dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2440.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63771.52$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da meydana gelen iki ayrı kavga olayında 1'i ağır 5 kişi yaralandı.  ***  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 17 Mart 2019 tarihinde temel atma törenine katıldığı ve eğitim kalitesiyle Türkiye'nin sayılı okulları arasına girmesi planlanan Erman Ilıcak Fen Lisesi kampüsünde incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.  ***  1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak küme kalma adına hayati bir 3 puanın sahibi olan turuncu yeşillilerde gözler 20. haftada oynanacak Darıca Gençlerbirliği müsabakasına çevrildi. Alınan galibiyetle ilgili açıklamada bulunan Kulüp başkanı Tahsin Yılmaz, “Sezonun belki de en önemli galibiyetini aldık. Sahamızda grubun bence en iyi takımını yendik. 1-0 geriden gelip, böyle bir takım karşısında maç kazanmak müthiş bir olay. Bu anlamda teknik heyeti, futbolcuları ve destek veren taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Yeşilyurt Belediyespor olarak adeta ‘bu ligde biz de varız' mesajı verdik" dedi.  ***   MTSO tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “ Havayolu taşımacılığındaki bu sorun Malatya'mızın ticaret hacmine de olumsuz yansımaktadır. İlimizde hava yolunu kullanan iş adamlarımızın, esnafımızın ve vatandaşımızın ulusal ve uluslararası bağlantıları, ticari faaliyetleri maalesef aksamaktadır. Şehrimize yatırım ve turizm amaçlı olarak ziyaret edecek ziyaretçilere cazibe ortamı yaratmaya çalıştığımız şehrimize olan kısıtlı sefer sayılarını göz önünde bulundurulduğunda eksi sonuç oluşturmaktadır. Bu bakımdan Türk Hava Yolları'nın ilimize olan İstanbul, Ankara ve diğer illerin sefer sayılarında geliş ve gidiş olarak artış talep etmekteyiz. Azalan sefer sayıları sebebi ile uçaklarda yer bulunmamaktadır. Bu çerçevede Malatya Hava limanının odak uçuş noktası olarak daha fazla sefer ile beslenmesi önem arz etmektedir.” denildi.  *** Kulüp Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, farklı skorla mağlup olmanın üzücü olduğunu söyledi. Takım olarak kötü bir süreçten geçtiklerini belirten Çelikel, "Başakşehir maçına iyi başladık. Pozisyon da ürettik. Fakat bireysel hatalardan kaynaklı arka arkaya goller gördük kalemizde. Biliyorsunuz bir teknik adam değişikliği süreci içerisindeyiz. Bu maça da Ali Hocamız nezaretinde çıktık. Başakşehir karşılaşmasından çıkarmamız gereken dersler var" dedi. 1_2

2 AYRI KAVGA! 5 YARALI 

Malatya'da meydana gelen iki ayrı kavga olayında 1'i ağır 5 kişi yaralandı. 

YILMAZ: SAHADA GRUBUN EN İYİ TAKIMINI YENDİK

1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak küme kalma adına hayati bir 3 puanın sahibi olan turuncu yeşillilerde gözler 20. haftada oynanacak Darıca Gençlerbirliği müsabakasına çevrildi. Alınan galibiyetle ilgili açıklamada bulunan Kulüp başkanı Tahsin Yılmaz, “Sezonun belki de en önemli galibiyetini aldık. Sahamızda grubun bence en iyi takımını yendik. 1-0 geriden gelip, böyle bir takım karşısında maç kazanmak müthiş bir olay. Bu anlamda teknik heyeti, futbolcuları ve destek veren taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Yeşilyurt Belediyespor olarak adeta ‘bu ligde biz de varız' mesajı verdik" dedi.

BU SORUN TİCARET HACMİNE OLUMSUZ YANSIYOR

MTSO tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “ Havayolu taşımacılığındaki bu sorun Malatya'mızın ticaret hacmine de olumsuz yansımaktadır. İlimizde hava yolunu kullanan iş adamlarımızın, esnafımızın ve vatandaşımızın ulusal ve uluslararası bağlantıları, ticari faaliyetleri maalesef aksamaktadır. Şehrimize yatırım ve turizm amaçlı olarak ziyaret edecek ziyaretçilere cazibe ortamı yaratmaya çalıştığımız şehrimize olan kısıtlı sefer sayılarını göz önünde bulundurulduğunda eksi sonuç oluşturmaktadır. Bu bakımdan Türk Hava Yolları'nın ilimize olan İstanbul, Ankara ve diğer illerin sefer sayılarında geliş ve gidiş olarak artış talep etmekteyiz. Azalan sefer sayıları sebebi ile uçaklarda yer bulunmamaktadır. Bu çerçevede Malatya Hava limanının odak uçuş noktası olarak daha fazla sefer ile beslenmesi önem arz etmektedir.” denildi. 

O LİSE İÇİN TARİH VERİLDİ 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 17 Mart 2019 tarihinde temel atma törenine katıldığı ve eğitim kalitesiyle Türkiye'nin sayılı okulları arasına girmesi planlanan Erman Ilıcak Fen Lisesi kampüsünde incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇELİKEL: MAĞLUP OLDUĞUMUZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

Kulüp Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, farklı skorla mağlup olmanın üzücü olduğunu söyledi. Takım olarak kötü bir süreçten geçtiklerini belirten Çelikel, "Başakşehir maçına iyi başladık. Pozisyon da ürettik. Fakat bireysel hatalardan kaynaklı arka arkaya goller gördük kalemizde. Biliyorsunuz bir teknik adam değişikliği süreci içerisindeyiz. Bu maça da Ali Hocamız nezaretinde çıktık. Başakşehir karşılaşmasından çıkarmamız gereken dersler var" dedi.

KENTTE KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYİ BULDU 

Malatya şehir merkezinde sabaha karşı kar yağışı başladı. Yağış nedeniyle Malatya merkezde kar kalınlığı 3-4 santimetre, yüksek kesimlerde de yaklaşık 10 santimetreyi buldu. 

YARI FİNALLERE KATILACAKLAR 

Basketbolda Malatya erkek ve kız takımları derece elde ederek Giresun'da yapılacak yarı finallere katılma hakkı elde ettiler. 

KAR KÜREME ARACI KAZA YAPTI 

Malatya- Kayseri yolu Sivas'ın Gürün ilçesinde kar küreme aracı ile çekicinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yol yaklaşık 40 dakika boyunca trafiğe kapandı. Edinilen bilgilere göre kaza saat 23.30 sıralarında Malatya-Kayseri karayolu Gürün ilçesi girişi yakınlarında meydana geldi.

O SUÇTAN 12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI 

Kayseri'de 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılanan sanığa, 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin TL adli para cezası verildi. 

ÇİZİMLERLE 40 HADİS

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan TÜGVA Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, bölgede en fazla başvurunun Malatya'da olduğunu ifade ederek “Ortaokullarımızda düzenlediğimiz 5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ‘Çizimlerle 40 Hadis' yarışmamız ile gençlerimiz hem hayal dünyalarını ifade etme imkanı hem de hadisleri öğrenme imkanı bulabildiler” dedi. 

SANAYİ SİTESİ GİRİŞİ GENİŞLETİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaların devam ettiği Sanayi Sitesine giderek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

AKIN: GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DESTEK GEREKLİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Tahir Macit, Malatya Tarım Platformu ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ihsan Akın'ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 

KUPA MESAİSİ BAŞLADI 

İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Başakşehir'e 4-1 mağlup olarak taraftarını üzen sarı kırmızılılarda gözler kupa maçına çevrildi. 

FENDOĞLU: HAL BİNASININ ÜSTÜ KAPATILMALI 

Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ve beraberinde ki heyet ile birlikte Malatya Yaş Sebze ve Meyve halinde Meyve, Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Dernek Başkanı Celal Akbay ve esnaflar ile bir araya gelerek, esnafların sorunları ve taleplerini dinledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!