dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2480.5
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61655.1$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

 

Malatya Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Aydın Baruş ile görüştü. Basın açıklaması yapmayan iki bakanın, Vali Baruş ile bazı daire müdürlerinden depremzedeler için yapılan çalışmalar hakkında valilik toplantı salonunda bilgi aldıkları öğrenildi.  ***  Elazığspor Kulübü Tesisleri'ndeki buluşmada iki takım taraftar derneklerinin yanı sıra Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk de yer aldı. Yaşanan deprem felaketinde ortak kaderi paylaşan iki kent arasındaki yakınlık geçen hafta Malatya'da oynanan Yeni Malatyaspor - Ankaragücü Süper Lig karşılaşmasında mücadelenin 23. dakikasında Malatyalı taraftarların ‘Elazığ' diye tempo tutmasıyla daha da pekişmişti. ***  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Samanlı'ya hayırlı olsun temennisinde bulundu. *** Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Deprem bölgesinde etkisini gösteren kar yağışlı havanın Perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi, yağışların aralıklı hafif ve orta kuvvette, yer yer kuvvetlice olması ve 10 santimetre üzerinde kar örtüsü bırakması beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.   *** Yeşilyurt ilçesi Salkonak Mahallesi'nde yaşanan baz istasyonu arızası nedeniyle telefonlarının çekmediğini ifade eden mahalle sakinleri, Elazığ depreminde de telefonla kimseye ulaşamadıklarını söyledi.  ***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, Bekir Karakuş ve Şahin Özer'in yanı sıra teknik personellerle birlikte Beylerderesi'nde ki dere yatağında detaylı incelemelerde bulundu.  ***  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 yılı Şubat ayı toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi.   ***

1_2

 

BAKANLAR MALATYA'DA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI 

Malatya Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Aydın Baruş ile görüştü. Basın açıklaması yapmayan iki bakanın, Vali Baruş ile bazı daire müdürlerinden depremzedeler için yapılan çalışmalar hakkında valilik toplantı salonunda bilgi aldıkları öğrenildi.

İKİ GARAJ MOTAŞ'A DEVREDİLDİ 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 yılı Şubat ayı toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi. 

ONLARI ORTAK KADER YAKINLAŞTIRDI 

Elazığspor Kulübü Tesisleri'ndeki buluşmada iki takım taraftar derneklerinin yanı sıra Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk de yer aldı. Yaşanan deprem felaketinde ortak kaderi paylaşan iki kent arasındaki yakınlık geçen hafta Malatya'da oynanan Yeni Malatyaspor - Ankaragücü Süper Lig karşılaşmasında mücadelenin 23. dakikasında Malatyalı taraftarların ‘Elazığ' diye tempo tutmasıyla daha da pekişmişti. 

BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK

 Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Samanlı'ya hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

ÖNCE ÜŞÜYÜP SONRA ISINACAĞIZ

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Deprem bölgesinde etkisini gösteren kar yağışlı havanın Perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi, yağışların aralıklı hafif ve orta kuvvette, yer yer kuvvetlice olması ve 10 santimetre üzerinde kar örtüsü bırakması beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

YALÇINKAYA: FUTBOL ÇOK ÇALIŞANIN KAZANDIĞI BİR OYUN

Süper Lig'in 21. haftası geride kalırken, üst üste aldığı kötü sonuçlarla geçen sezonları aratan Yeni Malatyaspor, alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Aziz Yalçınkaya, takımlarına güvendiklerini, alacakları bir galibiyetle her şeyin düzeleceğine inandığını söyledi.

O İLÇEDE TELEFON ÇEKMİYOR 

Yeşilyurt ilçesi Salkonak Mahallesi'nde yaşanan baz istasyonu arızası nedeniyle telefonlarının çekmediğini ifade eden mahalle sakinleri, Elazığ depreminde de telefonla kimseye ulaşamadıklarını söyledi. 

ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYORLAR

Malatya Yeşilyurt Belediyespor U19 ve U16 takımları Malatya Amatör liglerinde gruplarını Lider olarak tamamlayarak Malatya'yı Türkiye Şampiyonası Elemelerinde temsil etmeye hak Kazandılar. 

17 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK 

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Pütürge, Doğanyol ve Kale İlçelerimizde ara verilen eğitime, 17 Şubat tarihinde tekrar başlanacaktır” denildi.

ÇINAR: DERELER ISLAH EDİLECEK 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, Bekir Karakuş ve Şahin Özer'in yanı sıra teknik personellerle birlikte Beylerderesi'nde ki dere yatağında detaylı incelemelerde bulundu.

TEKNİK PERSONEL SAYISI ARTTI 

Malatya valiliği'nden alınan bilgiye göre, 11 Şubat itibariyle, Malatya'da deprem hasar tespiti için 91 ekipte 184 teknik personel ile sahada çalışmalar devam edilirken, bu rakam 12 Şubat itibariyle, hasar tespiti için 100 ekipte 200 teknik personele çıkarıldı. 

KAAN PROJESİ 2 MART'TA TAMAMLANACAK 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "KAAN projesi ile ilgili olarak Malatya ilimizde özel güvenlik izni alan yerler belirlenmiş, bu yerlerin yetkilileri ile toplantılar yapılmış ve görev alacak olan özel güvenlik ile genel kolluk görevlilerine 5 Şubat 2020 tarihinden itibaren eğitim verilmeye başlanmış olup, eğitimlerin tamamlanmasına müteakip projenin 2 Mart 2020 tarihinde ilimizde hayata geçirilmesi planlanmaktadır” denildi. 

ARGUVAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Arguvan'da şiddetli kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. İlçe genelinde etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde yoğunluğunu artırdı. Kar yağış devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalındığı 5 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerden ise 10-15 santimetreyi bulduğu belirtildi.

SADIKOĞLU: HER DAİM YANINIZDAYIZ 

MTSO Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Battalgazi, Kiltepe Hanımın Çiftliği gibi bölgelere giderek, gıda gibi ihtiyaç malzemeleri muhtarlar aracılığıyla depremden zarar gören vatandaşlara dağıtımlarını yaptılar. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 12 Şubat günü 12 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!