dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2445.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64345.25$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Vali Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'na bağlı okullar ve eğitim kurumları 14 Şubat 2020 Cuma günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" dedi.   ***  Kent genelinde aralıklarla yağan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırırken, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edilmesini fırsata çeviren çocuklar, aileleri ile birlikte kartopu oynayıp karda kaymanın da tadını çıkarttı. Hürriyet Parkı'nda kartopu oynarken bazı vatandaşlar ise fotoğraf çektirdi. İl merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaşırken, kent genelinde kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor.  ***  Adıyaman-Malatya karayolu, Erkenek Tüneli mevkiinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölge trafik ekipleri ve jandarma ekipleri tarafından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürücüler uyarıldı. Karayolları ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Kar temizleme çalışmalarının ardından karayolu ulaşıma açılacak. Yolun şuan çift yönlü ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.  ***   Yurdun büyük bir çoğunluğunda etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Malatya'yı da etkisi altına aldı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız olarak gece boyunca devam etti.   ***  Yoğun kar yağışının yaşandığı Malatya'da kapanan mahalle yollarının açılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi yoğun bir mesai harcıyor. Karla mücadele ekipleri, kent merkezinde yol açma, kar küreme, kaldırım temizleme, üst geçit temizleme çalışmalarının yanı sıra tuzlama ve solisyon çalışmaları da yaptı. Kent genelinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre, ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 1 metrenin üzerinde olan Malatya da şuana kadar 200'e yakın mahalle yolu ulaşıma açılmasına rağmen yaşanan tipi ve fırtına nedeniyle yeniden kapanıyor.  *** Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın ve beraberindeki heyet ile birlikte Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek, Malatya Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

1_2

 

OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL 

Vali Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'na bağlı okullar ve eğitim kurumları 14 Şubat 2020 Cuma günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" dedi. 

KENT GENELİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU 

Kent genelinde aralıklarla yağan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırırken, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün tatil edilmesini fırsata çeviren çocuklar, aileleri ile birlikte kartopu oynayıp karda kaymanın da tadını çıkarttı. Hürriyet Parkı'nda kartopu oynarken bazı vatandaşlar ise fotoğraf çektirdi. İl merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaşırken, kent genelinde kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor.

GÜRKAN: HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Yoğun kar yağışının yaşandığı Malatya'da kapanan mahalle yollarının açılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi yoğun bir mesai harcıyor. Karla mücadele ekipleri, kent merkezinde yol açma, kar küreme, kaldırım temizleme, üst geçit temizleme çalışmalarının yanı sıra tuzlama ve solisyon çalışmaları da yaptı. Kent genelinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre, ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 1 metrenin üzerinde olan Malatya da şuana kadar 200'e yakın mahalle yolu ulaşıma açılmasına rağmen yaşanan tipi ve fırtına nedeniyle yeniden kapanıyor. 

O YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI 

Adıyaman-Malatya karayolu, Erkenek Tüneli mevkiinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölge trafik ekipleri ve jandarma ekipleri tarafından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürücüler uyarıldı. Karayolları ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Kar temizleme çalışmalarının ardından karayolu ulaşıma açılacak. Yolun şuan çift yönlü ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

YOLDA MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI 

 Yurdun büyük bir çoğunluğunda etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Malatya'yı da etkisi altına aldı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız olarak gece boyunca devam etti. 

KAPLANLAR GALİBİYET PEŞİNDE

Süper Lig'de topladığı 24 puanla 10. Sırada bulunan Yeni Malatyaspor, İstanbul takımlarına karşı deplasmanda puan alamama fobisini ligin ilk yarısında Beşiktaş'tan aldığı galibiyetle noktalamıştı. 

MALATYA'DAN ÇIKIŞ YOK 

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçak seferleri iptal edilirken, Malatya-Kayseri karayolu da çift taraflı trafiğe kapatıldı. 

HAYATIN SATIR ARALARINI OKUMAK...

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Oku-Yorum ve Yazı-Yorum projesi çerçevesinde, bir otelde "Hayatın Satır Aralarını Okumak, Yazmak, Anlamak" başlığı altında bir panel düzenlendi. 

GÜRKAN: ÜLKEMİZ ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDE

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) dost meclisi konuğu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu.

ÇINAR: BU HEPİMİZİN ÖNCELİKLİ VAZİFESİDİR

Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde‘Malatya'da Deprem Gerçeği Çalıştayı' Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR 

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın ve beraberindeki heyet ile birlikte Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek, Malatya Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 13 Şubat günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!