dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2435.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64049.93$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

 "FETÖ'nün siyasi ayağını haftaya anlatacağım" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ'nün sözde siyasi ayağını açıklayacağım diyen Kılıçdaroğlu, siyasi ayağı açıklamak bir yana partisindeki FETÖ'cülere sahip çıktı.   ***  Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 42 vatandaş hayatını kaybederken binin üzerinde vatandaş ise yaralandı. Çok sayıda evin yıkıldığı ve binlerce konutunda ağır hasar aldığı deprem Malatya'da yeni yapılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde deprem izalatörleri sayesinde hasara neden olmadı.  ***   Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde, Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketlerinin ardından dar alanda yapılan pas çalışmasıyla sona erdi.  ***  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde TÜBİTAK “Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama ve Yürütme Etkinliği” düzenlendi.  ***  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2020 yılı faaliyet programında yer alan, 6 - 9 Şubat 2020 tarihleri arasında Kocaeli Gebze de yapılan Acık Su Milli Takım Aday Kadro Belirleme Yarışlarında Mercan Koleji öğrencileri başarılı oldu.  ***  Son haftalarda takımlarının aldığı yenilgilerle moralleri bozulan sarı-kırmızılı taraftarlar kalan haftalar öncesinde camiaya birlik beraberlik mesajı vererek, takıma her şartta ve durumda tam destek verme kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan Malatyaspor taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya, takımlarına sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.  ***  Elazığ depreminde en fazla hasar gören Malatya'nın Battalgazi ilçesinde kalıcı depremzedeler için konutların yapılacağı Gelincik Tepesi'ni inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 10 gün içerinde kalıcı konutların temel atma töreninin olacağını söyledi.  ***  Elazığ ili Sivrice ilçe merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin maddi ve manevi zarara yol açtığı Malatya'da deprem nedeniyle hasar gören okulları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen yetkililer, bilgi aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cahit Şahin ve bakanlık yetkilileri depremin etkilerini yerinde inceledi.

1_2

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI!...

 "FETÖ'nün siyasi ayağını haftaya anlatacağım" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ'nün sözde siyasi ayağını açıklayacağım diyen Kılıçdaroğlu, siyasi ayağı açıklamak bir yana partisindeki FETÖ'cülere sahip çıktı.

GEVREK: GUİLHERME TRANSFERİ ETİK DEĞİL 

Kulüpler Birliği toplantısı sonunda Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle ertelenen Trabzonspor maçı hakkında konuşması gerektiğini belirten Gevrek, “Türkiye'de belki de son zamanlarda çok konuşulduk. Ertelenen maç oldu. Federasyona ve Trabzon tarafına maalesef bu işi anlatamadık. Burada bir sıkıntı oldu. Bu konuyu konuşmamak üzere kapatmak istiyorum çünkü gündemi çok işgal etti. Biliyorsunuz deprem oldu hem Malatya'da hem de Elazığ'da bu vesileyle depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Benim de ailem, köyüm orada. En çok etkilenenlerden biri de bizim köydü. Tabii burada maçın oynanıp oynanmaması konuşulunca aslında maçı oynamak istemedik altını çizerek söylemek istiyorum. İlla da o maç oynansın demedik. Ama bu farklı algılandı. Trabzonspor bize gelmek istemiyor dedikleri için aslında ben Trabzon gelmek istemiyor da demedim. Bu konuyu da bugün federasyonumuzda netleştirdik. Böyle bir şey olduğu için biz bu maçı oynamak istemedik ve bu konu maalesef çok konuşuldu. Sanki biz bu durumda maçı oynamak istiyormuşuz gibi bir taraf oldu. Aslında bu iş böyle değildi. Biz bu ertelemenin şeklinin bu şekilde olmamasına karşı çıktık ve bugün de bunun doğru olmadığını federasyon başkanımız ve yöneticilere izah ettik. O anlamda biz bu maçı oynama taraftarı değildik” şeklinde konuştu. 

O HASTANEDE DEPREM FAZLA HİSSEDİLMEDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 42 vatandaş hayatını kaybederken binin üzerinde vatandaş ise yaralandı. Çok sayıda evin yıkıldığı ve binlerce konutunda ağır hasar aldığı deprem Malatya'da yeni yapılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde deprem izalatörleri sayesinde hasara neden olmadı.

GASTRONOMİ FAKÜLTESİ KURULMALI 

Lokantacılar ve Turizmciler Derneği Başkanı Furkan Turmuş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti. Malatya'nın gastronomi ve turizm alanında marka bir şehir olması için mücadele ettiklerini belirten Başkan Furkan Turmuş, Rektör Kızılay'dan bu sürecin daha etkili ve profesyonel olması adına mesleğin gözde personellerinin kaliteli bir eğitim alarak bu şehrin üniversitelerinde yetişmesi gerektiğini söyledi. Yaptıkları çalışmalar ve yatırımlar neticesinde şehrin bir cazibe merkezi olacağını vurgulayan başkan Turmuş, İnönü Üniversitesinden de destek istedi. 

KAPLANLAR GALATASARAY MESAİSİNDE

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde, Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketlerinin ardından dar alanda yapılan pas çalışmasıyla sona erdi. 

KIZILAY: BİLİMSEL ETKİ GÜCÜMÜZÜ GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde TÜBİTAK “Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama ve Yürütme Etkinliği” düzenlendi.

BAŞARI İLE DÖNDÜLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2020 yılı faaliyet programında yer alan, 6 - 9 Şubat 2020 tarihleri arasında Kocaeli Gebze de yapılan Acık Su Milli Takım Aday Kadro Belirleme Yarışlarında Mercan Koleji öğrencileri başarılı oldu.

YENİ MALATYASPOR'A TAM DESTEK 

Son haftalarda takımlarının aldığı yenilgilerle moralleri bozulan sarı-kırmızılı taraftarlar kalan haftalar öncesinde camiaya birlik beraberlik mesajı vererek, takıma her şartta ve durumda tam destek verme kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan Malatyaspor taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya, takımlarına sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

SON 10 MAÇTAN SADECE 1 GALİBİYET 

Yeni Malatyaspor'un başında çıktığı iki maçtan da mağlubiyetle ayrılan Teknik Direktör Kemal Özdeş'in, takıma felsefesini yerleştirmek için teorik ve pratik çalışmalara yoğun mesai harcadığı, futbolcularına önlerinde bulunan Galatasaray müsabakasını yeni bir sürecin başlangıcı olması adına fırsat olarak gösterdiği öğrenildi. 

EMNİYETİN BİR AYLIK BİLANÇOSU

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Ocak ayında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. 

ÇINAR: YATAY MİMARİYE ÖRNEK GÖSTERİLECEK PROJE 

Yeşilyurt Belediyesinin iştiraki Yeşilyurt İŞGEM İnşaat Taahhüt Gıda Limited Şirketinin projelerinden olan ‘Yeşil Yaka Konutları' proje alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gedik mahallesinde 63 dönümlük alan üzerinde 110 konut ve 4 dükkanın yer alacağı Yeşil Yaka Konutlarının iç ve dış tasarımları, sosyal donatıları ve park alanlarıyla gelişen Yeşilyurt'un mimari yapısına farklı değerler kazandıracağını söyledi. 

VERİLEN SÜRE 2 MART'TA TAMAMLANACAK

Ölçü ve Ölçü Aletlerinin belirli sürelerde Periyodik Muayeneye tabi tutulması süresi 2 Mart tarihinde dolacak. 

ENKAZ İÇİNDE KUR'AN-I KERİM NÜSHALARINI TOPLADI

Battalgazi ilçesi Sivas Caddesi üzerinde depremden ağır hasar alan binaların yıkımı sürüyor. Geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde üç binada yıkım çalışmalarına başlanırken,bir binanın yıkım çalışmaları esnasında enkaz içerisinde Kur'an-ı Kerim nüshalarını fak eden kepçe operatörü İsmail Aktu'nun kontak kapatarak en kaz içerisinde bulunan Kur'an-ı Kerim nüshalarını bulunduğu yerden aldıktan sonra çalışmalara devam etmesi yıkım işlemlerini uzaktan takip eden vatandaşların takdirini topladı.

FENDOĞLU: SİCİL AFFI SAĞLANMALI 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM genel kurulunda söz alarak, “Malatya ve Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında esnaf ve sanatkarların kredi kullanımında sorun yaşamamaları için Malatya ve Elazığ'da esnaflarımıza bir defaya mahsus sicil affı sağlanmalıdır” dedi. 

10 GÜN İÇİNDE KONUTLARIN TEMELİ ATILACAK 

Elazığ depreminde en fazla hasar gören Malatya'nın Battalgazi ilçesinde kalıcı depremzedeler için konutların yapılacağı Gelincik Tepesi'ni inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 10 gün içerinde kalıcı konutların temel atma töreninin olacağını söyledi.

DEPREMDE ZARAR GÖREN OKULLAR İNCELENDİ 

Elazığ ili Sivrice ilçe merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin maddi ve manevi zarara yol açtığı Malatya'da deprem nedeniyle hasar gören okulları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen yetkililer, bilgi aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cahit Şahin ve bakanlık yetkilileri depremin etkilerini yerinde inceledi. 

EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI 

Döğüş Spor kulübü 2019 yılının en iyilerini Okular arası Tekvando  şampiyonasında ödüllerini verdi.En iyi Yönetici Abdullah Kuzucu, En Iyi Antrenor Burak Çobanoğlu, En iyi Hakem Alım Şahin, En iyi Sporcu Ayşenur Yıldırım oldu. Ödülleri Tekvando okular şampiyonasında Gençlik Hizmetleri Spor Şube müdürü Ömer Dağdelen, Tekvando Il temsilcisi Nuretin Uçar Doğuş,  spor kulübü Başkanı Avrupa Şampiyonu Nedim Türk beraber verdiler.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 11 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!