dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66972.407$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ'daki temaslarının ardından Malatya'ya gelen Bakan Albayrak havaalanında kent protokolü tarafından karşılandı. İlk olarak Battalgazi ilçesi Orduzu Kaldırım mahallesini ziyaret eden Bakan Albayrak, 6,8 büyüklüğündeki Sivrice depremi nedeniyle hasar gören evleri inceledi, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.  *** Arguvan-Malatya kara yolunda iki otomobil kafa kafaya çarpıştı.Olayın ardından bölgeye ambulans ve güvenlik güçleri sevk edilirken, kazada araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin çalışması ile kurtarıldı. Her iki araçta bulunan T.B., Ö.Pi., M.I., M.D. ve Y.İ. isimli yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza sonrası iki araç da hurdaya dönerken, olay yerine gelen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva ve İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş'dan kazayla ilgili bilgi aldı.  ***  Valilik tarafından yapılan açıklamada, hasar gören 29 okulun yıkılacağı açıklandı.  ***   Takımının başında geçen hafta ilk maçına çıkan ve sahadan 2-1 mağlup ayrılan Kemal Özdeş, ara transferde gelen oyuncularla takımını son haftalardaki kötü saha sonuçların etkisinden kurtarmaya çalışıyor. Deneyimli teknik adam, yapılan taktiksel çalışmaları kameraya kaydettirerek, daha sonra ekibi ve futbolcularıyla görüntülü olarak analiz ediyor.  ***  Baharın habercisi olan yavru kuzular dünyaya gözlerini açıyor. Her gün iki defa anneleri ile buluşturulan kuzuların bakımı da büyük zahmet istiyor.  *** Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, 10 adet gümrük kaçağı elektronik sigara, 63 adet elektronik sigara likiti, 20 adet 0,5 litrelik pet şişelerde toplam 10 litre sahte alkollü içki ele geçirildi.

1_2

BAKAN ALBAYRAK: SİZLER İÇİN BURADAYIZ

Elazığ'daki temaslarının ardından Malatya'ya gelen Bakan Albayrak havaalanında kent protokolü tarafından karşılandı. İlk olarak Battalgazi ilçesi Orduzu Kaldırım mahallesini ziyaret eden Bakan Albayrak, 6,8 büyüklüğündeki Sivrice depremi nedeniyle hasar gören evleri inceledi, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÜDER: 2 BİN 550 KONUT YAPILACAK 

Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

VALİ BARUŞ: ACİL YIKILACAK 217 KONUT VAR 

Depremde mağdur olan vatandaşların doğru bilgilere erişimini sağlamak amacıyla muhtarlarla toplantı düzenledi. 

MALATYA'DAKİ O OKULLAR YIKILACAK 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, hasar gören 29 okulun yıkılacağı açıklandı.

FECİ KAZA! 5 YARALI VAR 

Arguvan-Malatya kara yolunda iki otomobil kafa kafaya çarpıştı.Olayın ardından bölgeye ambulans ve güvenlik güçleri sevk edilirken, kazada araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin çalışması ile kurtarıldı. Her iki araçta bulunan T.B., Ö.Pi., M.I., M.D. ve Y.İ. isimli yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza sonrası iki araç da hurdaya dönerken, olay yerine gelen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva ve İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş'dan kazayla ilgili bilgi aldı. 

ÖZDEŞ TAKIMI KÖTÜ ETKİLERDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Takımının başında geçen hafta ilk maçına çıkan ve sahadan 2-1 mağlup ayrılan Kemal Özdeş, ara transferde gelen oyuncularla takımını son haftalardaki kötü saha sonuçların etkisinden kurtarmaya çalışıyor. Deneyimli teknik adam, yapılan taktiksel çalışmaları kameraya kaydettirerek, daha sonra ekibi ve futbolcularıyla görüntülü olarak analiz ediyor.

ONLAR BAHARI MÜJDELİYOR

Baharın habercisi olan yavru kuzular dünyaya gözlerini açıyor. Her gün iki defa anneleri ile buluşturulan kuzuların bakımı da büyük zahmet istiyor. 

DEPREM MALATYALILARIN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU 

24 Ocak Cuma günü yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depremi, bölgede vatandaşlara ciddi travma yaşattı. 41 vatandaşın hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı depremin ardından halen süren artçı sarsıntılar da deprem korkusunu tetikledi. 

COŞKUN: BU DEPRM ÜLKEMİZE BİR PROVA OLDU 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Çoşkun, MÜSİAD Malatya Şubesi yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.  

KAÇAKÇILAR KISKIVRAK!

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, 10 adet gümrük kaçağı elektronik sigara, 63 adet elektronik sigara likiti, 20 adet 0,5 litrelik pet şişelerde toplam 10 litre sahte alkollü içki ele geçirildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından artçılar halen sürerken, bölgede enkaz kaldırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin sarstığı Malatya'da da oluşan derin yarıklar depremin şiddetini ortaya koyuyor. 

ÖZTÜRK: ONLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Malatya Lokantacılar ve Turizmciler Derneği Başkanı Furkan Turmuş ,Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Tarım ve hayvancılıkla bilinen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yapılacak projeler için Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile Dernek Başkanı Turmuş, istişarelerde bulundular. 

İNCE: KONTEYNER KAMPANYASI BAŞLATTIK

Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce oda binasında yaptığı basın açıklamasında deprem sonrası yapılan çalışmalara temas eden ve başlattıkları konteyner kampanyası hakkında bilgi aktardı. 

KARNE HEDİYESİ İKİYE ÇIKTI 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğrencilere hem karne hediyesi vermek hem de deprem nedeniyle moral ve motivasyon desteği sağlamak amacıyla, ‘Rafadan Tayfa: Göbeklitepe' sinema etkinliğinden sonra ‘Şirinler Tiyatrosu' etkinliğiyle karne hediyesini ikiye çıkardı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 5 Şubat günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!