dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.91
  • ALTIN
    2425.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64715.18$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da seyir halindeki aracında kazara silahla kendini vuran sürücü yaralandı. ***  TFF 3.Lig takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un yeni Teknik Direktörü Alaattin Gülerce başarılı bir ikinci yarı geçirmek için çok çalıştıklarını söyledi.  ***  Devre arası kamp çalışmalarını yerinde izlemek için gittiği Antalya'da Teknik Direktör Sergen Yalçın ve Sportif Direktör Ali Ravcı ile bir araya gelen Kulüp Başkanı Adil Gevrek bu ikiliyle fikir alışverişinde bulundu.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı salonunda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Aydın Baruş, “Biz, ildeki bütün kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve bunların temsilcileri ile istişarelerde bulunduğu ve bu istişareler sonucunda en verimli sonuca ulaşarak kaynakların en etkin şekilde kullanıldığı bir anlayışa ulaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.  ***  Malatya'nın Darende ilçesinde ilk defa Kültür ve Turizm Bakanlığınca bir sanatçıya sanatçı tanıtım kartı verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatları değerlendirme kurulu tarafından emekli öğretmen Fikri Çalışkan ‘a, maket yapımı etnografik sanatçı kartı verildi.  ***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen ve Şahin Özer'in yanı sıra İmar İşleri, Park ve Bahçeler, Emlak İstimlak ve Fen İşleri Müdürüyle birlikte Yakınca ile İkizce mahalleleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan yeni yol güzergahında detaylı incelemelerde bulundu.  ***  Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası Malatya'da çok sayıda mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı. Kar yağışı ile birlikte harekete geçen belediye ekipleri, ilçelerde kapanan yolların açılması için çalışma başlattı. Çok sayıda ekibin geceli gündüzlü çalışması ile 100'den fazla köyün yolu ulaşıma açılırken, fırtına ve kar yağışı nedeniyle açılan yollardan bazıları yeniden kapandı.  ***  Malatya'da yeni kurulan Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji öğrencisi Miraç Kaya, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Karate müsabakalarına katıldı.

1_2

   

SİLAHLA KAZARA KENDİNİ VURDU 

Malatya'da seyir halindeki aracında kazara silahla kendini vuran sürücü yaralandı. 

GÜLERCE: İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLAMAK İSTİYORUZ

TFF 3.Lig takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un yeni Teknik Direktörü Alaattin Gülerce başarılı bir ikinci yarı geçirmek için çok çalıştıklarını söyledi.

TRANSFERLER ZİRVESİ YAPILDI 

Devre arası kamp çalışmalarını yerinde izlemek için gittiği Antalya'da Teknik Direktör Sergen Yalçın ve Sportif Direktör Ali Ravcı ile bir araya gelen Kulüp Başkanı Adil Gevrek bu ikiliyle fikir alışverişinde bulundu.

BARUŞ: BİRÇOK YATIRIM BİTME AŞAMASINDA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı salonunda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Aydın Baruş, “Biz, ildeki bütün kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve bunların temsilcileri ile istişarelerde bulunduğu ve bu istişareler sonucunda en verimli sonuca ulaşarak kaynakların en etkin şekilde kullanıldığı bir anlayışa ulaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

ÖZEL TİMLER SUÇLULARIN ENSESİNDE

Alınan bilgiye göre, Malatya emniyet Müdürlüğü Balyoz-1 ekibi tarafından şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada yarı otomatik 2 adet av tüfeği ele geçirildi. 

DARENDE'DE BİR İLK

Malatya'nın Darende ilçesinde ilk defa Kültür ve Turizm Bakanlığınca bir sanatçıya sanatçı tanıtım kartı verildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatları değerlendirme kurulu tarafından emekli öğretmen Fikri Çalışkan ‘a, maket yapımı etnografik sanatçı kartı verildi.

ÇINAR: ULAŞIM RAHATLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen ve Şahin Özer'in yanı sıra İmar İşleri, Park ve Bahçeler, Emlak İstimlak ve Fen İşleri Müdürüyle birlikte Yakınca ile İkizce mahalleleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan yeni yol güzergahında detaylı incelemelerde bulundu. 

MAHSUR KALAN FELÇLİ KADINI EKİPLER KURTARDI 

Yolların karla kapalı olması nedeniyle aile Yeşilyurt Belediyesinden yardım istedi. Karla mücadele ekipleri, hummalı çalışmaların ardından yolu açtı. Mahalleye ulaşan 112 sağlık ekipleri felçli kadını yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. 

15 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPALI 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası Malatya'da çok sayıda mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı. Kar yağışı ile birlikte harekete geçen belediye ekipleri, ilçelerde kapanan yolların açılması için çalışma başlattı. Çok sayıda ekibin geceli gündüzlü çalışması ile 100'den fazla köyün yolu ulaşıma açılırken, fırtına ve kar yağışı nedeniyle açılan yollardan bazıları yeniden kapandı.

KARATE MÜSABAKALARI SONUÇLANDI 

Malatya'da yeni kurulan Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji öğrencisi Miraç Kaya, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Karate müsabakalarına katıldı. 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI 

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı nedeniyle Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi. 

İKRAMLAR BAŞKAN GÜDER'DEN

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatı doğrultusunda İnönü Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde öğrencilere sandviç, meyve suyu ve kek ikramı yapılması memnunlukla karşılandı. 2019 - 2020 Eğitim ve öğretimin ilk yarısının bitmesine az bir süre kala final sınavlarına çalışan İnönü Üniversitesi öğrencilerine Battalgazi Belediyesi tarafından akşam saatlerinde sandviç ve meyve suyu ikramı gerçekleştirildi. 

GÜRKAN: BU MECLİSİN SORUMLULUĞU AĞIR 

Malatya Kent Konseyi Şehir Gönülleri Meclisi Danışma Kurulu Ocak Ayı toplantısını gerçekleştirdi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 9 Ocak günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!