dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2389.1
  • BIST
    10258.74
  • BTC
    59073.16$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Malatya'da yaralar sarılmaya devam ediyor.  ***  Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfekci, partililerle birlikte depremden zarar gören Malatya'nın Kale ilçesi, İkizpınar, Darıpınar, Bent, Bağlıca ve Soğukpınar mahallelerini ziyaret etti.  *** Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Cumhurbaşkanımızdan ve hükumetimizden, depremden dolayı mağdur olan esnaf ve sanatkarımızın vergi, SSK, Bağ-Kur primlerini devletimiz 6 ay süreyle ödemelidir. Bu konuda destek bekliyoruz“ dedi.  ***  Depremin adından tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da Artı Özel Eğitimciler Derneği de başlattığı yardım kampanyası ile topladığı malzemeleri, Malatya'nın Kale ilçesindeki afetzedelere ulaştırdı. Burada AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin karşıladığı dernek üyeleri, 1 kamyon dolusu yardımı depremzedelere ulaştırılması adına yetkililere teslim etti.  ***  6,8 şiddetindeki Elazığ depreminin ardından ağır hasarın oluştuğu Malatya'da, ilk andan itibaren sahada olan AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, depremzedelerin yaralarının biran önce sarılması adına yoğun çaba sarf ediyor. Depremde hasar gören tüm yerleşim alanlarını gezerek afetzedelerin sorunlarını dinleyen Tüfenkci, yaptıkları girişim sonucu Malatya'da şeker pancarı üreticilerine de ödemelerin yarından itibaren ödeneceğini söyledi.   ***  Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Tecde ve Mollakasım Mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla birlikte hasarlı binaları inceleyip vatandaşların taleplerini dinlediler.

1_2

  

DOĞANYOL'DA YIKIM BÜYÜK

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Malatya'da yaralar sarılmaya devam ediyor. 

TÜFENKÇİ: YAPILANLARA BAKSALAR GÖRECEKLER

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfekci, partililerle birlikte depremden zarar gören Malatya'nın Kale ilçesi, İkizpınar, Darıpınar, Bent, Bağlıca ve Soğukpınar mahallelerini ziyaret etti.

KESKİN: ESNAFIN PRİM VE VERGİLERİNİ 6 AY DEVLET ÖDEMELİ 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Cumhurbaşkanımızdan ve hükumetimizden, depremden dolayı mağdur olan esnaf ve sanatkarımızın vergi, SSK, Bağ-Kur primlerini devletimiz 6 ay süreyle ödemelidir. Bu konuda destek bekliyoruz“ dedi. 

BAŞAK: BİR KAMYON DOLUSU YARDIMLA GELDİK

Depremin adından tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da Artı Özel Eğitimciler Derneği de başlattığı yardım kampanyası ile topladığı malzemeleri, Malatya'nın Kale ilçesindeki afetzedelere ulaştırdı. Burada AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin karşıladığı dernek üyeleri, 1 kamyon dolusu yardımı depremzedelere ulaştırılması adına yetkililere teslim etti.

ÖDEMELER 45 GÜN ÖNE ÇEKİLDİ

6,8 şiddetindeki Elazığ depreminin ardından ağır hasarın oluştuğu Malatya'da, ilk andan itibaren sahada olan AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, depremzedelerin yaralarının biran önce sarılması adına yoğun çaba sarf ediyor. Depremde hasar gören tüm yerleşim alanlarını gezerek afetzedelerin sorunlarını dinleyen Tüfenkci, yaptıkları girişim sonucu Malatya'da şeker pancarı üreticilerine de ödemelerin yarından itibaren ödeneceğini söyledi.

ÇINAR: YEŞİLYURT AFET ETKİNLİK ALANINA DAHİL 

Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Tecde ve Mollakasım Mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla birlikte hasarlı binaları inceleyip vatandaşların taleplerini dinlediler.

ÇALIK: KAMULAŞTIRMA BEDELİ ERKEN ÖDENECEK 

Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Yaygın, Tokluca ve Seküler mahallelerini ziyaret ederek, depremde hasar gören evlerde incelemelerde bulundu. 

ALUÇLU: İNŞAATLARA BETON DÖKÜMÜ DURDURULDU 

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve Malatya İnönü Üniversitesi İnşaat Bölümü Teknik Programlar Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu yaptığı açıklamada, "Artçı depremlerin devam ettiği bir dönemde, beton dökümünün durdurulması mantıklı. Artçı depremler, depremin olduğu günden 1-1,5 ay süreyle devam etmesini bekliyoruz. Artçı deprem bitene kadar tahminen 1-1,5 ay kadar beton dökülmemesi isabetlidir" ifadelerini kullandı. 

DEPREMZEDELERE KONTEYNER KENT 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde konutu yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlarımızdan hasarlı evin sahibi olanlara 11 bin TL ve konutta kiracı durumda olanlara 5 bin TL kira yardımı yapılmaktadır. Söz konusu yardımlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kesin hasar tespitinin ardından hak sahiplerine ödenmektedir. Yardım taleplerine ilişkin başvurular Valiliğimiz önünde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ait çadırlarda kabul edilmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

02.02.2020'DE DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Nikahlarını 02.02.2020'de kıydırmak isteyen 21 çiftin nikahı Malatya Nikah Nikah Sarayı'nda kıyıldı. Evlenen çiftlerden Hamza Boy, akılda daha kalıcı olması nedeniyle 02.02.2020 gününü seçtiklerini söyledi. 

BULUT: İYİ BİR OYUN SERGİLEDİK

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, zor bir maç olduğunu belirtti. Bulut, “İkinci yarıya iyi başladık. Bunun daha iyi bir hale gelmesi için bugün kazanmamız gerekiyordu. Futbolcularımız da bunun bilincindeydi. Hafta içerisinde çalışmalarımızı bu doğrultuda yaptık. Takımımı tebrik ediyorum. Bugün gerçekten iyi mücadele ettik. Pozisyonlara girdik, 2 tanesini iyi değerlendirdik. Eksik kalmamıza rağmen ikinci yarıda yine 2-3 tane gol pozisyonu yakaladık, ancak değerlendiremedik. Nitekim kaybettiğimiz bir topta kontrataktan 90+4'te yediğimiz bir gol oldu. Maçı 2-1 kazandık. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyunun geneline baktığımızda iyi bir oyun sergiledik. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Yolumuza inşallah bu şekilde devam ederiz” diye konuştu.

ÖZDEŞ: KALAN MAÇLARI KAZANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar dilediğini söyledi. Özdeş, “Öncelikle geçtiğimiz hafta Elazığ'da olan deprem hem Elazığ, hemşehrimiz Malatya'nın sınır ilçelerini etkiledi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifalar diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda da hem maçlarda hem statlarda orada bulunan depremzedelerle ilgili çok iyi destekler oldu. Çok iyi birlik beraberlik mesajları oldu tüm statlarda, tüm spor camiasında. Hafta içi, bugün de burada Alanyaspor bu maçın gelirini depremzedelere bağışlayacağını açıkladı. Alanyaspor başkanına ve yönetim kuruluna ve Alanya halkına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!