dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2406.8
  • BIST
    10243.54
  • BTC
    65390.32$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3 Şubat'ta açılacak olan okullar, Elazığ'ın tamamında 10 Şubat'ta aynı zamanda da Malatya'ya açılacak okullar için Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat'ta açılacak" dedi.  ***    Temur Yalçın'ın kullandığı otomobil, yolun karlı ve buzlu olması nedeniyle kayarak ağaca çarptı. Kazada sürücü ile otomobilde bulunan Haydar Yalçın, Haydar Doğan, Nursel Yalçın ve Emine Yalçın yaralandı. Yaralılar 112 ambulansları ile ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.  ***   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı konuşmada, “Geçen Cuma günü saat 20.55'te 6,8 şiddetinde Elâzığ Sivrice merkezli Malatya'da da şiddetle hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve Türk Milletine geçmiş olsun. diyorum.  ***  Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'ndeki binalar çöktü ve göçük altında kalanlar oldu. Depremin ardından harekete geçen Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştı. Bu sırada Elazığ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mehmet Şeker'in sesini duyan özel harekatçılar, yaralı gence ve arkadaşına ulaşmak için elleriyle ve kürekle enkaz kaldırdı. Dar bir noktadan 2 üniversite öğrencisine yaralı halde ulaşan özel harekatçılar, gençleri hastaneye sevk etti.  ***  Elazığ'in Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'nın Battalgazi ilçesine ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, depremden etkilenen hasarlı evleri ve binaları yerinde inceleyerek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den bilgi aldı.

1_2

 

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3 Şubat'ta açılacak olan okullar, Elazığ'ın tamamında 10 Şubat'ta aynı zamanda da Malatya'ya açılacak okullar için Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat'ta açılacak" dedi. 

BUZLU YOL KAZASI: 5 YARALI 

 Temur Yalçın'ın kullandığı otomobil, yolun karlı ve buzlu olması nedeniyle kayarak ağaca çarptı. Kazada sürücü ile otomobilde bulunan Haydar Yalçın, Haydar Doğan, Nursel Yalçın ve Emine Yalçın yaralandı. Yaralılar 112 ambulansları ile ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

FENDOĞLU: KREDİLERİN ERTELENMESİNİ İSTİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı konuşmada, “Geçen Cuma günü saat 20.55'te 6,8 şiddetinde Elâzığ Sivrice merkezli Malatya'da da şiddetle hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve Türk Milletine geçmiş olsun. diyorum.

"DEPREM KAHRAMANI"NIN ELİNİ ÖPTÜ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi'ndeki binalar çöktü ve göçük altında kalanlar oldu. Depremin ardından harekete geçen Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştı. Bu sırada Elazığ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mehmet Şeker'in sesini duyan özel harekatçılar, yaralı gence ve arkadaşına ulaşmak için elleriyle ve kürekle enkaz kaldırdı. Dar bir noktadan 2 üniversite öğrencisine yaralı halde ulaşan özel harekatçılar, gençleri hastaneye sevk etti. 

DEPREMZEDE ESNAFA MÜJDE

TESKOMB Genel Başkan Vekili ve Kayseri 19. Bölge Başkanı Mustafa Alan, bölgedeki birlik başkanları ile birlikte Malatya'ya geldi.

DEPREM İSKLEYİ YERLE BİR ETTİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrası Malatya'nın Doğanyol ilçesinde bulunan feribot iskelesi de ağır hasar gördü. 

YENİ MALATYASPOR'A 3 TAKVİYE 

İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Başakşehir'e 4-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor ara transferde 3 futbolcuyla yollarını ayırırken, 3 futbolcuyu da kadrosuna dahil etti. 

"KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ONURUDUR"

Soykan Meydanında düzenlenen eylemde, önce dua edildi, sonra basın açıklaması okundu. Malatya Sivil Toplum Kuruluşları adına Memur Sen Malatya il Temsilcisi, Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okudu. Söylemez, “Amerika ve İsrail'in istilacı, işgalci ve sinsi oyunları ile Filistin'i parçalama planına karşı hep birlikte sesimizi ve sözümüzü yükseltmek ve dünya kamuoyunu harekete geçirmek için Malatya Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir aradayız” ifadelerini kullandı. 

YENİ MALATYA STADYUMU SAĞLAM ÇIKTI 

Yeni Malatya Stadyumu'nda yapılan inceleme neticesinde depremden kaynaklı soruna rastlanmadığı açıklandı.  

BEŞİKTAŞ'IN YENİ TEKNİK PATRONU: SERGEN YALÇIN 

Beşiktaş'ta geçtiğimiz cuma günü Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasından sonra yeni teknik adamı belli oldu. Siyah - beyazılar, ligde en son Yeni Malatyaspor'da görev yapan eski futbolcusu Sergen Yalçın ile 1,5 yıllık anlaştığını Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi. Bugün sabah 09.00 sularında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne gelen Sergen Yalçın, burada Transferden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları ve A Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ ile buluştu. Siyah - beyazlı futbolcularla toplantı yapan Yalçın, ardından takımının ligin 20. haftasında karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları kapsamında yaptığı idmana katıldı.

KALICI KONUTLAR 1 YILDA TAMAMLANACAK 

Elazığ'in Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'nın Battalgazi ilçesine ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, depremden etkilenen hasarlı evleri ve binaları yerinde inceleyerek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den bilgi aldı.

DEPREMİN İZLERİ SİLİNİYOR

Elazığ ve Malatya'yı sarsan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede hasar gören okulların onarımı ve çocuklara psikolojik destek verilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı. Depremin ardından öğrencilerin bir an önce eğitimlerine güvenli bir şekilde devam edebilmeleri için hasarlı okulların onarım çalışmaları da başlatılırken, Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) bölgede hasar gören 8 okulun onarımını üstlendi. 

DEPREM ÇOCUKLARINA PSİKOLOJİK DESTEK 

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli şiddetli depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Bir taraftan deprem bölgesinde yaralar sarılırken, bir taraftan da depremin oluşturduğu travmanın izleri silinmeye çalışılıyor. 

FENDOĞLU: SINAVLAR İPTAL EDİLSİN

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sınavların iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

EVREN: BİNALAR İYİ İNCELENMELİ

Malatya dışından gelen mesleki oda başkanları (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

MALATYA'DA SON DURUM!

Malatya'da deprem sonrasında yaralananlardan 15'inin hastanede tedavisi sürerken, 4 bin 385 deprem çadırın kurulduğu bildirildi.
Valilik açıklamasında, “24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonucu ilimizde, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 481 vatandaşımız sağlık tesislerine müracaat etmiş, 15 vatandaşımızın yatışı ve tedavisi devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 29 Ocak günü 13 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!