dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2403.6
  • BIST
    10199.28
  • BTC
    57750.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya'da, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü bünyesinde “Deprem Polikliniği” hizmete açıldı.  *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde hasar gören Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) bulunduğu Belediye İş Hanında incelemeler yaptı. ***  3 Şubat Pazartesi'ni 4 Şubat Salı'ya bağlayan gece yarısından sonra 01.19'da de yine Elazığ Sivrice ilçesi Kalaba Köyünde, Kandilli Rasathanesi kayıtlarında, 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.   *** Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Hasan Suver, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ve muhtarlarla Hıroğlu, Gündüzbey, Kaynarca ve Salköprü mahallelerini ziyaret ederek hasarlı binaları yerinde inceledi.  ***  Bakan Soylu, "24 Ocak tarihinde Elazığ ve Malatya'da bir depremle hepimiz sarsıldık. Depremler, afetler olduğu zaman ilk söylenecek cümle Allah beterinden saklasın. 41 vatandaşımızı kaybettik. Deprem ve bu tip afetler devletler, millet ve birey açısından belki de toplumların en büyük sorunudur. Bu konuda karşı karşıya kalacağımız süreçleri yönetmek, birlik, yardımlaşma ve duygudaşlık adımlarını, zor zamanın sınavını her zaman hep beraber verebilmek ve hep birlikte beklemediğimiz ölçüsünü, hesap edemediğimiz maliyetini bilmediğimiz bu mezheplerden çıkabilmek elbette ki güçlü bir irade ister. İsyan etmemek lazım. Hesap etmemek lazım ve birbirine sarılmak lazım. İşin doğrusu budur. Burada özellikle deprem kuşağında olduğumuzu biliyoruz. Kayıplarımız oluyor ve bu kayıplar hepimizi üzüyor, çünkü günlerce bunlarla uğraşıyoruz. Burada o enkazların altındaki insanlar umutlu veya umutsuz bekleyişler, aslında hepimize almamız gereken tedbirler hakkında nasihat veriyor. Olayın hemen ardından Cumhurbaşkanımız bizi bu konuda görevlendirdi. Yaklaşık 3 saat sonra Elazığ'da olduk. Yapılması ilk gereken bir olay tespiti ve acil durum müdahalesiydi, ülkemizin birçok tarafından uçaklarla, en acil ulaşımlarla arama kurtarma timleri buraya geldi. Saatlerce insanlarımızın enkazın altından sağ salim çıkabilmesi için çaba sarf ettiler. Tanımadıkları, bilmedikleri ve çıkardıktan sonra bir daha görmeyecekleri insanlara umutla gelip ellerini uzattılar. İlk andan itibaren vatandaşımıza sürekli bilgi vermeye çalıştık. Ne durumda olduğumuzu, insanların ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Bizim Türkiye Afet Müdahale Planı diye bir planımız var ve bu planımızı tek tek uygulamaya başladık" diye konuştu.

1_2

 

BURASI DEPREM KORKUSU YAŞAYANLARA ÖZEL!

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya'da, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü bünyesinde “Deprem Polikliniği” hizmete açıldı.

ÇINAR: 2 BİN EV TAHLİYE EDİLİYOR 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde hasar gören Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) bulunduğu Belediye İş Hanında incelemeler yaptı.  

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

3 Şubat Pazartesi'ni 4 Şubat Salı'ya bağlayan gece yarısından sonra 01.19'da de yine Elazığ Sivrice ilçesi Kalaba Köyünde, Kandilli Rasathanesi kayıtlarında, 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

SUVER: YENİDEN GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Hasan Suver, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ve muhtarlarla Hıroğlu, Gündüzbey, Kaynarca ve Salköprü mahallelerini ziyaret ederek hasarlı binaları yerinde inceledi. 

KOCA: ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN

İHH İnsani Yardım Vakfı, Malatya'daki depremde hasar gören, Malatya'nın Kale ilçesindeki depremzedelere AFAD'ın yönlendirmesiyle çadır ve gıda yardımında bulundu. 

SOYLU: GEÇMİŞ YILLARDA YAPILAN BİNALARDA PROBLEM VAR

 Bakan Soylu, "24 Ocak tarihinde Elazığ ve Malatya'da bir depremle hepimiz sarsıldık. Depremler, afetler olduğu zaman ilk söylenecek cümle Allah beterinden saklasın. 41 vatandaşımızı kaybettik. Deprem ve bu tip afetler devletler, millet ve birey açısından belki de toplumların en büyük sorunudur. Bu konuda karşı karşıya kalacağımız süreçleri yönetmek, birlik, yardımlaşma ve duygudaşlık adımlarını, zor zamanın sınavını her zaman hep beraber verebilmek ve hep birlikte beklemediğimiz ölçüsünü, hesap edemediğimiz maliyetini bilmediğimiz bu mezheplerden çıkabilmek elbette ki güçlü bir irade ister. İsyan etmemek lazım. Hesap etmemek lazım ve birbirine sarılmak lazım. İşin doğrusu budur. Burada özellikle deprem kuşağında olduğumuzu biliyoruz. Kayıplarımız oluyor ve bu kayıplar hepimizi üzüyor, çünkü günlerce bunlarla uğraşıyoruz. Burada o enkazların altındaki insanlar umutlu veya umutsuz bekleyişler, aslında hepimize almamız gereken tedbirler hakkında nasihat veriyor. Olayın hemen ardından Cumhurbaşkanımız bizi bu konuda görevlendirdi. Yaklaşık 3 saat sonra Elazığ'da olduk. Yapılması ilk gereken bir olay tespiti ve acil durum müdahalesiydi, ülkemizin birçok tarafından uçaklarla, en acil ulaşımlarla arama kurtarma timleri buraya geldi. Saatlerce insanlarımızın enkazın altından sağ salim çıkabilmesi için çaba sarf ettiler. Tanımadıkları, bilmedikleri ve çıkardıktan sonra bir daha görmeyecekleri insanlara umutla gelip ellerini uzattılar. İlk andan itibaren vatandaşımıza sürekli bilgi vermeye çalıştık. Ne durumda olduğumuzu, insanların ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Bizim Türkiye Afet Müdahale Planı diye bir planımız var ve bu planımızı tek tek uygulamaya başladık" diye konuştu.

ÇELİKEL: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Süper Lig'in 20. haftasında Alanyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, açıklamalarda bulundu. Deplasmanda şanssız bir yenilgi aldıklarını kaydeden Çelikel, “Alanyaspor karşısında iyi bir oyun sergilememize rağmen maalesef yenildik. Kötü gidişatı düzeltmek için gerekeni yapacağız. Takımızın kalitesine inanıyoruz. Bakıldığında topa sahip olma oranı ve etkili atak girişimi gibi istatistikler lehimize. Fakat Başakşehir maçındaki gibi bireysel hata kaynaklı bir golle ilk yarıyı geride kapattık. Golün dakikası direncimizi kırdı ve planlarımızı sekteye uğrattı. Tabi yeni hocamızla ilk maçımızı kazanmak isterdik” diye konuştu. 

DİKKAT! MÜRACAATLAR BAŞLADI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yapılan açıklamada, “KOSGEB acil destek kredisi için MTSO'ya müracaatlar başlamıştır. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası yaraların sarılması için KOSGEB tarafından Acil Destek Kredisi uygulaması başlatılmıştır. Destek Kredisi için odamız tarafından hazırlanan matbu dilekçenin doldurularak işletme yetkilisi tarafından imzalanması gerekmektedir. Müracaatlar başlamış olup, odamız hizmet binasının 3.katında işlem yapılmaya başlanmıştır. KOSGEB Destek Kredisi Kredisine, Malatya merkez ve ilçelerde depremden hasar gören ve belgeleyen tük firmalar başvurabilir” ifadeleri kullanıldı.

WALTER: TÜRKİYE'DE OLMAK GÜZEL BİR DUYGU 

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Remi Walter, antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ligin 20. haftasında deplasmanda oynadıkları Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında forma giydiğini hatırlatan Fransız oyuncu, “Maçın sonucu bizi memnun etmese de Alanyaspor maçında forma giydim. Önümüzde cuma günü MKE Ankaragücü maçı var. O maçla tekrar takım ruhunu yakalayacağız. Bir seri yakalayacağız ve devam edeceğiz” diye konuştu.

KAPLANLAR ANKARAGÜCÜ MESAİSİNDE

Nurettin Soykan Tesisleri'nde Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetiminde yapılan antrenmana sakatlığı bulunan Hadebe ve Fofana katılmazken, kaleci Farnol ise salonda çalıştı. 

ÇINAR: 47 BİNA MÜHÜRLENDİ, 9  BİNA YIKILDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şubat Ayı Meclis Toplantısı için bir araya geldiği Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerine, 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Malatya depreminden sonra Yeşilyurt Belediyesinin yaptığı hizmetler, hasar tespit çalışmaları ve depremzedelere ulaştıran yardım ve desteklerle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

4 APARTMAN DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Elazığ depreminden etkilenen ve geçtiğimiz günlerde tahliye çalışmalarına başlanan Yeşilyurt ilçesine bağlı Salköprü Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde bulunan 4 apartmanda tahliye işlemleri sürüyor.

BOŞ EVLERE DADANDILAR

Malatya'da özelikle son 3 aydır kış nedeniyle yakınlarına giden yaşlı vatandaşların kaldıkları evlerde yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle inceleme başlatan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri yaklaşık bin 680 saatlik güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Gece ve gündüz yapılan takipler neticesinde çok sayıda evden hırsızlık yaptıkları belirlenen 3 şüphelinin kimlikleri tespit edildi.

BANDROLSÜZ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü elemanlarınca yapılan çalışmalar neticesinde, 1 şüphelinin iş yeri ve aracında arama yapıldı. Arama neticesinde, 42 bin 800 adet Bandrolsüz Makaron ele geçirildi.

BARUŞ: DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTE BAŞVURABİLİR

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Merkez İlçelerine bağlı mahallelerde incelemelerde bulundu.24 Ocak'ta yaşanan depremin yaralarını sarmak, devletin vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek, deprem nedeniyle zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla şehrin farklı mahallelerinde ziyaret ve incelemelerine devam ediyor.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 4 Şubat günü 13 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!