dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63834.566$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Fuzuli Caddesi'nde kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 12 Şubat akşamı başlayan yoğun kar yağışı sonrası Büyükşehir Belediyesi olarak 317 iş makinesinin tüm ilçelerde çalışmalara hemen başladığını söyledi. Ana arterlerin açık tutulması adına 24 saat çalışma prensibi ile ekiplerin sahada olduklarını dile getiren Gürkan, “Dün Valimizle birlikte sabah 10.00'da bütün ana arterleri gezdik. Hepsinin sürekli açık olması adına çalışmaları yerinde inceledik. Mesai gözetmeksizin yolları temizleyen ve ana arterleri açık tutan tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.  ***  Olay, Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; yol kontrol noktasında görevli korucu V.D. (33) henüz bilenmeyen bir nedenle çenesinin altından Kalaşnikof tüfekle tek el ateş etti. *** Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalarda, bir şahıstan kılıf içerisinde ve içinde fişek bulunmayan Mavzer olarak bilinen ruhsatsız bir adet tüfek, ayrıca İstanbul Pasajı civarında yapılan şok uygulamada iki farklı şahıstan 2 kesici alet ele geçirildi. Mavzer ve kesici alet ele geçirilen 3 şahısın gözaltına alındığı ve tahkikatın sürdürüldüğü kaydedildi.  ***  Malatyaspor Taraftarlar Derneği, Yeni Malatyaspor yönetim kurulunu yemekte ağırladı. Birlik ve beraberlik adı altında düzenlenen yemeğe Yeni Malatyaspor 2. Başkanı Selim Pilten, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çelebi, Kulüp Sportif Direktörü Ali Ravcı ve Kulüp Genel Müdürü Selçuk Günaydın katıldı.  ***  TFF 3.Lig 3. Grup'ta 21 puanla son sırada bulunan turuncu yeşillilerde gözle Osmaniyespor maçıan çevrildi.  *** Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Elazığ ve Malatya'da hafta sonu yağış beklendiği belirtilerek, depremzedeler ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları uyarıldı. Açıklamada, “Deprem bölgesinde bugün(Cuma) havanın parçalı bulutlu, yer yer sisli ve puslu olarak geçeceği, yarın(Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği, Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceği, yağışların genellikle aralıklı hafif, yer yer orta kuvvete kar şeklinde olması, Mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında devam eden hava sıcaklıklarının, Pazar gününden itibaren artarak mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.   ***  Malatya ‘da geçtiğimiz Çarşamba akşamı yağmaya başlayan ve Perşembe günü akşama kadar devam eden kar yağışı nedeniyle okullar da 2 gün tatil edilirken, özellikle sürücüler büyük zorluk yaşadı. Merkezde 30 santimin üzerinde yağan kar yağışının ise en son 20 yıl önce bu denli yoğun olarak yağdığı ortaya çıktı.

1_2

 

KORUCU KENDİNİ VURDU

Olay, Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; yol kontrol noktasında görevli korucu V.D. (33) henüz bilenmeyen bir nedenle çenesinin altından Kalaşnikof tüfekle tek el ateş etti.

GÜRKAN: ASLI ASTARI OLMAYAN SÖYLEMLER DUYUYORUZ

Fuzuli Caddesi'nde kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 12 Şubat akşamı başlayan yoğun kar yağışı sonrası Büyükşehir Belediyesi olarak 317 iş makinesinin tüm ilçelerde çalışmalara hemen başladığını söyledi. Ana arterlerin açık tutulması adına 24 saat çalışma prensibi ile ekiplerin sahada olduklarını dile getiren Gürkan, “Dün Valimizle birlikte sabah 10.00'da bütün ana arterleri gezdik. Hepsinin sürekli açık olması adına çalışmaları yerinde inceledik. Mesai gözetmeksizin yolları temizleyen ve ana arterleri açık tutan tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

ENMİYETİN PENÇESİ ONLARIN ÜSTÜNDE

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalarda, bir şahıstan kılıf içerisinde ve içinde fişek bulunmayan Mavzer olarak bilinen ruhsatsız bir adet tüfek, ayrıca İstanbul Pasajı civarında yapılan şok uygulamada iki farklı şahıstan 2 kesici alet ele geçirildi. Mavzer ve kesici alet ele geçirilen 3 şahısın gözaltına alındığı ve tahkikatın sürdürüldüğü kaydedildi. 

PİLTEN: BU SÜRECİ EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ

Malatyaspor Taraftarlar Derneği, Yeni Malatyaspor yönetim kurulunu yemekte ağırladı. Birlik ve beraberlik adı altında düzenlenen yemeğe Yeni Malatyaspor 2. Başkanı Selim Pilten, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çelebi, Kulüp Sportif Direktörü Ali Ravcı ve Kulüp Genel Müdürü Selçuk Günaydın katıldı. 

YILMAZ: TARAFTARLARI SAHAYA BEKLİYORUZ

TFF 3.Lig 3. Grup'ta 21 puanla son sırada bulunan turuncu yeşillilerde gözle Osmaniyespor maçıan çevrildi.

SEZONU NAMAĞLUP TAMAMLADILAR

Basketbol Erkekler Ligi ekiplerine Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı, normal sezonu yenilgi yüzü görmeden namağlup tamamladı. Sezon boyunca büyük başarı gösteren turuncu beyazlı takım Malatya'yı Deplasmanlı Bölgesel Ligi'nde temsil edecek.

HAFTA SONU YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Elazığ ve Malatya'da hafta sonu yağış beklendiği belirtilerek, depremzedeler ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları uyarıldı. Açıklamada, “Deprem bölgesinde bugün(Cuma) havanın parçalı bulutlu, yer yer sisli ve puslu olarak geçeceği, yarın(Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği, Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceği, yağışların genellikle aralıklı hafif, yer yer orta kuvvete kar şeklinde olması, Mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında devam eden hava sıcaklıklarının, Pazar gününden itibaren artarak mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

MERCAN: ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİDİR

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Sınava üç ay kala Malatya Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Uzmanı Dr.Özcan Mercan, sınava girecek öğrencilere uyarı yaptı.Sınava hazırlık sürecinin tamamı gibi son üç aylık süreci de doğru bir şekilde yönetmenin önemli olduğunu belirten Mercan, “Bu süreçte öğrenciler, öncelikle varsa konu eksiklerini tamamlamalı. Daha sonra da bildiği konuların tekrarını yapmaya özen göstermeli. Sonra da bu konularla ilgili soru çözerek, konuların pekiştirilmesinde fayda var” dedi.

İNCE: BÖYLECE ESNAFIMIZ RAHATLAYACAK

Oda Başkanı Mesut İnce, oda binasında yaptığı açıklamada, "Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında, devletimiz bölgede vatandaşlarımızın çözüm noktasında yanında olmuştur. Sürekli deprem bölgesinde bulunmaları nedeniyle, Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, İç İşleri Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve Ticaret Bakanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

SOKAK HAYVANLARI SOĞUKTA UNUTULMADI 

Malatya'da soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veren yaban hayvanları ile sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı. 

20 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Malatya ‘da geçtiğimiz Çarşamba akşamı yağmaya başlayan ve Perşembe günü akşama kadar devam eden kar yağışı nedeniyle okullar da 2 gün tatil edilirken, özellikle sürücüler büyük zorluk yaşadı. Merkezde 30 santimin üzerinde yağan kar yağışının ise en son 20 yıl önce bu denli yoğun olarak yağdığı ortaya çıktı.

7 ŞÜPHELİ FETÖ'DEN GÖZALTINDA

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ Silahlı Terör Örgütünün TSK mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen, 5 muvazzaf subay ve astsubay, 4 ihraç subay ve astsubay ile 2 kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği bildirildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

YILDIZ GÜDER: HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ

İhtiyaç sahibi vatandaşların her daim ihtiyaçlarını karşılayarak büyük takdir toplayan Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, depremzede aileleri de unutmadı. Bu zamana kadar kumanya, kıyafet ve gıda yardımlarını depremzedelere ulaştıran Hayır Çarşısı, son olarak Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifiyle birlikte ortak organizasyon düzenledi. Birçok ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı Hayır Çarşısı, Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifiyle birlikte depremzede ailelere kıyafet yardımı gerçekleştirdi. 

GÜRKAN: SİZE ŞU MÜJDEYİ VEREYİM

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen ikinci oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlık etti. Meclis toplantısından önce kısa bir konuşma yapan Başkan Gürkan; “Meclis toplantımızın Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel bir kar yağdı. Kar bolluktur berekettir. Bazıları biraz rahatsız oluyor kardan, rahatsız olan rahmetten rahatsız oluyor demektir. Kardan rahatsız olunmaz, ne kadar kar yağarsa o kadar iyidir. Kar senesi var senesidir. Size şu müjdeyi vereyim, şu anda bizim kaptaj'da kaynak suyumuz tahliye vermeye başladı. Bolluk ve bereketin olduğu yerde her şey güzel olur” dedi. 

KAÇAKÇILAR KISKIVRAK!

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan bir iş yerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyona gümrük muhafaza ekipleri de katılırken operasyonda 40 adet numaraları kazınmış, değişik markalarda gümrük kaçağı otomobil motoru ele geçirildi. Motorlara el konulurken, iş yeri sahibi hakkında ise ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi. 

NİKAH DAİRELERİNDE 14 ŞUBAT YOĞUNLUĞU 

Evlenmek için 14 Şubat Sevgililer Günü'nü bekleyen çiftler, bu özel günde dünya evine girdiler. Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda bugün 25 çift kıyılan nikahla dünya evine girdi. Sevgililer Günü'nde nikah kıydıran çiftlerden Begüm Doğan ve Oğuzhan Coşkun çifti, “Çok mutluyuz, bu özel günde nikahımızı kıymak istedik” dedi.

BAĞIŞ TALEBİ YOK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Sivrice depremi sonrası Malatya ve Elazığ'da tarihi camilerde de hasarlar oluştuğu anımsatıldı. 

450 MAHALLENİN YOLU AÇILDI 

Malatya'da kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sırasında ve sonrasında ekipler yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Şehir merkezinde yaya ve araç trafiğinin daha düzenli ilerleyebilmesi için çalışan karla mücadele ekipleri, caddeleri trafiğe kapatarak kar temizleme ve küreme çalışmaları yapıyorlar. Gece birçok yolda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapan karla mücadele ekipleri, ana arterlerde kaldırım temizliği, üst geçit temizliği, yol temizliği ve solüsyon çalışmaları da yaptı. Çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yerinde inceledi. 

ÇİFTÇİLER UYARILDI 

Malatya Tarım ve Orman il Müdürü Tahir Macit, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Organik Tarım Desteklemeleri (OTD) için çiftçilerin 27 Mart /2020 günü mesai saati bitimine kadar ilgili Tebliğ'de EK-3'te yer alan bitkisel üretim destekleme ödemesi başvuru dilekçesi ve döner sermaye makbuz alındısı ile ÇKS'de kayıtlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen veya yasal temsilcisi aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Başvuruların kabulünde çiftçilerin 2019 üretim yılına ait Organik Tarım Bilgi Sisteminin (OTBİS) ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının bulunması zorunludur. ÇKS kaydının olduğu İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeyen üreticilerimiz 2019 yılında yapılacak olan destekleme ödemelerinden yararlanamayacaklardır” ifadelerini kullandı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 14 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!