dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2422.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64318.74$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Mardin'de Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını taşıyan minibüsün kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 13 kişi yaralandı.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezinde "24 Ocak Depremi ve Öneriler" konulu panel düzenlendi.  ***  Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz biletlerle salondaki yerlerini alan minikler, doğa sevgisi, arkadaşlık ve paylaşmanın önemini vurgulayan oyunu büyük bir ilgiyle takip ettiler.Tiyatro etkinliğine katılarak çocukların mutluluğuna ortak olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocukların mutlu, huzurlu ve güler yüzlü olmalarının Yeşilyurt'a mutluluk kattığını söyledi.  ***  Malatya Sebze ve Meyve Pazarında da bazı esnafların bugün tezgah açmadıkları görüldü.  *** Meteorolojinin fırtına için uyarı verdiği Malatya genelinde dün geceden itibaren şiddetini artıran rüzgar yaşamı olumsuz etkiliyor. Hızı zaman zaman saatte 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Bostanbaşı Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan bir otobüs durağı yerinden çıkarak yola savruldu.  ***  Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Günpınar Şelalesi, kış aylarında da ziyaretçi akınına uğruyor. Şelale, hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düşmesi nedeniyle dondu. Yaklaşık 15 metre yükseklikten aşağı dökülen şelalenin buz tutması kartpostallık görüntüler oluşturdu. Donan şelaleyi görmek isteyen birçok vatandaş bölgeye akın ederken, saklı cennet olan Gürpınar Şelalesi'ni fotoğraflamak isteyen çok sayıda fotoğrafçı da o anları ölümsüzleştirdi.   ***  Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Elazığ İli Sivrice İlçesi olan deprem felaketi nedeniyle Elazığ ve Malatya İllerinde vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edilmiştir. Mücbir sebep süresince vergi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannamelerden dolayı tahakkuk eden vergilerin ve diğer bazı vergilerin ödeme süreleri de uzatılmıştır.

1_2

  

GÜRKAN: DEPREME HAZIR OLMALIYIZ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezinde "24 Ocak Depremi ve Öneriler" konulu panel düzenlendi.

BASKETBOLCULARI TAŞIYAN MİNİBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI!

Mardin'de Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını taşıyan minibüsün kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 13 kişi yaralandı. 

TİYATRO OYUNU İLGİ GÖRDÜ 

Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz biletlerle salondaki yerlerini alan minikler, doğa sevgisi, arkadaşlık ve paylaşmanın önemini vurgulayan oyunu büyük bir ilgiyle takip ettiler.Tiyatro etkinliğine katılarak çocukların mutluluğuna ortak olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocukların mutlu, huzurlu ve güler yüzlü olmalarının Yeşilyurt'a mutluluk kattığını söyledi.

SOĞUK HAVA TEZGAH AÇTIRMADI 

Malatya Sebze ve Meyve Pazarında da bazı esnafların bugün tezgah açmadıkları görüldü. 

FIRTINA VURDU!

Meteorolojinin fırtına için uyarı verdiği Malatya genelinde dün geceden itibaren şiddetini artıran rüzgar yaşamı olumsuz etkiliyor. Hızı zaman zaman saatte 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Bostanbaşı Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan bir otobüs durağı yerinden çıkarak yola savruldu.

O ŞELALE BUZ TUTTU

Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Günpınar Şelalesi, kış aylarında da ziyaretçi akınına uğruyor. Şelale, hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düşmesi nedeniyle dondu. Yaklaşık 15 metre yükseklikten aşağı dökülen şelalenin buz tutması kartpostallık görüntüler oluşturdu. Donan şelaleyi görmek isteyen birçok vatandaş bölgeye akın ederken, saklı cennet olan Gürpınar Şelalesi'ni fotoğraflamak isteyen çok sayıda fotoğrafçı da o anları ölümsüzleştirdi.

VERGİ DAİRESİ BAŞKANI POYRAZ UYARDI!

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Elazığ İli Sivrice İlçesi olan deprem felaketi nedeniyle Elazığ ve Malatya İllerinde vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edilmiştir. Mücbir sebep süresince vergi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannamelerden dolayı tahakkuk eden vergilerin ve diğer bazı vergilerin ödeme süreleri de uzatılmıştır.

KONTEYNER TALEBİNDE BULUNANLAR

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle teknik ekipler tarafından ikamet ettiği konutunun yıkıldığı, acil yıkılacak durumunda bulunduğu ya da ağır hasar gördüğü kesin hasar raporu neticesinde tespit edilen vatandaşlarımızdan geçici barınma ihtiyacı talebi bulunanların talepleri Valiliğimiz önündeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait başvuru çadırlarında alınmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

ÇELİKEL: GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR

Süper Lig'de son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen Yeni Malatyaspor'da gözler 22. haftada deplasmanda oynanacak Galatasaray maçına çevrilirken, Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel yaptığı açıklamada, yaşadıkları kötü süreci camia olarak birlik beraberlik içerisinde atlatacaklarını söyledi.

KAYSERİ-MALATYA KARA YOLU KAPANDI 

Kayseri-Malatya kara yolunun Kayserinin Pınarbaşı ilçesi, Sivas'ın Gürün ilçesi ve Malatya'nın Derende ilçesi geçişlerinde devam eden yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra düştü. Hava şartları ulaşımı imkansız hale getirirken sürücüler zor anlar yaşadı. Bu anlar cep telefonuyla kaydedildi. Yolda kalan araçlar Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması ile kurtarılırken, Karayolu, Pınarbaşı ve Darende ilçeleri arasında araç ulaşımına kapatıldı. 

DEPREM SONRASI BARAJDA İZ OLUŞTU 

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekibi tarafından baraj gölünde inceleme yaptığı sırada oluşan iz, dikkat çekti. 

MAÇA KAR ENGELİ

Grubunda 21 puanla son sırada bulunan ve ligde kalma adına kritik müsabakalara çıkan Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Pazarspor ile ligin 22.haftasında oynayacağı müsabakası için gittiği Rize'de olumsuz hava koşullarından dolayı sahaya çıkamadı.Uzun ve tehlikeli bir yolculuk sonrası Pazar'a ulaşan Malatya temsilcisi, maçın hakemi Reşat Onur Coşkunses'in saha koşullarını gerekçe gösterip 'ileri tarihe ertleme' bilgilendirmesi sonucu maçı oynamadan Malatya'ya geri döndü.Pazarspor - Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşılaşmasının önümüzdeki hafta oynatılmasının planlandığı belirtildi.

KAHTALI: BU SAVAŞLARIN TARAFLARI DA BELLİDİR 

Ak Parti Aşkale İlçe Başkanlığı tarafından geniş katılımlı İstişare toplantısı yapıldı. Aşkale Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Malatya Milletvekili ve Erzurum il Koordinatörü Hakan Kahtalı, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aşkale Belediye Başkanı, Dr. Ahmet Yaptırmış, Ak Parti Aşkale ilçe Koordinatörü Turgut Mollaoğlu, Ak Parti Aşkale ilçe Başkanı A.Kerim Polat, Kadın Kolları Başkanı Emine Aras, Gençlik Kolları Başkanı Nabi Varınca, İlçe teşkilat yöneticileri ve partililer katılım sağladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!