dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2402.1
  • BIST
    10117.31
  • BTC
    57725.87$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. İtalya Kazı heyeti tarafından yapılan kazılarda seramik parçalarından fincana, ok ucundan boncuk tanelerine, kemik alet ve ağırşaklardan, çakmak taşları ve müzik aleti gibi birçok tarihi esere rastlanıldı. Bu yılki kazılarda bulunan en önemli eser ise 5 bin 700 yıllık çocuk iskeleti oldu.  ***   Ocak ayı itibariyle Akçadağ ilçesinde start alan "Kış Sohbetleri Programı" devam ediyor.Programda konuşan Belleğini Koruyan Kentler Dernek Başkanı Levent İskenderoğlu, "Temel amacı kentlerin belleğinin korunması ve yaşatılması olan Belleğini Koruyan Kentler Derneği, bu amaç kurulduğu günden bu yana doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte olan ulusal ölçekte faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin ana çalışma başlıkları şu şekildedir. Kültürel Bellek, Doğal Bellek ve Sosyal Bellek. Bu başlıklar altında onlarca akademisyen ve yüzlerce gönüllümüz ile ilkeli ve bilimsel bir disiplin içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bugün bizleri kırmayarak programımıza iştirak eden tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi  ***  Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan müzik öğretmenlerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu tarafından "Gönül Tellerimizi Titreten Türküler 2" konseri verildi.  ***  İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Pütürge ilçesi Üçyaka Mahallesinde devriye gezerken, yol kenarında park halinde bir aracı fark etti. Aracın yanında bulunan 3 şahsın şüpheli hareketleri üzerine araçta detaylı arama yapan jandarma ekipleri şoför koltuğunun altına gizlenmiş halde poşet içerisinde 500 gram esrar ele geçirdi. Araçta ayrıca 1 adet hassas terazi de ele geçirilirken, 3 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.  *** Malatya istikametinden Adıyaman istikametine seyreden Uğur Yardımlı (47) idaresindeki 06 FL 8516 plakalı otomobil, Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi mevkinde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yapımı devam eden Erkenek tünelinin ek inşaatı duvarına çarptı. Yaşanan kazada otomobilde bulunan sürücü Uğur Yardımlı ile yolcular Seydi Özsunar (47) ve Memet Yıldırım (54) yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

1_2

  

KAHTALI: SAĞLAM İNSANLAR DENİNCE AKLA O İLÇE GELİR 

Ocak ayı itibariyle Akçadağ ilçesinde start alan "Kış Sohbetleri Programı" devam ediyor.Programda konuşan Belleğini Koruyan Kentler Dernek Başkanı Levent İskenderoğlu, "Temel amacı kentlerin belleğinin korunması ve yaşatılması olan Belleğini Koruyan Kentler Derneği, bu amaç kurulduğu günden bu yana doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte olan ulusal ölçekte faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin ana çalışma başlıkları şu şekildedir. Kültürel Bellek, Doğal Bellek ve Sosyal Bellek. Bu başlıklar altında onlarca akademisyen ve yüzlerce gönüllümüz ile ilkeli ve bilimsel bir disiplin içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bugün bizleri kırmayarak programımıza iştirak eden tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi

KORO KONSERİ İLGİ GÖRDÜ

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan müzik öğretmenlerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu tarafından "Gönül Tellerimizi Titreten Türküler 2" konseri verildi.

2019 YILINDA ADETA TARİH FIŞKIRDI

Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. İtalya Kazı heyeti tarafından yapılan kazılarda seramik parçalarından fincana, ok ucundan boncuk tanelerine, kemik alet ve ağırşaklardan, çakmak taşları ve müzik aleti gibi birçok tarihi esere rastlanıldı. Bu yılki kazılarda bulunan en önemli eser ise 5 bin 700 yıllık çocuk iskeleti oldu.

DEVRİYE GEZERKEN YAKALADILAR 

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Pütürge ilçesi Üçyaka Mahallesinde devriye gezerken, yol kenarında park halinde bir aracı fark etti. Aracın yanında bulunan 3 şahsın şüpheli hareketleri üzerine araçta detaylı arama yapan jandarma ekipleri şoför koltuğunun altına gizlenmiş halde poşet içerisinde 500 gram esrar ele geçirdi. Araçta ayrıca 1 adet hassas terazi de ele geçirilirken, 3 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi. 

ZEHİR TACİRLERİ 'KİTAP'TAN KAÇAMADILAR 

Doğu'dan Batı'ya uyuşturucu madde sevkiyatı Malatya'da jandarma ekiplerinin operasyonu ile engellendi. Durdurulan bir yolcu otobüsünde detektör köpeği Kitap'ın tepki vermesi ile 4 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. 

ŞAHİN: BİZ DEVLETİN ŞEFKAT ELİYİZ

Ziyarette konuşan Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın muhtarlar ile sürekli diyalog halinde olduğunu dile getirerek, “Mahallelerimizdeki yardıma muhtaç ailelerin ilk başvuru yerleri Sosyal Yardımlaşma Vakfıdır. Yardım için müracaat eden kişinin gerekli incelemesini titiz bir şekilde vakıf personelleri tarafından yapılmaktadır. Kılı kırk yararak yardımın asli yerine ulaşmasında büyük gayret göstermekteler. Bu da biz muhtarları sevindirmektedir” şeklinde konuştu 

KAZGAN: BU PROJE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK 

Akçadağ Belediyesi tarafından 12 ay boyunca uygulan ve geçtiğimiz yıl sonlandırılan ‘Akçadağ'da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması' projesi kapsamında ‘Kentsel Karbon Ayak İzi Envanter Analizi El Kitabı'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

GÜRKAN: İÇME SUYU ZAMMINI ERTELİYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada vatandaşlara içme suyu zammı ile ilgili aldıkları kararı açıkladı. 

OTOMOBİL DUVARA ÇARPTI 

Malatya istikametinden Adıyaman istikametine seyreden Uğur Yardımlı (47) idaresindeki 06 FL 8516 plakalı otomobil, Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi mevkinde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yapımı devam eden Erkenek tünelinin ek inşaatı duvarına çarptı. Yaşanan kazada otomobilde bulunan sürücü Uğur Yardımlı ile yolcular Seydi Özsunar (47) ve Memet Yıldırım (54) yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BURUK: İYİ YOLDAYIZ VE İYİ İŞLER YAPIYORUZ 

Süper Lig'in 18. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında karşılaştığı Yeni Malatyaspor'u 4-1'lik farklı bir skorla geçerek ikinci devreye başladı. Maç sonu basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, "İkinci yarıya iyi başlamak istiyorduk. Son 2 maçta ilk yarılara çok iyi başlangıç yapan ve sonucu ilk yarılarda alan bir takımdık. Bugün de aynısını yaptık. Maçın 10. dakikasından ilk yarının sonuna kadar iyi işler yaptık ve 4 gol bulduk. İkinci yarı ise skorun avantajıyla oynadık. Rakip zaman zaman kalemize geldi. Oyuncularımın performanslarından çok memnunum. İyi bir kamp dönemi geçirdik. İyi yoldayız. İyi işler yapıyoruz. Aynı şekilde devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN: BİREYSEL HATALARDAN GOLLERİ YEDİK 

Süper Lig'in 18. haftasında Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir deplasmanında 4-1'lik mağlubiyet aldı. Hafta içi Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Malatya temsilcisinde maç sonu basın toplantısında Teknik Sorumlu Hakan Çalışkan açıklamalarda bulundu. Maça iyi başladıklarını belirten Çalışkan, "Maçın 20. dakikasına kadar iyi oynadık. Ancak daha sonra bireysel hatalardan dolayı zincirleme goller yedik. Başakşehir, daha istekli oynadı ve haklı bir galibiyet aldı. Başakşehir'i tebrik ediyoruz” dedi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 18 Ocak günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!