dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2399.5
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59261.61$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Geçtiğimiz Cuma günü bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan, Cumartesi günü ise kent merkezinde etkisini gösteren kar yağışı sonucu kapanan yollara Malatya Büyükşehir Belediyesi anında müdahale etti. Malatya genelinde kardan kapanan 59 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Açılan birçok mahalle yolu gün içerisinde tekrar tekrar kapanırken, belediye ekipleri gece gündüz çalışarak tüm yolları açık tuttu.  ***  Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından binin üzerinde evin ağır hasar gördüğü Malatya'da bir hafta daha ertelenen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.   ***  24 Ocak depreminden sonra mağdur olan vatandaşların doğru bilgilere erişimini sağlamak, merak ettikleri sorulara cevap vermek amacıyla Pütürge ve Doğanyol İlçelerinde muhtarlarla toplantı düzenledi.  ***  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Hastanede sadece teşhis ve tedavinin değil aynı zamanda kanserle ilgili araştırmalarında yapılacağını vurgulayarak hedeflerinin Malatya'da Onkoloji enstitüsü açmak olduğunu ifade etti.  ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri olarak fuhuşa yönelik iki farklı adreste uygulama yapıldı. Çalışmalarda, fuhuş yapıldığı tespit edildi. 6 şahsa fuhuş konusu ile alakalı olarak gerekli idari işlem yapılarak toplamda 14 bin 262 TL idari para cezası yazıldı.  *** Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek istişarelerde bulundu. *** Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda uyuşturucu yakalandı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK 188/3 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak maddesi gereğince, 2 şüpheli şahsın aracında yapılan aramada 248 gram etamfetamin maddesi ele geçirildi. İki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

1_2

DEPREMİ YENİDEN YAŞADILAR

AK Parti Malatya milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Yeşilyurt ilçesinden mahalle muhtarları, Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde düzenlenen ‘deprem ve afet bilinci' eğitim programına katıldı. Milletvekilleri ve muhtarlar, simülasyon odasında depremi birebir yaşadı. AFAD eğitmenleri tarafından verilen deprem eğitimini dikkatlice takip eden milletvekilleri ve muhtarlar, daha sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşanan depremlerin şiddetini birebir yansıtan simülasyon odasına geçerek, burada depremin şiddetini yaşadı. 

HASTALAR HASTANELERE ULAŞTRILDI

Geçtiğimiz Cuma günü bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan, Cumartesi günü ise kent merkezinde etkisini gösteren kar yağışı sonucu kapanan yollara Malatya Büyükşehir Belediyesi anında müdahale etti. Malatya genelinde kardan kapanan 59 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Açılan birçok mahalle yolu gün içerisinde tekrar tekrar kapanırken, belediye ekipleri gece gündüz çalışarak tüm yolları açık tuttu. 

10 İLÇEDE DERS ZİLİ ÇALDI 

Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından binin üzerinde evin ağır hasar gördüğü Malatya'da bir hafta daha ertelenen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.

3. KEZ İNCELENECEK

24 Ocak depreminden sonra mağdur olan vatandaşların doğru bilgilere erişimini sağlamak, merak ettikleri sorulara cevap vermek amacıyla Pütürge ve Doğanyol İlçelerinde muhtarlarla toplantı düzenledi. 

O HASTANENİN İLK ETABI MAYIS AYINDA AÇILACAK 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Hastanede sadece teşhis ve tedavinin değil aynı zamanda kanserle ilgili araştırmalarında yapılacağını vurgulayarak hedeflerinin Malatya'da Onkoloji enstitüsü açmak olduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜLER HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI 

Malatya'da bir hırsızlık olayının çözülmesi için 60 saatlik güvenlik kamera kaydı incelendi, hırsızlık yapan bir zanlı yakalandı bir zanlı da aranıyor. 

OPERASYONDA CEZA YAĞDI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri olarak fuhuşa yönelik iki farklı adreste uygulama yapıldı. Çalışmalarda, fuhuş yapıldığı tespit edildi. 6 şahsa fuhuş konusu ile alakalı olarak gerekli idari işlem yapılarak toplamda 14 bin 262 TL idari para cezası yazıldı.

MALKOÇ: TÜRKİYE DEPREM BÖLGESİNDE

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek istişarelerde bulundu.  

9. HAFTA HEYECANI 

A grubu lideri Darendespor'un Malatyagücü'nü 3-0, B grubu lideri Arguvan Belediyespor'un ise 1966 Malatya Gençlikspor'u 3-1 yenerek haftayı 3 puanla kapattığı 1. amatörde Hekimhan Girmanaspor Sanayispor karşısında 8-0 öndeyken rakip takımın sahadaki oyuncu sayısı 6 kişi olunca maç yarıda kaldı. 

KAR GELİYOR

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Deprem bölgesinde bugün(Pazartesi) ve Salı günleri yağış beklenmiyor. 12 Şubat 2020 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren bölgemizin yağışlı bir sistemin etkisine gireceği, yağışların hafif, zaman zaman orta kuvvette kar şeklinde olacağı, yağışların Perşembe günü gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı. 

6 HAFTADIR GALİBİYET YÜZÜ GÖRMEDİLER

Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Kemal Özdeş yeni takımıyla çıktığı ikinci maçtan da yenilgiyle ayrılmış oldu. Oynadığı son 10 maçtan 1 galibiyet, 5 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak kötü gidişatını sürdüren Yeni Malatyaspor, bu süreçte 8 puan toplayabildi.

 FENDOĞLU: AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mesut Samanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarete MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile parti teşkilatı da katıldı. 

ZEHİR TACİRLERİ KISKIVRAK

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda uyuşturucu yakalandı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK 188/3 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak maddesi gereğince, 2 şüpheli şahsın aracında yapılan aramada 248 gram etamfetamin maddesi ele geçirildi. İki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

DERECE ELDE ETTİLER

Antalya'da devam eden Türkiye Wushu Kung-fu şampiyonansa Malatya'dan 1 idareci 2 antrenör ve 37 sporcu katıldı. Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz yaptığı açıklamada, “Malatya'dan 37 sporcuyla katıldığımız şampiyonada Tao branşında 4 Birincilik 7 ikincilik 22 Üçüncülük Sanda da ise 1 ikincilik 3 Üçüncülük ile toplam 37 madalya kazanıldı. Tarihte ilk defa bu kadar başarılı ve madalya dolu bir şampiyona geçirmiş olduk” dedi. Sporcular serbest sitil ve farklı 3 yarışta madalya aldılar.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 10 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!