dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66934.44$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İçişleri Bakanlığı tarafından ölümlü ve yaramalı trafik kazalarının azaltılması, trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 9-31 Ağustos 2019 tarihlerinde Türkiye genelinde düzenlenen “Kemerin Ses Getirsin” isimli trafik güvenliği yarışması düzenlendi. *** İl Sağlık Müdürlüğü ile Malatya Diş Hekimleri Odası işbirliği çerçevesinde, ruhsatsız çalışan iş yerleri ile ilgili denetimler sıklaştırıldı.  *** Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, El Nusra Cephesi Terör Örgütü Malatya yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi.  ***  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 8 Ocak'ta başladığı Ocak Ayı Toplantısını, bugün yaptığı 2'nci birleşimle tamamladı. Meclis Toplantı Salonunda yapılan 2'nci birleşime, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti.  *** Yüksek öğretim kurumlarının Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olan 91 Hemşire ile 10 da sağlık teknikeri 2018 KPSS (B) gurubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacak.  ***  Birçok ilde daha önce açılan ters evleri gören Malatyalı genç girişimci Metehan Alp, Doğu'da da bir ilk olan bu ilginç konsepti memleketinde açmaya karar verdi. İstiklal Mahallesi'ndeki bir evi konsepte uygun olarak dizayn eden Alp, Malatya'ya özgü ev gereçlerini ters olarak monte ettirdi. İçeri girenlerin ‘Bu işte bir terslik var' dediği konsept özellikle gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Baş döndüren ters eve belli bir ücret karşılığında giren ziyaretçiler, buradan çektikleri sıra dışı fotoğraflarla sosyal medya hesaplarını süslüyor.

1_2

  

MALATYA'YA 4 ÖDÜL

İçişleri Bakanlığı tarafından ölümlü ve yaramalı trafik kazalarının azaltılması, trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 9-31 Ağustos 2019 tarihlerinde Türkiye genelinde düzenlenen “Kemerin Ses Getirsin” isimli trafik güvenliği yarışması düzenlendi. 

RUHSATSIZ 5 DİŞ YERİ KAPATILDI 

İl Sağlık Müdürlüğü ile Malatya Diş Hekimleri Odası işbirliği çerçevesinde, ruhsatsız çalışan iş yerleri ile ilgili denetimler sıklaştırıldı.

EL NUSRA ÜYESİ 1 ZANLI YAKALANDI 

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, El Nusra Cephesi Terör Örgütü Malatya yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. 

O SÖZLEŞMEDE İMZALAR ATILDI 

Kamu işçisinin 2020-2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2020 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi, Malatya Battalgazi Belediyesi ile ı Hizmet İş Sendika arasında imzalandı. 

ENERJİ KAYNAKLARINA DAYALI ÜRETİM YAPILACAK 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 8 Ocak'ta başladığı Ocak Ayı Toplantısını, bugün yaptığı 2'nci birleşimle tamamladı. Meclis Toplantı Salonunda yapılan 2'nci birleşime, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti.

O İKİ ŞEHİR KARDEŞ OLUYOR

Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömür Aliyev, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

BENTLİ SAĞLIK MERKEZİNİ DENETLEDİ

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, beraberinde Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Duran ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mücahit Düzsöz ile birlikte Battalgazi ilçesinde bulunan Battalgazi Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

EVLADI ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Malatya'da bir şahıs, otomobil ile geri giderken, kazaen annesinin ölümüne neden oldu. 

101 SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK 

Yüksek öğretim kurumlarının Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olan 91 Hemşire ile 10 da sağlık teknikeri 2018 KPSS (B) gurubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacak.

BU SEVİNÇ GÖRÜLMEYE DEĞER

Doğuştan görme engelli Zeynep Akçay, Darende Kaymakamı Malik Çalışır'dan talep ettiği klarnetine kavuşmanın sevincini yaşadı. Önceden bağlama çalmasını öğrenen ancak bu kadarıyla kalmanın kendisi için yeterli olmadığını ifade ederek, Kaymakam Çalışır'dan kendisine klarnet almasını talep eden Zeynep'in bu talebini karşılıksız kalmadı. Kaymakam Çalışır, klarneti bizzat götürerek kendisine teslim etti. Zeynep Akçay, türkülerini saz çalarak seslendirdi. 

TEKNOKENT FİRMASINA UNESCO'DAN ÖDÜL!

 “İdealkent Ödülleri”, 16 Ocak 2020 tarihinde Fransa'nın Paris şehrinde, UNESCO Binası'nda gerçekleştirilecek törenle takdim edilecek. 

GÖZLER SOMA MAÇINA ÇEVRİLDİ 

Devre arasında teknik heyet değişikliğine giderek Malatyalı antrenör Alaattin Gülerce'yi takımın başına getiren turuncu yeşilli ekipte ikinci yarıya puanla başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Güçlü rakibi Bayrampaşa karşısında iki kez geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek 90+4'üncü dakikada 2-2'lik eşitlik sayısını bulan Malatya ekinde gözler ligin 19. haftasında oynanacak Somaspor maçına çevrildi. Somaspor maçının hazırlıklarına başlayan Malatya ekibinde eksik oyuncu bulunmazken, zorlu maça dair bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. 

403 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI 

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 47 kilometre yeni yol açma çalışması yaparken, 76 kilometre de yol genişletme çalışması gerçekleştirdi. Yeni yol açma çalışmalarının içinde çevre yolunun batı yakasında ulaşımı rahatlatacak iki önemli projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Barguzu Caddesini- Altın Kayısı Bulvarına bağlayan bağlantı yolunu tamamlayarak Malatyalıların hizmetine sundu.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 

Malatya Adıyaman kara yolu Kelhalil Mehallesi'nde seyir eden Şerif Canpolat yönetimindeki 44 AAK 566 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilmiş, kazada sürücü ile otomobilde bulunan 3 kişi yaralanmıştı. 

BU EVE GİRMEK YÜREK İSTİYOR

Birçok ilde daha önce açılan ters evleri gören Malatyalı genç girişimci Metehan Alp, Doğu'da da bir ilk olan bu ilginç konsepti memleketinde açmaya karar verdi. İstiklal Mahallesi'ndeki bir evi konsepte uygun olarak dizayn eden Alp, Malatya'ya özgü ev gereçlerini ters olarak monte ettirdi. İçeri girenlerin ‘Bu işte bir terslik var' dediği konsept özellikle gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Baş döndüren ters eve belli bir ücret karşılığında giren ziyaretçiler, buradan çektikleri sıra dışı fotoğraflarla sosyal medya hesaplarını süslüyor.

AMBULANS ALEV ALDI 

Sivas'ın Gürün ilçesinden bir hastayı Malatya'ya sevk eden 112 ambulansı Darende ilçesinde alev aldı. 

O DURUŞMA 9 MART'A ERTELENDİ

Geçtiğimiz Şubat ayında Malatya'da yapılan yargılama sonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Gültan Kışanak'a "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e ise aynı suçlardan 15 yıl hapis cezası verildi. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Dairesi tarafından kararın bozulmasının ardından yargılama Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Tutuklu sanıklar Kışanak ve Tuncel'in tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilmesi ile başlayan duruşmada savunma avukatları da hazır bulundu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 14 Ocak günü 11 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!