dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.3
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64499.49$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki incelemelerin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesine geldi.  ***  Malatya'nın Doğanyol ilçesinde özel hareket polislerini taşıyan zırhlı araç, şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan 5 polis, tedavi altına alındı.  ***  Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Elazığ İli Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'te meydana gelen deprem ilimiz merkezi ve ilçelerimizi de güçlü bir şekilde etkilemiş, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 226 vatandaşımız yaralanmış, bazı konut ve diğer yapılarda hasara neden olmuştur” ifadeleri kullanıldı. **  Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki bazı evlerde göçük oldu. Göçükte enkaz altında kalarak hayatlarını yitiren anne Gazal Say (33) ve oğlu Yusuf Ali Say (5) için ilçede cenaze töreni düzenlendi.  ***  Elazığ'daki incelemelerin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesine gelen bakanlar, burada depremden zarar gören evlerde incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.  ***  Elazığ Sivrice ilçesi merkezli depremin şiddetle hissedildiği Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi acil servisine 54 hasta başvurdu.  ***  Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'nın Doğanyol ilçesinde 4 kişi öldü, 100'e yakın vatandaş yaralandı. Günün aydınlanması ile birlikte depremin boyutları da ortaya çıktı. Gökçe Mahallesinde çok sayıda evde ciddi hasar meydana gelirken, vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi.  ***  Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki vatandaşlara 3 bin adet çadırın dağıtımına başlandı.  *** Elazığ'daki deprem anında avizelerin sallanması cep telefonuna  yansıdı. Elazığ merkezli depremin en fazla hissedildiği komşu kent Malatya'da, bir elektrik elektronik iş yerinde avizelerin sallandığını gören bir vatandaş, o anı cep telefonu ile görüntüledi. Avizeleri cep telefonuyla çeken kişi, "Abov, avizeler nasıl sallanıyor” diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. ***  Merkez üssü Elâzığ'ın Sivrice ilçesi olan ve dün akşam meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, Malatya'da Yeni Cami'de hasar oluştu. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hasar gören Malatya Yeni Cami geçici olarak ibadete kapatıldı. Dün akşam meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde Malatya'da bulunan 100 yıllık tarihi Yeni Cami'nin kubbesi çöktüğü için tedbir amaçlı ibadete kapatıldığı bildirildi.   ***  Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sivrice merkezli Elazığ depreminde Malatya'da 4 kişinin öldüğü, 225 vatandaşın yaralandığı ve bazı konut ile yapılarda hasar meydana geldiği kaydedildi. Ağır hasarlı binaların can güvenliği açısından tehlikeli olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tür konutlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bilgi verilmesi istendi.

1_2

ERDOĞAN DOĞANYOL'DA DEPREMZEDELERE MÜJDE VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki incelemelerin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesine geldi. 

ERDOĞAN ZİYARETİ ÖNCESİ DEPREM BÖLGESİNDE KAZA

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde özel hareket polislerini taşıyan zırhlı araç, şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan 5 polis, tedavi altına alındı. 

DEPREM BİLANÇOSU: 4 KİŞİ ÖLDÜ 226 KİŞİ YARALANDI 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Elazığ İli Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'te meydana gelen deprem ilimiz merkezi ve ilçelerimizi de güçlü bir şekilde etkilemiş, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 226 vatandaşımız yaralanmış, bazı konut ve diğer yapılarda hasara neden olmuştur” ifadeleri kullanıldı. 

EN ACI VEDA!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki bazı evlerde göçük oldu. Göçükte enkaz altında kalarak hayatlarını yitiren anne Gazal Say (33) ve oğlu Yusuf Ali Say (5) için ilçede cenaze töreni düzenlendi.

YENİ CAMİ'NİN KUBBESİ ÇÖKTÜ

Merkez üssü Elâzığ'ın Sivrice ilçesi olan ve dün akşam meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, Malatya'da Yeni Cami'de hasar oluştu. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hasar gören Malatya Yeni Cami geçici olarak ibadete kapatıldı. Dün akşam meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde Malatya'da bulunan 100 yıllık tarihi Yeni Cami'nin kubbesi çöktüğü için tedbir amaçlı ibadete kapatıldığı bildirildi.  

SAĞLIK BAKANI KOCA: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Elazığ'daki incelemelerin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesine gelen bakanlar, burada depremden zarar gören evlerde incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

TÖTM'NE 54 HASTA BAŞVURDU 

Elazığ Sivrice ilçesi merkezli depremin şiddetle hissedildiği Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi acil servisine 54 hasta başvurdu.

HAVA AYDINLANINCA DEPREMİN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI 

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'nın Doğanyol ilçesinde 4 kişi öldü, 100'e yakın vatandaş yaralandı. Günün aydınlanması ile birlikte depremin boyutları da ortaya çıktı. Gökçe Mahallesinde çok sayıda evde ciddi hasar meydana gelirken, vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. 

DEPREMZEDELERE 3 BİN ÇADIR DAĞITILDI 

Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki vatandaşlara 3 bin adet çadırın dağıtımına başlandı.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Elazığ'daki deprem anında avizelerin sallanması cep telefonuna  yansıdı. Elazığ merkezli depremin en fazla hissedildiği komşu kent Malatya'da, bir elektrik elektronik iş yerinde avizelerin sallandığını gören bir vatandaş, o anı cep telefonu ile görüntüledi. Avizeleri cep telefonuyla çeken kişi, "Abov, avizeler nasıl sallanıyor” diyerek şaşkınlığını dile getiriyor.

HASAR GÖREN EVLERE GİRMEYİN 

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sivrice merkezli Elazığ depreminde Malatya'da 4 kişinin öldüğü, 225 vatandaşın yaralandığı ve bazı konut ile yapılarda hasar meydana geldiği kaydedildi. Ağır hasarlı binaların can güvenliği açısından tehlikeli olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tür konutlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bilgi verilmesi istendi. 

ENKAZDAN KURTULAN YARALILAR DEPREM ANINI ANLATTI 

Elazığ Sivrice merkezli depremin şiddetle hissedildiği Malatya'da deprem esnasında panik yaparak balkondan aşağı atlayıp vücudundaki kırıklar nedeniyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanların tedavisi sürüyor.

3 AY SÜREYLE MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLDİ 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketi nedeniyle Elazığ ve Malatya'da vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu. 

SEFERBER OLDULAR

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte vatandaşları ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi olarak deprem sonrası tüm imkanlarını seferber ettiklerini bildirdi. Deprem sonrası sokağa dökülen vatandaşların geceyi dışarıda geçirmemesi için Belediye hizmet binası, Sosyal Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, Millet Kıraathaneleri, Kapalı Spor Salonu, Konferans salonları başta olmak üzere tüm birimlerinde 24 saat vatandaşları ağırladı. Belediye ekipleri, sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlara sıcak çorba ve çay ikramında bulundu. 

YENİ MALATYASPOR-TRABZONSPOR MAÇI ERTELENDİ

Trabzonspor maçı ileri bir tarihe ertelendi. Yeni Malatya Stadyumu'nda saat 20.00'de yapılması gereken müsabakanın oynanacağı tarih daha sonra ilan edilecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!