dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67130.053$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8'lik depremin ardından bölgeye gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ temaslarının ardından Malatya'ya geçti. İlk olarak Valilik Kriz merkezine gelen Bakan Pekcan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından ilgili bakanlıkların bölgede olduğunu ve 24 saat görev yaptıklarını anımsattı.  ***  Malatya'da minibüs ile otomobilin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza, Yeşilyurt ilçesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şehir Mezarlığı mevkinde meydana gelen kazada, 44 M 0001 H.A. idaresindeki minibüs ile F.T. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil çarpıştı.Kaza da araç sürücüleri ile birlikte minibüste yolcu olarak bulunan A.K. yaralandı.   ***  Merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından devletin depremzedelere maddi ve manevi destekleri sürüyor. *** 6,8'lik Sivrice depreminin ardından Malatya'da deprem bölgesinde etkin bir şekilde görev yapan jandarma ekipleri depremin izlerinin silinmesi adına geceli gündüzlü çalışıyor. Depremin etkilediği Doğanyol, Pütürge ve Kale'de soğuk kış günlerinde depremzedelerin mağdur olmaları adına yoğun bir mesai harcayan Jandarmanın Kadın Astsubayları çocuk ve kadınların her ihtiyacında yanında oluyor.

1_2

 

BAKAN PEKCAN: BU GÜNLERİ GÜÇ BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8'lik depremin ardından bölgeye gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ temaslarının ardından Malatya'ya geçti. İlk olarak Valilik Kriz merkezine gelen Bakan Pekcan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından ilgili bakanlıkların bölgede olduğunu ve 24 saat görev yaptıklarını anımsattı.

VALİLİK AÇIKLADI! DEPREMİN BİLANÇOSU ARTTI 

Malatya Valiliği tarafından paylaşılan son bilgilerde kesin hasar tespiti yapılan konutlar ile ilgili bilgiler verildi. 4 vatandaşın hayatını kaybettiği Doğanyol ilçesinde 399 ağır hasarlı konut tespit edilirken, Kale'de 97, Pütürge'de 84, Battalgazi'de 26, Yeşilyurt'ta ise 1 konutun yıkıldığı belirtildi. 

TRAFİK CANAVARI İŞ BAŞINDA

Malatya'da minibüs ile otomobilin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza, Yeşilyurt ilçesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şehir Mezarlığı mevkinde meydana gelen kazada, 44 M 0001 H.A. idaresindeki minibüs ile F.T. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil çarpıştı.Kaza da araç sürücüleri ile birlikte minibüste yolcu olarak bulunan A.K. yaralandı.

ACİL DESTEK KREDİSİ PROGRAMI BAŞLADI 

Merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından devletin depremzedelere maddi ve manevi destekleri sürüyor. 

AFAD: ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgede büyüklüğü 4,0'ın üzerinde 25, toplamda 2 bin 304 artçı deprem meydana geldiği belirtilerek deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandığı, 45 vatandaşın enkazdan sağ olarak kurtarıldığı hatırlatıldı.

BAKAN SOYLU O DETAYLARI PAYLAŞTI 

24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonrasında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Bakan Soylu, şu ana kadar yaklaşık 30 bin çadır dağıttık. Elazığ'a ve Malatya'ya 60 bin yatak 151 bin battaniye 108 bin ısıtıcı 29 bin 500 ton kömür yardımının şu ana kadar 7 bin tonu dağıtıldı. Yine 90 ton odun yardımı şu ana kadar hem AFAD ve Kızılay'ın kendi vatandaşlarımız tarafından gönderilip burada özellikle depolarımızda toplanıp bütün vatandaşlarımıza sevk edilen yaklaşık 40 bin adet alışveriş kartı. Yine 36 bin adet de giyim kolisi şu ana kadar dağıtılan bin 2 tır ve kamyon pikaplar ile beraber bin 437. Anadolumuzun her tarafından yardım geldi. Bunları hem AFAD koordinasyonunda gerek belirlediğimiz görevlilerce gerek muhtarlarımız aracılığıyla gerekse belediyemiz aracılığıyla dağıtıldığını ve dağıtılmaya çalıştığını söylemek isterim. Şu ana kadar sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda nakit olarak gelen ve dağıtılan para 82 milyon lira. 82 milyon lira çeşitli bakanlıklarımızdan gelen ve dağıtılan" diye konuştu. 

8 AYRI BÖLGEDE ÇALIŞMAYA DEVAM 

Malatya'da gece başlayan kar yağışı nedeniyle Battalgazi Belediyesi ekipleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda hummalı çalışma içerisine girdi. Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin pek çok bölgesinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını gün boyu sürdürdü. Fırat, Yamaç, Çöşnük, Karagöz, Çamurlu, Hasan Varol, Başharık, Merkez Beydağı mahalleleri başta olmak üzere 8 ayrı bölgede oluşturulan ekiplerce çalışmalar sürdürülüyor.

DEPREMZEDELERE ŞEFKAT ELİ

6,8'lik Sivrice depreminin ardından Malatya'da deprem bölgesinde etkin bir şekilde görev yapan jandarma ekipleri depremin izlerinin silinmesi adına geceli gündüzlü çalışıyor. Depremin etkilediği Doğanyol, Pütürge ve Kale'de soğuk kış günlerinde depremzedelerin mağdur olmaları adına yoğun bir mesai harcayan Jandarmanın Kadın Astsubayları çocuk ve kadınların her ihtiyacında yanında oluyor.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 8 Şubat günü 18 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!