dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9783.13
  • BTC
    63905.11$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Ziraat Türkiye Kupası'nda dün Sivasspor'a 4-0 yenilen Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda dün Sivasspor deplasmanında sahadan 4-0'lık şok mağlubiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor'da Sergen Yalçın depremi yaşanıyor. Farklı Sivas yenilgisi sonrası Teknik Direktör Sergen Yalçın ve ekibi kötü futbol yüzünden ağır eleştiriler almıştı. Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantıda Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasına karar verildi.  *** Hasanbey Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 2'inci katında yaşayan D.C.I. iddiaya göre ailesiyle tartıştıktan sonra evin balkonuna çıkarak bağırmaya başladı.  *** Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin sonucu açıkladı.  ***  Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'nda başlatılan EKPSS hazırlık kursu, memur adayı engellilerden büyük ilgi gördü. Ücretsiz olarak düzenlenen kursa 280 kişi kayıt yaptırdı. ***  Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un kültürel miraslarının günümüzden geleceğe taşınması adına Kadim Çırmıhtı bölgesinde startını verdikleri Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama Projesinin dünya genelindeki çok sayıda ki yerel yönetimin projelerinin ele alındığı değerlendirme toplantılarından sonra ödüle layık görülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 1_2

 

SERGEN YALÇIN GÖREVİNDEN ALINDI 

Ziraat Türkiye Kupası'nda dün Sivasspor'a 4-0 yenilen Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda dün Sivasspor deplasmanında sahadan 4-0'lık şok mağlubiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor'da Sergen Yalçın depremi yaşanıyor. Farklı Sivas yenilgisi sonrası Teknik Direktör Sergen Yalçın ve ekibi kötü futbol yüzünden ağır eleştiriler almıştı. Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantıda Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasına karar verildi.

BALKONA ÇIKIP TEHDİTLER SAVURDU

Hasanbey Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 2'inci katında yaşayan D.C.I. iddiaya göre ailesiyle tartıştıktan sonra evin balkonuna çıkarak bağırmaya başladı.

HİLE MALATYA'YA DA KARIŞMIŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin sonucu açıkladı.

ÖMÜRALİYEV: İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan'ı ziyaret ederek istişarelerde bulunan Kamu Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev ‘e kentin ticari yapısı ile ilgili bilgiler aktırıldı.

MALATYA KIZ VE ERKEK TAKIMLARI BİRİNCİ OLDU 

3 - 5 Ocak 2020 tarihleri arasında Ağrı da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Badminton Grup müsabakalarında Malatya erkek ve kız takımı farklı skorlarla birincilik ipini göğüslediler. Malatya badminton takımları 14 - 16 Şubat 2020 tarihleri arasında Bingöl'de yapılacak Ana Lig Çeyrek Final müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan yaptığı açıklamada, takımları tebrik ederek, “. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik eder, ANALİG Çeyrek Final Müsabakalarında başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

SU SIKINTISI YAŞANMASIN DİYE...

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, bu yıl sulama suyu sıkıntısı yaşanmaması için yapılacaklar ele alındı. Toplantıda özellikle salma sulama yerine fıskiyeli sulamaya geçilmesi konusu istişare edildi.

KURU KAYISI LİSANSLI DEPOSU MART'TA BİTİYOR

 Antep baklavası ve Aydın incirinden sonra Türkiye'de üçüncü olarak AB'de coğrafi işaret olarak tescil edilen Malatya kayısısını 2020 yılında önemli kazanımlar bekliyor. Dünya kuru kayısı ihracatının yüzde 85'ini karşılayan Malatya'da devlet desteğiyle 30 bin metrekare alanda kurulan Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Deposu, Mart ayının sonunda bitiyor.

TİMLER İŞ BAŞINDA

Malatya Emniyet Müdürlüğü Balyoz Ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, şüphe üzerine bir araç durduruldu. 

FENDOĞLU: ESNAFIN PRİM GÜN SAYISI İNDİRİLMELİDİR 

TBMM Genel Kurulu 42'nci birleşiminde söz alarak, esnafların sorunlarını dile getirip, esnafların pirim gün sayısının indirilmesini talep etti. 

MALATYA'DA GRİP SALGINI ALARMI

Mevsimsel olarak her yıl sonbaharda başlayan ve Mart'a kadar süren İnfluenza salgını bu yılda etkili oldu. Tüm ülkede olduğu gibi Malatya'da da binlerce kişi acil servislere başvurarak tedavi altına alındı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin ve çocuk acil servislerinde bu süre zarfında grip salgını vakalarında artış yaşanınca Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ek önlemler alındı. Bazı ilçelerden doktor ve sağlık görevlilerinin takviye olarak merkeze çekilirken, poliklinik muayeneleri de arttırıldı.

İHRAÇ EDİLEN 8 ASKER GÖZALTINDA

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ Silahlı Terör Örgütüne yönelik Malatya merkezli, İstanbul, Ankara, Antalya, Çanakkale, Amasya, Ordu, Yalova ve Diyarbakır'da 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

GUİLHERME YUVADA KALDI 

28 yaşındaki orta saha oyuncunun Beşiktaş'a transferi, siyah-beyazlı kulübün transfer limiti dolayısıyla gerçekleşmedi. Yeni Malatyaspor ile 1,5 yıllık kiralık sözleşmesi bulunan Guilherme'nin ikinci yarıda da sarı-kırmızılı formayı giyeceği belirtildi. 

ARTIK YAYA TRAFİĞİNE AÇIK

Birkaç yıl önce özellikle resmi kurum ve kuruluşlara yönelik artan terör saldırıları nedeniyle, 2017 yılı başında Malatya Valiliği'nde de önlemler üst seviyeye çıkarılmış, giriş ve çıkışları çelik bariyerlerle kapatılan Malatya Valiliği'nin protokol girişi yaya trafiğine kapatılmıştı. Valiliğin önündeki protokol yolu ile İnönü Kapalı Çarşı Meydanı arası ahşap saksılar ile kapatılarak yaya geçişlerinin önüne geçilmişti.

5İ DERS SINAVLARI İPTAL 

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 5i ders sınavlarının iptal edildiği bildirilip, soruların çalınmasından ve yayılmasından sorumlu olduğu tespit edilen personel hakkında idari soruşturma açıldığı vurgulandı.

BU KEZ KENDİLERİNİ ABD ASKERİ DİYE TANITTILAR

Malatya'da, kendilerini Suriye veya Libya ‘da ABD askeri olarak tanıttıkları, bu ülkelerde DEAŞ'a ait 1 Milyon dolar para ele geçirdiklerini ileri sürüp, kargo parası adı altında para talep ettikleri iki ayrı olayda vatandaşların dolandırılmasının engellendiği bildirildi. 

BAŞKAN ÇINAR PARİS'E GİTTİ

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un kültürel miraslarının günümüzden geleceğe taşınması adına Kadim Çırmıhtı bölgesinde startını verdikleri Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama Projesinin dünya genelindeki çok sayıda ki yerel yönetimin projelerinin ele alındığı değerlendirme toplantılarından sonra ödüle layık görülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ KURS

Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'nda başlatılan EKPSS hazırlık kursu, memur adayı engellilerden büyük ilgi gördü. Ücretsiz olarak düzenlenen kursa 280 kişi kayıt yaptırdı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!