dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2426.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63591.18$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalarda, şüphe üzerine durdurulan bir araçta arama yapıldı.   ***  Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır, refüje çarparak durabildi.  *** Transferde en çok kar eden kulüpler sıralamasında Yeni Malatyaspor 7 milyon euro ile 3. sırada yer aldı. Listenin ilk sıralamasında 28 milyon euro ile son 5 sezonun transferde en çok kar eden takımı Beşiktaş var. Bir futbol haber sitesi Süper Lig'de son 5 yılın transferde kar ve zarar eden kulüplerini açıkladı. Listede Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor gibi Anadolu takımlarının başarısı dikkat çekerken, ikinci sırada hiçbir futbolcuya bonservis bedeli ödemeyen Kasımpaşa yer aldı.   ***  Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ-Sivrice Merkezli Deprem nedeniyle daha önce eğitime ara verilen Doğanyol, Kale ve Pütürge İlçelerinde bulunan okullarda eğitime ara verilmesi süresi 17 Şubat 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan İlçelerinde ise eğitim faaliyetlerine 10 Şubat 2020 tarihinde başlanacaktır” denildi.   ***  6,8'lik depremden çiftçiler de zararlar gördü. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, depremden dolayı yıkılan, ağır hasar gören bin 165 adet ahır, 66 Büyükbaş, 21 Küçükbaş hayvan ve 20 adet Arılı Kovanın telef olduğu tespit edildi.  ***

1_2

  

TIR REFÜJE ÇARPTI 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır, refüje çarparak durabildi.

YENİ MALATYASPOR TRANSFERDE KAZANIYOR

Transferde en çok kar eden kulüpler sıralamasında Yeni Malatyaspor 7 milyon euro ile 3. sırada yer aldı. Listenin ilk sıralamasında 28 milyon euro ile son 5 sezonun transferde en çok kar eden takımı Beşiktaş var. Bir futbol haber sitesi Süper Lig'de son 5 yılın transferde kar ve zarar eden kulüplerini açıkladı. Listede Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor gibi Anadolu takımlarının başarısı dikkat çekerken, ikinci sırada hiçbir futbolcuya bonservis bedeli ödemeyen Kasımpaşa yer aldı. 

SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalarda, şüphe üzerine durdurulan bir araçta arama yapıldı.

METEOROLOJİ UYARDI 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizde akşam saatlerinde başlayacak yağışların, Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklı olarak hafif, güney ve doğu kesimlerde orta kuvvette olacağı beklenmektedir. 

KAYISI İÇİN SİGORTA ZAMANI 

Üreticilerin kayısı ürünü için son poliçe kabul tarihlerini, acentelerinden ya da tarsim.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla öğrenebilecekleri hatırlatılarak; öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiği, sonrasında ise yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden sigortanın yaptırılabileceği belirtildi.

TESCİLLİ OKUL DEĞİ! YANINDAKİ BİNA YIKILACAK 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Elazığ İli Sivrice merkezli meydana gelen 6.8 Şiddetindeki ilimizin de etkilendiği deprem nedeniyle İlimiz Battalgazi ilçesinde bulunan Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binasında, Betonarme sonradan ilave yapılan binada analizler neticesinde yıkım kararı alınmıştır. Anıtlar Kurulunun gözetiminde, tescilli ana binaya zarar verilmeyecek şekilde ek binanın yıkılması süreci başlatılmıştır. Yıkım işlemi tamamlanıp ana binanın onarım işlemleri yapıldıktan sonra eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmaya devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.  

BAŞARIYA GİDEN YENİ BİR ADIM

Malatya İnönü Üniversitesi, Teknokent kanalıyla savunma sanayi projelerine destek veriyor. 

ÖZDEMİR: BUNUN HESABINI NASIL VERİRDİK

Fenerbahçe yönetiminin ertelenmesine tepki gösterdiği Yeni Malatyaspor - Trabzonspor maçıyla ilgili konuşan Nihat Özdemir, "Elazığ ve Malatya'da hepimizi derinden yaralayan bir deprem meydana geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Bu üzüntülü günlerimizde, aklımız, kalbimiz, dualarımız hep oradaki vatandaşlarımız ile birlikteydi. Futbol Federasyonu olarak, tüm yerel ve bölgesel futbol maçlarını erteledik. Bizim önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın yaşadığı duygular ve güvenliğiydi. Federasyon olarak, maç ertelememiz için herhangi bir kulübün talepte bulunmasına gerek duymuyoruz. Öncelikle bunun bilinmesini isterim."

ORGANLARI 4 KİŞİYE UMUT OLDU 

İddiaya göre, 37 yaşındaki Kemal Kırmızı, bir şantiyenin çatısını sökerken elindeki metalin yukarıdaki elektrik kablosuna temas etmesi sonucu akıma kapılıp 7 metreden aşağıya düştü. 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Kırmızı, 10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

KEZİBAN NİNE, TORUNUNUN TORUNUNU SEVİYOR 

Malatya'da Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi'nde yaşayan 81 yaşındaki Keziban Hayırlı, bugünlerde torununun torununu görmenin heyecanını yaşıyor. 

O İLÇELERDE İKİNCİ DÖNEM YENİDEN ERTELENDİ

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ-Sivrice Merkezli Deprem nedeniyle daha önce eğitime ara verilen Doğanyol, Kale ve Pütürge İlçelerinde bulunan okullarda eğitime ara verilmesi süresi 17 Şubat 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan İlçelerinde ise eğitim faaliyetlerine 10 Şubat 2020 tarihinde başlanacaktır” denildi.

ÇİFTÇİLER MAĞDUR EDİLMEDİ

6,8'lik depremden çiftçiler de zararlar gördü. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, depremden dolayı yıkılan, ağır hasar gören bin 165 adet ahır, 66 Büyükbaş, 21 Küçükbaş hayvan ve 20 adet Arılı Kovanın telef olduğu tespit edildi. 

SİZİ EN İYİ BİZ ANLARIZ

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde yaşanan ve Malatya'da da hissedilen 6.8 şiddetindeki depremin etkilerini ortadan kaldırmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Sakarya'dan gönderilen yardım paketlerinin arasında, kendilerinin de 1999 yılında depremi yaşadıklarını hatırlatan ve “Sizi en iyi biz anlarız” içerikli duygu dolu destek mesajları çıktı. 

GÜDER: BORÇ FAİZLERİNİN SİLİNMESİNİ TALEP ETTİK

Battalgazi Belediyesi'nin Şubat ayı 2. oturumuna başkanlık eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaptığı konuşmada, “Malatya'yı ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a depremzedelerin vergi borçlarının silinmesi veya ertelenmesi için dosya verdiklerini ifade etti.  

ULUSLARARASI PROJENİN KAPANIŞI YAPILDI

30 ay boyunca uygulanan “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” Kapanış Konferansı ve Töreni ile sona erdi. Kapanış Konferansı ve Töreni ünlü oyuncu, senarist ve UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat'ın katılımı ve sunumu ile gerçekleşti. 

FECİ İŞ KAZASI! 1 KİŞİ ÖLDÜ

Malatya'da, Sivrice depreminde ağır hasar gören bir binanın tahliyesi tamamlandıktan sonra demirleri söken işçi 4. Kattan düşerek hayatını kaybetti.Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Çirikpınar Mahallesi'nden meydana geldi. 

GEVREK: BÜTÜN CAMİA BİR OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberindeki heyetle birlikte Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret ederek, takıma yarın oynayacağı MKE Ankaragücü maçı öncesi başarı dileklerini ilettiler. 

15 BİN BAŞVURU YAPILDI 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya Valiliğinin önünde İnönü Kapalı Çarşı üzerinde açtığı yardım çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 Şubat günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!