme yaşandı.

DUYARSIZ KALMADILAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sonrası yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yabani hayvanlar için, Malatya genelinde çeşitli noktalara yerleştirilen Bayat Ekmek Toplama Kutularında günlük olarak toplanan ekmekler ile lokanta, fırın ve askeri kışlalardan temin edilen ekmekler doğaya bırakılarak yiyecek temin etmeleri sağlanıyor. 

6 FUTBOLCU İÇİN İMZALAR ATILDI

 Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek'te sürdüren Yeşilyurt Belediyespor yeni transferleri için imza töreni düzenledi.

BAŞKAN ÇINAR O MERKEZİ İNCELEDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan yenileme ve düzenleme çalışmalarından sonra her yaştan vatandaşın spor yapabileceği bir merkeze dönüşen Yakınca Yaşam ve Spor Merkezini ziyaret etti. Başkan Çınar, dinç, sağlıklı ve güzel bir hayat için tüm vatandaşları spor yapmaya davet etti. 

ÇAKIR: DESTEKLER ARTACAK 

Milletvekili Ahmet Çakır, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'ı ziyaret ederek sektörün sorunları hakkında bilgiler aldı. Burada konuşan Birlik Başkanı İhsan Akın, Milletvekili Çakır'ın, geçmiş belediye başkanlığı döneminde kentte tarımın gelişmesi adına önemli projelere imza attığını anımsattı. 

KAÇAK AVLANMAYA SIKI TAKİP

Darende Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri devriye esnasında ilçeye bağlı Karaoğuz Mahallesi Güneyal mevkiinde avlanmaya yasak bölgede 3 avcıyı yakaladı. Yapılan kontrolde şahısların tüfeklerinin kendi adlarına ruhsatlı ve namlularında takoz bulunduğu tespit edildi. Herhangi bir hayvanın avlanmadığı olayda şahıslar hakkında 2019-2020 Av Komisyon kararına göre avlanmaya yasak bölgede avlandıkları gerekçesiyle tutanak tutularak, Orman İşletme Müdürlüğüne gönderildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!