dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64300.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri okul servis araçlarında öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. *** Malatya'da bir apartmanın bahçesinde bulunan erik ağacı Ocak ayında meyve verdi. Kış ortasında meyve veren erik ağacı görenleri şaşırttı.  ***  Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenledikleri sergiden elde edilen geliri, Malatya İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP) tarafından başlatılan ‘Bu Kış Üşüyen Çocuk Kalmasın' projesine veren öğrenciler, takdir edildi.  ***  TFF 3.Lig ekibi Yeşilyurt Belediyespor'da devre arası kamp çalışmaları sürüyor. 27 Aralık'ta ikinci etap kampına başlayan turuncu yeşilliler günde çift antrenman temposuyla güç depoluyor.  ***  Başkan Çınar, bilgi ve eğitimin gelişen toplumların temelini oluşturduğunu ifade ederken, gençlerin proje, fikir ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.  ***  Malatya Şeker Fabrikası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ Daha önce yaptığımız açıklama ile bildirilen 21 Ocak 2020 tarihli Personel Alımı kura çekimi Malatya İli ve ilçelerinde faaliyet gösteren noterlerin elektronik kura çekimi yapamaması nedeniyle kura çekimi 21 Ocak 2020 tarihinde Ankara' da yapılacaktır” denildi.  ***  Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile birlikte örnek bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmayla Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde Eğitim gören ve tedavi alan Ööel gereksinimli bireylere Hollanda, Almanya, İsveç ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan “Hortikültürel Terapi” yöntemi uygulandı. Malatya'da ilk kez uygulanan bu Terapi yöntemi ile özel gereksinimli bireyler, doğanın iyileştirici gücünden yararlanarak, kendi ağaçlarını ve çiçeklerini toprakla buluşturdu. Oluşturulan özel sera alanında uzman eğitimciler nezaretinde uygulan terapi yönteminden, özel gereksinimli her yaş grubu bireyler faydalandı. Toprakla bütünleşen özel bireylerin mutlulukları gözlerinden okunurken, diktikleri çiçek ve ağaçların bakımını ise yine kendileri üstlendi. 

 1_2

  

JANDARMA SIKI DENETİMDE

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri okul servis araçlarında öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. 

ONLAR BU KIŞ ÜŞÜMEYECEKLER

Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenledikleri sergiden elde edilen geliri, Malatya İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP) tarafından başlatılan ‘Bu Kış Üşüyen Çocuk Kalmasın' projesine veren öğrenciler, takdir edildi. 

BİLETLER SATIŞTA 

Biletlerin satışı; www.passo.com.tr adresinden, akıllı telefonlarda Passo mobil uygulaması, tarihi kent meydanında bulunan Hanımeli Çarşısı yanındaki Passolig gişesinden ve 12 Ocak Pazartesi gününden itibaren ise Yeni 4 Eylül Stadyumu Güney Kale Arkası Tribünü (8 Nolu Giriş) önündeki Passolig gişelerinden yapılacak. 

CHEBAKE: SERGEN YALÇIN'A KARŞI OYNAMAK İSTERDİM

Süper Lig'in ilk yarısın 24 puanla 8. sırada tamamlayan ve ikinci yarı hazırlıklarına Antalya Belek'te devam eden Yeni Malatyaspor'da takımın Faslı yıldızı Issam Chebake, konuştu. İlk yarıda takımın çok iyi futbol oynadığını söyleyerek sözlerine başlayan Chebake, "İlk yarının bende iki türlü yorumu var. Birincisi çok iyi futbol oynadık. Bir de diğer yüzü var, ilk yarıyı daha iyi bir yerde de bitirebilirdik. İkinci yarıda daha güzel şeyler umuyorum" ifadelerini kullandı.

GUİLHERME:TAKIM İSMİ VERMEK İSTEMİYORUM

Devre arası çalışmalarını ve ligin ilk yarısını kulüp televizyonuna değerlendiren Yeni Malatyasporlu futbolcu Guilherme, önemli açıklamalarda bulundu. Guilherme, "Bu sezon lige iyi başladık. Trabzonspor haricinde büyüklere kaybetmedik. Beşiktaş maçının ardından performansımız düştü ama bu normal. Şimdi ligin ikinci yarısı için hazırlanıyoruz. Sezona erken başlamak bizi çok etkilemedi. Bizi etkileyen şey kadro derinliğimizin olmaması oldu sanırım. Bu da sonlara doğru bizim performasımızı etkiledi. Şehri yeniden Avrupa'ya götürmek istiyoruz. Şu an kampımız çok iyi gidiyor. Güzel bir çalışma ortamımız var" ifadelerini kullandı.

KIŞ ORTASINDA OLMAZ DEMEYİN 

Malatya'da bir apartmanın bahçesinde bulunan erik ağacı Ocak ayında meyve verdi. Kış ortasında meyve veren erik ağacı görenleri şaşırttı.

FURKAN YİĞİT İLE YOLLAR AYRILDI 

TFF 3.Lig ekibi Yeşilyurt Belediyespor'da devre arası kamp çalışmaları sürüyor. 27 Aralık'ta ikinci etap kampına başlayan turuncu yeşilliler günde çift antrenman temposuyla güç depoluyor. 

AKSU: BÖLGENİN TARIMLA İLGİLİ SORUNLARINI BİLİYORUZ

Parti girişinde İl Başkanı İhsan Koca ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Aksu, Şanlıurfa'dan Sivas'a geçerken Malatya'ya da uğradıklarını ifade ederek bölgede tarım tesislerinde inceleme yapacaklarını söyledi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Başkan Gürkan burada yaptığı konuşmada “Malatya'nın geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bölgedeki tarım ve sıkıntıları masaya yatırıldı.

SUÇ ÖRGÜTÜNE DARBE

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Malatya ve Osmaniye'de 25 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları belirlenen 18 şüpheli gözaltına alındı. 

FUTBOLCULAR CUMA NAMAZINDA BULUŞTU 

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek'te sürdüren Süper Lig, TFF 1. Lig ile TFF 2. ve 3. Lig futbolcuları, teknik adamları ve yöneticileri cuma namazı için Dinler Bahçesi'nde bir araya kaldı. Namaz çıkışında vatandaşların futbolculara yoğun ilgisi vardı. 

SORUNLARI DİNLEDİLER

Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle sakinlerinin sorun, sıkıntı, talep, istek ve önerilerini dinledi. 

KİRAZ: HEMŞERİLİK BERATI NEYE GÖRE VERİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında İşadamı Ethem Sancak'a fahri hemşehrilik beratı verme kararını eleştiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Haber ilk gündeme geldiğinde hem partimizde hem de Malatyalılarda ciddi bir tepki ile karşılandı” dedi.

ÇINAR: GENÇLERİN ÖNERİLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Çınar, bilgi ve eğitimin gelişen toplumların temelini oluşturduğunu ifade ederken, gençlerin proje, fikir ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

KURALAR ANKARA'DA...

Malatya Şeker Fabrikası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ Daha önce yaptığımız açıklama ile bildirilen 21 Ocak 2020 tarihli Personel Alımı kura çekimi Malatya İli ve ilçelerinde faaliyet gösteren noterlerin elektronik kura çekimi yapamaması nedeniyle kura çekimi 21 Ocak 2020 tarihinde Ankara' da yapılacaktır” denildi. 

ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATILDI

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile birlikte örnek bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmayla Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde Eğitim gören ve tedavi alan Ööel gereksinimli bireylere Hollanda, Almanya, İsveç ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan “Hortikültürel Terapi” yöntemi uygulandı. Malatya'da ilk kez uygulanan bu Terapi yöntemi ile özel gereksinimli bireyler, doğanın iyileştirici gücünden yararlanarak, kendi ağaçlarını ve çiçeklerini toprakla buluşturdu. Oluşturulan özel sera alanında uzman eğitimciler nezaretinde uygulan terapi yönteminden, özel gereksinimli her yaş grubu bireyler faydalandı. Toprakla bütünleşen özel bireylerin mutlulukları gözlerinden okunurken, diktikleri çiçek ve ağaçların bakımını ise yine kendileri üstlendi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 10 Ocak günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!