dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2434.5
  • BIST
    9979.9
  • BTC
    62305.99$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Valilikte açıklama yaptı.   ***   Elazığ'ın Sivrice ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin şiddetli şekilde hissedildiği Malatya'da Milletvekili Ahmet Çakır, depreme televizyon stüdyosunda yakalandı. ***  Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının ertelenmesi üzerine başlayan tartışmanın fitilini ateşleyen bir spor programı ve programcısı Malatyalı futbolseverlerden tepki gördü.  ***  Elazığ'da yaşanan depremin ardından tüm Türkiye'den olduğu gibi Kartal'dan da depremzedelere destek amaçlı çok sayıda yardım malzemesi toplandı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına binlerce Kartallı destekte bulunurken, gelen koliler arasından çıkan notlar okuyanları oldukça duygulandırdı.   ***  Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da tüm şiddetiyle hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sırasında Malatya 112 Acil Servis çalışanlarının soğukkanlı şekilde ihbarlara cevap vermeye devam etmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

1_2

HİSARCIKLIOĞLU: DEPREM BÖLGESİNE 99 TIR YARDIM GÖNDERDİK

İnceleme yapmak için Malatya'ya gelen heyet, Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. TOBB'nin taşra teşkilatları odalar ve borsalardan temin edilen yardım malzemelerinin depolandığı Malatya'daki adreste incelemelerde bulunup sevkıyatları koordine eden Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Ticaret Borsasını da ziyaret etti. 

MİLLETVEKİLİ ÇAKIR DEPREME BÖYLE YAKALANDI 

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin şiddetli şekilde hissedildiği Malatya'da Milletvekili Ahmet Çakır, depreme televizyon stüdyosunda yakalandı.

KAYA: KİMSENİN HADDİ DEĞİL 

Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçının ertelenmesi üzerine başlayan tartışmanın fitilini ateşleyen bir spor programı ve programcısı Malatyalı futbolseverlerden tepki gördü.

 BAKAN SOYLU: KİRA YARDIMI GÖNDERİLECEK 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Valilikte açıklama yaptı.

İYİ Kİ VARSINIZ ÇOCUKLAR 

Elazığ'da yaşanan depremin ardından tüm Türkiye'den olduğu gibi Kartal'dan da depremzedelere destek amaçlı çok sayıda yardım malzemesi toplandı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına binlerce Kartallı destekte bulunurken, gelen koliler arasından çıkan notlar okuyanları oldukça duygulandırdı.

BAKAN SELÇUK YİNE SEVİNDİRDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların Elazığ ve Malatya'da sağlık hizmetlerine erişimde sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı.

ÇELİKEL: GÜVEN AŞILAMAK İSTİYORUZ

Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada yeni teknik direktörleri Kemal Özdeş yönetiminde çıkacakları ilk maçı kazanarak, camiaya güven aşılamak istediklerini söyledi.

ONLAR DEPREM ANINDA GÖREV YERLERİNİ TERK ETMEDİ

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da tüm şiddetiyle hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sırasında Malatya 112 Acil Servis çalışanlarının soğukkanlı şekilde ihbarlara cevap vermeye devam etmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

PSİKO-SOSYAL MÜDAHALE EKİBİ İŞ BAŞINDA

Elazığ Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'de meydana gelen depremin Malatya'da da güçlü bir şekilde hissedilmesi ve etkilenmesi nedeniyle, deprem sonrasında Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı başkanlığında Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ve Rehber Öğretmenlerden oluşan Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi oluşturuldu. oluşturulan ekip, Doğanyol ve Pütürge'deki depremzede çocuklara ve ailelerine destek verileceği belirtildi. 

BAKAN KURUM: YARALARIMIZI HIZLI BİR ŞEKİLDE SARACAĞIZ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölgede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'dan Malatya'ya gelerek hasarlı binalarda incelemelerde bulundu. 

O İLÇEDE 500'DEN FAZLA BİNA HASAR GÖRDÜ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8'lik depremden etkilenen Arapgir'de hasar gören evler, ekipler tarafından incelenmeye başlandı.

SEYİR HALİNDEKİ TIR ALEV ALDI 

Edinilen bilgiye göre olay, Darende ilçesi Balaban Mahallesi Aşağı Ulupınar Hacı Tunç Camii önünde meydana geldi. Dinar Karakaya idaresindeki, Malatya'dan Eskişehir'e kuru kayısı yükü götüren tırda, seyir halindeyken yangın çıktı. Lastiğin top atması sonucu meydana gelen yangın, Balaban'da bulunan itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle fazla büyümeden söndürüldü. 

GÜRKAN: YARDIMLAŞMA EN ÜST SEVİYEDE 

Başkan Gürkan, ayrıca Kale ilçesine bağlı mahalleleri de ziyaret ederek depremzedelerin sorunlarını dinledi.İnceleme gezilerine, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri de eşlik etti. 

KENTTE 4 BİN 128 KONUT AĞIR HASARLI 

Malatya Valiliği, deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaştı. Ölü ve yaralılara ilişkin bilgi verilen açıklamada, "24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonucu ilimizde, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 481 vatandaşımız sağlık tesislerine müracaat etmiş, 21 vatandaşımızın yatışı ve tedavisi devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

BELEDİYELER BİRLİĞİ YÖNETİMİ MALATYA'DA 

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem sonrası Malatya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. 

YAKAYI ELE VERDİ

Malatya Emniyet Müdürlüğü watsap ihbar hattına yapılan şikayet üzerine polis, sosyal medya hesabından silahla çekilmiş fotoğrafları paylaşan genç için harekete geçti. Şahsın kimliğini tespit eden ekipler, şahsın ikametinde arama yaptı. Yapılan aramada bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Gencin 2002 doğumlu olduğu öğrenilirken şahıs ve ele geçirilen malzemeler Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. 

ÇÜRÜK ÇIKAN EV VE İŞ YERLERİ TAHLİYE EDİLİYOR 

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem sonrası Malatya'da başlanan hasar tespit çalışmaları sürerken, depremde ağır hasar gördüğü belirlenen ev ve iş yerleri tahliye ediliyor. Fuzuli Caddesi'nde ağır hasarlı olduğu yetkililerce belirlenen 3 iş hanında akşam saatlerinde başlayan tahliye işlemlerinde bir çok ev ve onlarca iş yeri tahliye edildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!