dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

 Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD), aylık olarak düzenlediği 69. toplantısını dünkü toplantısının onur konuğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. “Sanayi ve Teknolojide Çağı Yakalamak, Yenilikçi İş İnsanlarına Tavsiyeler” isimli toplantı Sofitel Taksim Hotel'de gerçekleştirildi.  ***  Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü Beyazsaray mevkiinde bir otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle kayarak suya düştü. Araçta bulunan Ç.G. ve S.S. isimli şahıslar çevredeki vatandaşların da yardımı ile boğulmaktan kurtarılırken, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. İki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.  ***  Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki bir inşaatın iskelesi henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Olayda, inşaatta çalışan N.K. (46) ile R.A. (24) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.  ***  Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 1-0 yenilerek haftayı puansız kapatan Yeni Malatyaspor'da müsabakanın hakem kadrosuna tepkiler dinmek bilmiyor.   ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adreste fuhuş yapıldığı tespit edildi. 2 şahsa fuhuş konusu ile ilgili olarak gerekli adli işlem yapılarak 4 bin TL idari para cezası kesildi.   ***  Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son tahminlere göre bu haftadan itibaren son depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da hava sıcaklığının artacağı belirtildi. Açıklamada, "Deprem bölgesinde havanın bugün (Pazartesi) parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Salı günü kısa süreli hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olarak geçeceği, sıcaklıkların artarak mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.  ***  AFAD'dın son dakika açıklamasında, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.42'de deprem meydana geldiğini bildirildi. 7.56 km derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.2 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 4.5 olarak duyuruldu.   ***  İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu'nun yürütücüsü olduğu ‘Kayısı Çekirdeği Soğuk Pres Kekinden Katma Değeri Yüksek Ürünler' projesi hayata geçiriliyor. TÜBİTAK onaylı proje, Üniversite- Sanayi İşbirliği Kapsamında destekleniyor. Proje hakkında Rektör Ahmet Kızılay ile birlikte bilgiler veren Prof. Dr. Hayaloğlu, kayısı çekirdeğinden kahve, ezme, zar tozu elde edilmesi projesinin geçtiğimiz ay sözleşmesinin imzalanması ile resmen başladığını söyledi.

1_2

DOĞU ANADOLU'NUN KALBİ MALATYA'DA ATIYOR

 Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD), aylık olarak düzenlediği 69. toplantısını dünkü toplantısının onur konuğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. “Sanayi ve Teknolojide Çağı Yakalamak, Yenilikçi İş İnsanlarına Tavsiyeler” isimli toplantı Sofitel Taksim Hotel'de gerçekleştirildi. 

BOĞULMAKTAN KURTULDULAR

Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü Beyazsaray mevkiinde bir otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle kayarak suya düştü. Araçta bulunan Ç.G. ve S.S. isimli şahıslar çevredeki vatandaşların da yardımı ile boğulmaktan kurtarılırken, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. İki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

YARALANDILAR!

Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki bir inşaatın iskelesi henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Olayda, inşaatta çalışan N.K. (46) ile R.A. (24) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ESNAF KAVGASI! BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Erikli Sokak'ta bulunan bir iş yeri sahibi ile komşuları arasında iddiaya göre bir ürünün iadesi yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü. 

ÇLİKEL: ADALET HERKESE LAZIM SADECE 4 BÜYÜKLERE DEĞİL 

Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 1-0 yenilerek haftayı puansız kapatan Yeni Malatyaspor'da müsabakanın hakem kadrosuna tepkiler dinmek bilmiyor.

BAŞVURU 28 ŞUBAT'TA SON 

TÜBİTAK uzmanları tarafından 25-26-27 Şubat 2020 tarihlerinde Pusula Ön Kuluçka Merkezinde Pardus Eğitimi verilecek. Malatya Teknokent firması tarafından organize edilen yerli işletim sistemi Pardus eğitimine ilgi duyan tüm öğrenci ve ilgililerin katılabileceği bildirildi. 

3 İLÇEDE DE DERS ZİLİ ÇALDI 

Elazığ'ın Sivrice ilçe merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden en fazla maddi ve manevi etkilenen Malatya'nın Kale, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde okullarda eğitime verilen ara 17 Şubat'a kadar uzatılmıştı.

O EV MÜHÜRLENDİ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adreste fuhuş yapıldığı tespit edildi. 2 şahsa fuhuş konusu ile ilgili olarak gerekli adli işlem yapılarak 4 bin TL idari para cezası kesildi.

KARLI YOLLAR TEMİZLENİYOR

Malatya genelinde, geçtiğimiz Cuma günü yağan yoğun kar yağışları sonrası yol açma ve kar küreme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kapanan mahalle yollarının tamamını ulaşıma açtı. 

SICAKLIK YÜKSELECEK

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son tahminlere göre bu haftadan itibaren son depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da hava sıcaklığının artacağı belirtildi. Açıklamada, "Deprem bölgesinde havanın bugün (Pazartesi) parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Salı günü kısa süreli hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olarak geçeceği, sıcaklıkların artarak mevsim normalleri ve üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

SALLANDIK

AFAD'dın son dakika açıklamasında, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.42'de deprem meydana geldiğini bildirildi. 7.56 km derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.2 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 4.5 olarak duyuruldu. 

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDEN YENİ PROJE 

İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu'nun yürütücüsü olduğu ‘Kayısı Çekirdeği Soğuk Pres Kekinden Katma Değeri Yüksek Ürünler' projesi hayata geçiriliyor. TÜBİTAK onaylı proje, Üniversite- Sanayi İşbirliği Kapsamında destekleniyor. Proje hakkında Rektör Ahmet Kızılay ile birlikte bilgiler veren Prof. Dr. Hayaloğlu, kayısı çekirdeğinden kahve, ezme, zar tozu elde edilmesi projesinin geçtiğimiz ay sözleşmesinin imzalanması ile resmen başladığını söyledi.

ÇINAR: BUNLAR TEMEL HAYAT PRENSİBİMDİR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Aile Okulu Kişisel Gelişim Seminerleri' kapsamında ki ‘21.Yüzyılda Kariyer ve Liderlik' konulu söyleşide, toplumların ve kentlerin yönetilmesinde liderlik kavramının önemi üzerine konuştu. Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği söyleşide konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gerek fiziksel gerekse de sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim, sportif, çevresel ve turizm alanında gelişim kat eden kentlerin yönetim mekanizmasında zamanı doğru planlamanın, sistemli ve disiplinli çalışmanın, özveri ve gayretli olmanın yanı sıra çözüm odaklı bakış açısının ciddi rol oynadığını ifade etti.

O BÖLGENİN İMARI MAYIS AYINDA TAMAM

Battalgazi Belediyesi tarafından her hafta düzenli olarak organize edilen Mahalle Toplantılarının 14'üncüsü, Orduzu'da ki ElmasuyuMahallesi'nde düzenlendi. Düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Güder, mahalle ile ilgili tespit edilen sorunların çözümü noktasında büyük çaba ve gayret sarf ettiklerini söyledi. 

174 TEKNİK PERSONEL SAHADA

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Elazığ merkezli 24 Ocak depreminden sonra Malatya'da hasar tespiti için oluşturulan ekipler çalışmalarını devam ettiriyor. 16 Şubat itibariyle hasar tespiti için 100 ekipte 200 teknik personel görevlendirildiği açıklanırken, 17 Şubat itibariyle hasar tespiti için 87 ekipte 174 teknik personel görevlendirildiği, hava şartlarına göre sahada çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Bu arada, 17 Şubat itibariyle acil yıktırılacak 286 bina 588 bağımsız bölüm bulunduğu vurgulandı.

GÜRKAN: ŞİRE PAZARI KANGREN OLMUŞ YARAMIZ

Malatya'da yapılacak olan Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı projeleri gerçekleşen 2 programla tanıtıldı 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 17 Şubat günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!