dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63832.866$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları ve bu suretle faiz karşılığında kişileri borçlandırarak haksız kazanç elde ettikleri, borcunu ödemeyenleri icraya verdikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik olarak başlatılan 2'inci etap operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.  ***  Malatya - Adıyaman kara yolu Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi baraj mevkinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında, sürücü ve otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. 4 yaralı, kaza yerine gelen 112 ambulansları ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.  ***  Yeşiltepe Seyran Mahallesi Kurdu Sokak üzerinde evin odunluk kısmında yangın meydana geldi. Evin yanındaki odunlukta çıkan yangına, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.Ekiplerin kısa sürede yangına müdahale etmesiyle yangın eve sirayet etmeden söndürüldü.  ***  Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasından sonra yeni teknik heyetin kim olacağı sorusunun cevap beklediği Yeni Malatyaspor'da ara transfer döneminde hareketli saatler yaşanıyor. Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve transfer komitesinin Remi Wolter hamlesi sarı-kırmızılı camiada yüzleri güldürürken, savunma ve forvete de transfer yapılacağı açıklandı.  *** TFF 3.Lig 3. Grup takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da ligin 20. haftasında oynanacak Darıca Gençlerbirliği maçı hazırlıkları sürüyor.

1_2

 

4 TEFECİ GÖZALTINDA 

Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları ve bu suretle faiz karşılığında kişileri borçlandırarak haksız kazanç elde ettikleri, borcunu ödemeyenleri icraya verdikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik olarak başlatılan 2'inci etap operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. 

OTOMOBİL TAKLA ATINCA 4 KİŞİ YARALANDI 

Malatya - Adıyaman kara yolu Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi baraj mevkinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında, sürücü ve otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. 4 yaralı, kaza yerine gelen 112 ambulansları ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ODUNLUK CAYIR CAYIR YANDI 

Yeşiltepe Seyran Mahallesi Kurdu Sokak üzerinde evin odunluk kısmında yangın meydana geldi. Evin yanındaki odunlukta çıkan yangına, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.Ekiplerin kısa sürede yangına müdahale etmesiyle yangın eve sirayet etmeden söndürüldü. 

TRAFNSFER HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI 

Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasından sonra yeni teknik heyetin kim olacağı sorusunun cevap beklediği Yeni Malatyaspor'da ara transfer döneminde hareketli saatler yaşanıyor. Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve transfer komitesinin Remi Wolter hamlesi sarı-kırmızılı camiada yüzleri güldürürken, savunma ve forvete de transfer yapılacağı açıklandı.

GÖZLER DARICA MAÇINDA

TFF 3.Lig 3. Grup takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da ligin 20. haftasında oynanacak Darıca Gençlerbirliği maçı hazırlıkları sürüyor.

BULUT: 130 MİLYON 760 BİN TL YARDIM YAPILDI 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, 2019 yılı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

KANAYAN YARAYA ÖZEL BESTE YAPTI 

Doğanşehirli halk ozanı 72 yaşındaki Hanifi Ünver, küçük yaşta gözlerini kaybetti. O gün bugündür eline aldığı sazı ile ozanlık yapan Ünver'in bugünlerde en büyük hayali ise aylardır Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlatları için nöbet tutan ailelerin yanında olabilmek... 

DOMUZLARLA MÜCADELE 

Malatya'nın Darende ilçesinde, yaban domuzlarıyla mücadele için toplantı düzenlendi.Darende'nin bazı bölgelerinde çiftçilerin ürünlerine zarar veren yaban domuzlarıyla mücadele konulu toplantı gerçekleştirildi. 

GÜZERGAHLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Darende ‘de bu yıl gösteri, yürüyüşü yer ve güzergahlarını belirlemek için Kaymakam Malik Çalışır ‘ın başkanlığında, İlçe Belediye Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ve parti ilçe temsilciliklerinin katılımı ile toplantı düzenlendi. 

GÜRKAN: ŞEHİRLERİN İHYASI MAHALLELERDE OLUŞUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Mahallesi Muhtarlığı ile Semt Konağını ziyaret ederek kursiyerler ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

KUVVETLİ RÜZGAR GELİYOR 

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ, Malatya ve Adıyaman çevresi için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. 

KARNE HEDİYESİ BAŞKAN ÇINAR'DAN 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçedeki okullarda eğitim gören öğrencilere karne hediyesi olarak sinemaya götüreceklerini kaydetti. 

BARUŞ: ÇOK NEZİH VE TEMİZ BİR MEKAN OLMUŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

YETKİLİLER İLE VATANDAŞLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ 

Malatya'nın Yeşilyurt Mahalle Muhtarları, başıboş sokak köpeklerinden dolayı günde en az on kişinin kendilerini aradıklarını belirterek, belediye ve vatandaşlar arasında kaldıklarını söyledi. Muhtarlar adına açıklama yapan Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, başıboş köpeklerin cadde ve sokaklarda sürüler halinde gezmeye başladığını belirterek, soruna kesin çözüm bulunmasını istedi. Muhtar Ali Yiğit, "Mahallelerimizin cadde ve sokaklarında topluca gezen, başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşlarımızın korkulu rüyası haline geldi. Başıboş sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Sürüler halinde gezen köpekler vatandaşları bazen metrelerce kovalıyor. Özellikle sabah namazına giden cami cemaati ve erkenden okula giden öğrenciler büyük korku yaşamaktalar. Köpek saldırılarından dolayı yaralanan öğrenci ve vatandaşlar var. Ayrıca, bisiklet, motosiklet ve arabaların arkasından koştukları için trafiği tehlikeye düşürüyorlar" ifadelerini kullandı. 

O PROJE TAMAMLANDI 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokol neticesinde Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde uygulanan ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm' projesi tamamlandı. 

ÇALIŞKAN: SİVASSPOR GALİBİYETİ BİZE MORAL OLDU 

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Yeni Malatyaspor, 4-0 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında DG Sivasspor'u ağırladı. Sivasspor ilk maçtaki avantajlı skorla çeyrek finale kalan ekip oldu. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Sorumlusu Hakan Çalışkan, Süper Lig lideri olan ve her iki kulvarda da iddialı olan Sivasspor ile karşılaştıklarını belirterek, “Daha maçın ikinci dakikasında gol yedik. Bu bir takımın başına gelecek en talihsiz şey. Tabi futbolcularda da mental bir yorgunluk var son haftalarda. Ama ikinci yarı yapılan değişikliklerle oyunu daha aktif ve agresif hale getirerek pozisyona giren takım görüntüsü oluşturduk. Belki pozisyonlarda biraz daha dikkatli olsaydık, bu 2-1'lik skoru daha erken yakalayabilirdik” dedi. 

ÇALIMBAY: ÖNEMLİ OLAN TUR ATLAMAKTI 

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malatya'ya çok sayıda eksik oyuncu ile geldiklerini belirterek, “İlk maçta aldığımız skor da çok önemliydi. Tabi öyle bir skor almasaydık buraya böyle bir kadro ile gelmeyecektik, çok farklı gelecektik” ifadelerine yer verdi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 23 Ocak günü 17 kişi hayatını kaybetti.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!