dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları ve bu suretle faiz karşılığında kişileri borçlandırarak haksız kazanç elde ettikleri, borcunu ödemeyenleri icraya verdikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik olarak başlatılan 2'inci etap operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.  *** Darende'nin Beybağı Mahallesi dağlık kısmında yaşayan yaban domuzları, kar nedeniyle yiyecek bulamayınca sürüler halinde yerleşim yerlerine indi. Bölgede yiyecek arayan domuzlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntüledi. *** Süper Lig'in ikinci yarısı ikin transfer çalışmalarına devam eden Yeni Malatyaspor, Nice forması giyen orta saha oyuncusu Remi Walter'ı kadrosuna kattı. Bu sezon takımında çok fazla şans bulamayan ve Malatya ekibinin takibinde olan 24 yaşındaki futbolcu, 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Daha önce Nancy ve Troyes formaları da giyen Remi Walter, Fransa U21 Takımı'nın da formasını 11 kez sırtına geçirdi. ***  Malatya İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından İletişim Fakültesinin katkılarıyla düzenlenecek 13. Uluslararası Kısa Film Festivali'ne başvurular 22 Ocak'ta başladığı ve 22 Mart 2020'de sona ereceği aktarıldı.  ***  Kırmızı-beyazlı ekip kara yolu ile Malatya'ya gidip kamp yapacağı otele yerleşerek maç saatini bekleyecek. Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, yarın saat 14.00'te Yeni Malatya Stadyumu'nda karşılaşacak. Mücadelede Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak.  ***  Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  ***  Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve belediyenin çalışmalarını yerinde görmek üzere Ağrı'ya geldi.Ağrı programına ilk olarak, AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ile başlayan Çakır, belediye başkanları ile toplantısının ardından, Ağrı Belediyesini ziyaret etti. Burada Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile bir araya gelen Çakır, Sayan'dan belediyenin kentte başlattığı projeler ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

1_2

4 TEFECİ GÖZALTINDA!

Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları ve bu suretle faiz karşılığında kişileri borçlandırarak haksız kazanç elde ettikleri, borcunu ödemeyenleri icraya verdikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik olarak başlatılan 2'inci etap operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. 

MALATYASPOR'A FRANSA'DAN ORTA SAHA!

Süper Lig'in ikinci yarısı ikin transfer çalışmalarına devam eden Yeni Malatyaspor, Nice forması giyen orta saha oyuncusu Remi Walter'ı kadrosuna kattı. Bu sezon takımında çok fazla şans bulamayan ve Malatya ekibinin takibinde olan 24 yaşındaki futbolcu, 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Daha önce Nancy ve Troyes formaları da giyen Remi Walter, Fransa U21 Takımı'nın da formasını 11 kez sırtına geçirdi.

BAŞVURULAR BAŞLADI 

Malatya İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından İletişim Fakültesinin katkılarıyla düzenlenecek 13. Uluslararası Kısa Film Festivali'ne başvurular 22 Ocak'ta başladığı ve 22 Mart 2020'de sona ereceği aktarıldı. 

SİVASSPOR KAFİLESİ MALATYA'DA 

Kırmızı-beyazlı ekip kara yolu ile Malatya'ya gidip kamp yapacağı otele yerleşerek maç saatini bekleyecek. Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, yarın saat 14.00'te Yeni Malatya Stadyumu'nda karşılaşacak. Mücadelede Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak. 

EĞİTİM SORUNLARI BU MASADA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

KAHTALI: MEMNUNİYET YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ile hastane yetkililerinin de yer aldığı hastane ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Kahtalı, son günlerde, grip ve nezle gibi özellikle üst solunum yolu hastalıklarının artmasıyla ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda yapılanları sordu. 

ÇAKIR: AĞRI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU 

Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve belediyenin çalışmalarını yerinde görmek üzere Ağrı'ya geldi.Ağrı programına ilk olarak, AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ile başlayan Çakır, belediye başkanları ile toplantısının ardından, Ağrı Belediyesini ziyaret etti. Burada Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile bir araya gelen Çakır, Sayan'dan belediyenin kentte başlattığı projeler ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

GÜRKAN: MALATYA'NIN BATI YAKASI HIZLA GELİŞİYOR 

Toplam uzunluğu 4.7 kilometre olan bağlantı yolunun 1 kilometrelik birinci etabını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yolun ikinci etabı olan 1 buçuk kilometrelik etabında büyük bölümünü tamamladı.Bağlantı yolunun 2 buçuk kilometrelik bölümünü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yolun geriye kalan 2.7 kilometrelik bölümünde kazı, dolgu ve açma çalışmalarına ise devam ediyor. 

JAHOVIC ANTALYASPOR'A YAKIN 

Süper Lig'de 11 maçtır kazanamayan ve topladığı 14 puanla 16. sırada yer alan Antalyaspor'da transfer hareketliliği yaşanmaya devam ediyor. 

TOKİ, YAZIHAN'I DA DAHİL ETTİ

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde partililerle birlikte Malatya'nın Yazıhan ilçesini ziyaret etti. İlk önce AK Parti ilçe teşkilatına giden Kahtalı, daha sonra Yazıhan Belediyesi'ne gitti. Kahtalı, Mısırdere ve Kömüşhan Mahallelerin de ziyaret etti. Kahtalı ve beraberindekiler, ilçe merkezindeki esnafları da ziyaret ederek, sorunları da dinledi. 

O YATIRIM 100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Daire Başkanları ile birlikte Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası inşaatında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. 

USLANMIYORLAR!

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ve Pençe ekipleri koordinesinde, tombala oynatılan mekanlarla ilgili çalışma yapıldı. Polis sorumluluk bölgesinde bulunan bir yardımlaşma derneğinde tombala tabir edilen oyunla kumar oynandığı tespit edildi. İşletmeci şahsa kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynadığı görülen 43 şahsa, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 34.maddesi istinaden 52 bin 675 TL idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Ayrıca derneğin mühür fekhinden ve sigara içilmesinden dolayı da işlem yapıldı. 

OĞUZHAN: SAĞLIK VE EĞİTİM PROGRAMLARINA ÖNEM VERİYORUZ

AK Parti Kadın Kolları ile Gözde Hastanesi iş birliği çerçevesinde Sanat Merkezi Salonu'nda düzenlenen “Tüp bebek tedavilerinde güncel gelişmeler” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi. 

ÇINAR: PROJEMİZİ HALKIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş ve Şahin Özer'in yanı sıra Yeşil Yurt İnşaat ve İŞGEM Şirketi Genel Müdürü Muzaffer Çelik ile birlikte Bostanbaşı mahallesinde yapımı tamamlanan Yeşil Gıda Markette incelemelerde bulundu. 

DOMUZLAR PANİK YARATTI

Darende'nin Beybağı Mahallesi dağlık kısmında yaşayan yaban domuzları, kar nedeniyle yiyecek bulamayınca sürüler halinde yerleşim yerlerine indi. Bölgede yiyecek arayan domuzlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntüledi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 22 Ocak günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!