dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2440.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64025.09$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, teşkilatı ile beraber hafta sonu Darende İlçesine adeta çıkartma yaptı.  ***  Kaza Malatya Darende İlçesine bağlı Hisarkale Mahallesinde meydan geldi. Edinilen bilgiye göre sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 44 FT 247 plakalı otomobil gizli buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kayıp edip yoldan çıktı. Kazada yaralı bulunmayıp maddi hasar meydana geldi.Olaya yerine Jandarma ekipleri geldi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  ***  Malatya'da yaşayan Abdullah Özkaya, 10 yıl boyunca uzattığı 42 santimlik sakalını satışa çıkardı. Özkaya, sakalını alana yanında 60 santimlik saçını da hediye edeceğini söyledi.  *** Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan Turgut Özal Tabiat Parkı'nda hizmete açılan hayvanat bahçesinde şu sıralar soğuk hava koşulları nedeniyle ziyaretçi sayısı bir hayli düştü.  ***  İlçede, başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, ilçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

1_2

  

GİZLİ BUZLANMA KAZA GTİRDİ 

Kaza Malatya Darende İlçesine bağlı Hisarkale Mahallesinde meydan geldi. Edinilen bilgiye göre sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 44 FT 247 plakalı otomobil gizli buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kayıp edip yoldan çıktı. Kazada yaralı bulunmayıp maddi hasar meydana geldi.Olaya yerine Jandarma ekipleri geldi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİR GARİP SATIŞ!

Malatya'da yaşayan Abdullah Özkaya, 10 yıl boyunca uzattığı 42 santimlik sakalını satışa çıkardı. Özkaya, sakalını alana yanında 60 santimlik saçını da hediye edeceğini söyledi. 

HEKİMHAN FESTİVALİ O TARİHTE YAPILACAK 

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ceviz ve Maden diyarı olan Hekimhan'ın artık geleneksel hale gelen ve Hekimhan Belediyesinin organize ettiği Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali'nin 9'uncusunun bu yıl 18- 19 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi. 

SEVİMLİ DOSTLARIN KEYFİ YERİNDE 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan Turgut Özal Tabiat Parkı'nda hizmete açılan hayvanat bahçesinde şu sıralar soğuk hava koşulları nedeniyle ziyaretçi sayısı bir hayli düştü.

SORUNLAR BU MASADA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR 

İlçede, başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, ilçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

MİNİK YÜREKLER ISINIYOR 

Pütürge Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca başlatılan ‘Minik Yürekleri Isıtma Projesi' kapsamında Halk Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünde İş-Kur İl Müdürlüğüyle yapılan işbirliği çerçevesinde örgü kursu açıldı. 

BİRİNCİLER BELİRLENDİ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2019-2020 Okul Sporları faaliyet programında yer alan Okullar Arası Salon Futbolu Turnuvalarında oynanan Erkekler final müsabakasında Malatya Spor Lisesi ile Beydağı Anadolu Lisesi karşılaştı. Büyük bir çekişmeye sahne olan final maçında Malatya Spor Lisesi rakibini 4-3 yenerek Malatya'yı bölge müsabakalarında temsil etme hakkını kazandı. 

DARENDE'YE 'REFAH' ÇIKARTMASI...

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, teşkilatı ile beraber hafta sonu Darende İlçesine adeta çıkartma yaptı.

KAHTALI: SİLAHIN YÜZDE 80'İNİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Milletvekili Kahtalı, beraberinde partililerle birlikte, merkez ilçe Battalgazi'nin, Kemerköprü, Hasırcılar, Boran, Toygar ve Kadıçayırı Mahallelerini ziyaret etti. 

PROJE ALMANYA'DA TANITILDI

Malatya Yeşilyurt Kent Konseyi, ‘Avrupa Birliği Sivil Düşün' programı kapsamında başlattığı ‘Uluslararası Kent Konseyleri Çalışma Grupları' projesi çerçevesinde Almanya'nın Hessen bölgesinde bilgilendirme ve eğitim programı düzenledi. 

İŞKENCENİN BÖYLESİ!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evinden zorla alınarak ıssız bir alana götürülen şahıs, işkenceye uğradıktan sonra öldü diye bırakıldı. Arabası ve parası gasp edilen genç hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

3 PUANIN SAHİBİ OLDULAR

Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 nolu sahada Necati Selçuk'un yönettiği maçta, Yeşilyurt Belediyespor'un gollerini 67. dakikada Sefa Korkmaz, 81'de ise penaltıdan Vedat Erçin kaydetti. Somaspor'un tek sayısı ise 28. Dakikada Nurettin Çağlar'dan geldi. Konuk takım Somaspor'dan Melih Şencan 80. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

YOLLAR YİNE KESİŞTİ 

Yolu Malatya'dan Geçenler, Malatya Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile Ankara'da buluştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!