dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64081.954$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde alacak verecek meselesi nedeniyle gelen bir grup tarafından evine baskın verilen 36 yaşındaki A.G., zorla evden alınarak Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan ıssız bir bölgeye götürülmüş, burada darp ve işkencenin ardından "öldü" diye sokakta bırakılmıştı. Yaralı halde polisleri aramayı başaran A.G, ambulansla hastaneye kaldırılırken, şahsın otomobilini ve üzerindeki bir miktar parayı da alarak kayıplara karışan şüpheliler hakkında ise polis çalışma başlatmıştı.  ***  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM ) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesi, Sivas caddesinde bir iş yerinde yapılan aramada, 5 bin adet gümrük kaçağı makaron, 118 kilogram gümrük kaçağı nargile kömürü, 18 adet gümrük kaçağı nargile lülesi, 6 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.  ***  Gösterdikleri başarılı performansla ilk yarının 12 haftalık bölümünde Yeni Malatyaspor'un skor yüküne önemli katkı yapan Jahovic ile Guilherme, sonraki süreçte düşüş içerisine girerek adeta isimlerini unutturdu.  ***   İlham Sokak'ta 5 katlı bir apartmanın 1'inci katında ailesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki D.C., henüz bilinmeyen bir nedenle pencereden beton zemine düştü. Ailesinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan genç kız Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri apartmanda inceleme yaparken, olayla ilgili tahkikat sürüyor.  ***  İsmi açıklanmayan bir yayın evinin avukatı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinin ardından Malatya'da faaliyet gösteren bir kitap evinde arama yapıldı. 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'na muhalefet suçu şüphesiyle yapılan aramada, suç unsuru olarak değerlendirilen 12 bin test kitabına el konuldu. İş yeri sahibi hakkında gerekli yasal işlemlere başlanıldı.  ***  Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Ticaret Borsasını (MTB) ziyaret etti.

1_2

 

DEV OPERASYON: 10 GÖZALTI 

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde alacak verecek meselesi nedeniyle gelen bir grup tarafından evine baskın verilen 36 yaşındaki A.G., zorla evden alınarak Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan ıssız bir bölgeye götürülmüş, burada darp ve işkencenin ardından "öldü" diye sokakta bırakılmıştı. Yaralı halde polisleri aramayı başaran A.G, ambulansla hastaneye kaldırılırken, şahsın otomobilini ve üzerindeki bir miktar parayı da alarak kayıplara karışan şüpheliler hakkında ise polis çalışma başlatmıştı. 

GÜMRÜK KAÇAKÇISI KISKIVRAK

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM ) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesi, Sivas caddesinde bir iş yerinde yapılan aramada, 5 bin adet gümrük kaçağı makaron, 118 kilogram gümrük kaçağı nargile kömürü, 18 adet gümrük kaçağı nargile lülesi, 6 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.

O OYUNCULARIN PERFORMANSLARI DÜŞTÜ

Gösterdikleri başarılı performansla ilk yarının 12 haftalık bölümünde Yeni Malatyaspor'un skor yüküne önemli katkı yapan Jahovic ile Guilherme, sonraki süreçte düşüş içerisine girerek adeta isimlerini unutturdu.

MÜRACAATLAR BAŞLADI 

Malatya İl Müftülüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kurumun 2020 yılı Ramazan ve Şevval ayı umre için umre müracaatlarının başlandığını söyledi. Kutsal topraklara yolculuk etmek isteyenlerin isteyenlerin ayrıntılı bilginin il ve ilçe müftülüklerinden alınabileceğini belirtildi. Açıklamada, “Kutsal yolculukta huzur, güven, liyakat, usulüne uygun ibadet ve emanet gibi prensipleri kendisine şiar edinen Başkanlığımız yine aynı duygularla dini hayatımızda müstesna bir yeri olan Ramazan-ı Şerif ayında ve Şevval ayında sizleri kutsal mekanlarda Kabe-i Muazzama ve Mescid-i Nebevi ile buluşturmaya hazırdır. Bu manevi hazdan hissedar olmak isteyenleri Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 2020 Yılı Ramazan ve Şevval Umre programına katılmaya davet ediyoruz" denildi. 

PENCEREDEN DÜŞTÜ

 İlham Sokak'ta 5 katlı bir apartmanın 1'inci katında ailesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki D.C., henüz bilinmeyen bir nedenle pencereden beton zemine düştü. Ailesinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan genç kız Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri apartmanda inceleme yaparken, olayla ilgili tahkikat sürüyor.

BU KİTAPLARA EL KONULDU 

İsmi açıklanmayan bir yayın evinin avukatı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinin ardından Malatya'da faaliyet gösteren bir kitap evinde arama yapıldı. 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'na muhalefet suçu şüphesiyle yapılan aramada, suç unsuru olarak değerlendirilen 12 bin test kitabına el konuldu. İş yeri sahibi hakkında gerekli yasal işlemlere başlanıldı. 

ÖZGÜL: 11 BİN 737 KONUT SATILDI 

Düşen konut kredisi faizleri, KDV ve tapu harcı indirimi emlak sektörünü hareketlendirdi. Tüketici, hem kredi çekti, hem de fiyatı düşen ipotekli konutlara akın etti. Malatya'da ise 2019 yılında 11 bin 737 konut satıldı. İlçeler bazında Yeşilyurt'ta Bin 49, Battalgazi'de ise 735 vatandaş ev sahibi oldu. 

UÇAK SEFERLERİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR 

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Ticaret Borsasını (MTB) ziyaret etti.

GÜRKAN: BİZLER İÇİN ÖNEMLİLER 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gazi Mustafa Gözükara ve Yönetim Kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. 

BAŞARIYLA DÖNDÜLER

Ankara Kızılcahamam'da 15-19 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılan Wushu Budokaido Kyokushin Ahihara Türkiye Şampiyonasında Malatya'yı temsilen katılan Malatyalı sporcular başarılı döndü. 

ÇINAR: BAŞARIMIZIN TEMELİNDE İLETİŞİMİMİZ VAR

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerinden olup, vatandaşların talep ve istekleri ile belediyeden beklentileri öğrenmek adına ilk olarak Şahnahan Mahallesinde başlayan ‘Mahalle Meclisleri' toplantısı Dilek Mahallesinde de gerçekleştirildi. 

DAKİKALARCA ALKIŞLANDILAR

Malatya Soykan Meydanı'nda düzenlenen gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 21 Ocak günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!