dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2425.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64297.33$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbari çalışmalar sonucunda yaptığı operasyonda 7 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların aracında ve üzerlerinde yapılan aramalarda 670.49 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. ***   Malatya'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Battalgazi Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki kar temizleme çalışmalarını yüzde doksan tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, karın yağdığı ilk andan itibaren 32 araç ve 400 personeliyle ilçedeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren ekiplerin çalışmalarını denetledi.  ***  Edinilen bilgilere göre; esnaf olan A.A. ile müşteriler Ü.C.,M.Y. arasında henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı başlayan sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.Kavga da A.A. ile Ü.C. aldıkları bıçak darbeleri sonucunda M.Y. ise darp neticesinde yaralandı.Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili olarak inceleme başlattı.   *** 20 yıl aradan sonra Malatya'ya yağan yoğun kar yağışı sonrası, kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yoğun bir mesai sarf etti. Çilesiz Mahallesi Muhtarı Veysel Özfındık, kar yağışının hemen ardından büyükşehir belediyesi ekipleri ile sabaha kadar ana arterleri açmak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Selahattin Gürkan başta olmak üzere tüm ekiplere teşekkür etti.   ***  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 24 Ocak günü yaşanan Sivrice depreminin Türkiye'nin en önemli gerçeğini bir kez daha hatırlattığını dile getirdi.  ***  Battalgazi ilçesi Sivas Caddesi üzerinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan binaların yanında bulunan ve deprem öncesi boşaltılan binalar da yıkılıyor. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden önce kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 6 katlı bir binanın geniş güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde yıkımına başlandı.

1_2

  

7 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI  

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbari çalışmalar sonucunda yaptığı operasyonda 7 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların aracında ve üzerlerinde yapılan aramalarda 670.49 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. 

BIÇAKLI KAVGA! 3 KİŞİ YARALANDI

Edinilen bilgilere göre; esnaf olan A.A. ile müşteriler Ü.C.,M.Y. arasında henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı başlayan sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.Kavga da A.A. ile Ü.C. aldıkları bıçak darbeleri sonucunda M.Y. ise darp neticesinde yaralandı.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili olarak inceleme başlattı.

GÜDER: İYİ BİR SINAV VERDİK 

Malatya'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Battalgazi Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki kar temizleme çalışmalarını yüzde doksan tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, karın yağdığı ilk andan itibaren 32 araç ve 400 personeliyle ilçedeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren ekiplerin çalışmalarını denetledi. 

ÖZFINDIK: EKİPLER HEMEN SAHAYA ÇIKTI 

20 yıl aradan sonra Malatya'ya yağan yoğun kar yağışı sonrası, kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yoğun bir mesai sarf etti. Çilesiz Mahallesi Muhtarı Veysel Özfındık, kar yağışının hemen ardından büyükşehir belediyesi ekipleri ile sabaha kadar ana arterleri açmak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Selahattin Gürkan başta olmak üzere tüm ekiplere teşekkür etti.

SADIKOĞLU: İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 24 Ocak günü yaşanan Sivrice depreminin Türkiye'nin en önemli gerçeğini bir kez daha hatırlattığını dile getirdi. 

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR'DA HÜSRAN

Yeşiltepe 1 nolu sahada oynanan karşılaşmayı hakem Fevzi Erdem Akbaş yönetti. Grupta 1 maçı eksik 21 puanla son sırada bulunan turuncu yeşilliler, Osmaniyespor karşısında maç genelinde varlık gösteremedi ve sahadan 2-0 yenik ayrıldı. 

O BİNALAR DA YIKILIYOR

Battalgazi ilçesi Sivas Caddesi üzerinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan binaların yanında bulunan ve deprem öncesi boşaltılan binalar da yıkılıyor. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden önce kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 6 katlı bir binanın geniş güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde yıkımına başlandı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 15 Şubat günü 11 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!