dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2439.1
  • BIST
    9908.63
  • BTC
    63578.26$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Edinilen bilgilere göre, Özsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan araç bakım servisinde bir tırın balatalarını değiştirmeye çalışan F.Ç. (24), krikonun yerinden kayması sonucunda yaklaşık olarak 11 ton ağırlığındaki yüklü tır dorsesinin altında kaldı.   ***  Türk tarihi boyunca kurulan bütün devletlerde, töre diye isimlendirilen hukuk sistemine sıkı bir bağlılık görüldüğünü ifade eden Eğilmez, bugün modern toplumlarda ayıp sayılan ama herhangi bir ceza karşılığı olmayan unsurların Türk töresi içerisinde bir cezayla yaptırımın uygulandığını belirtti. Eğilmez, “Mesela, yere tükürmek toplum tarafından hoş karşılanmayan bir davranış ama bunun caydırıcı bir cezası yoktur. Ağaç kesmek, bitkiye zarar vermek, hayvanlara zarar vermek Türk töresi içerisinde bunların ciddi anlamda tazminat, ceza usulleri var. Bunun yanında dayak cezası vardı” dedi.  *** Depremden sonra açıklanan faizsiz krediler hakkında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, KOBİ statüsündeki işletmelere verilecek kredi limitinin, depremden hasar gören ve görmeyen ayrımı yapılmadan tüm üyeler için geçerli olmasını talep etti. Başkan Sadıkoğlu, ön şart aranmaksızın kredi desteğinin 400 bin TL'ye çıkarılması geri ödemelerinin 1 yıl ödemesiz ve toplam 36 ay sıfır faizle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Küçük esnaf, tüccar ve sanayicilerin de yaralanmak istediği bu kredi hakkında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) da gerekli bütün çalışmaları yapıp bir dosya halinde taleplerini ilgili bakanlıklara sundu. Verilecek kredi desteğiyle ilgili konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, açıklamalarda bulundu.  ***   Yargıtay'ın açıkladığı siyasi parti üye sayıları verileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hakan Kahtalı 22 Kasım 2019- 4 Şubat 2020 tarihleri arasında AK Parti'ye 378 bin 917 yeni üyenin kaydının yapıldığını belirterek toplam üye sayılarının böylelikle 10 milyon 195 bin 904'e ulaştığını belirtti.  *** Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini ziyaret ederek, teorik ve pratik olarak deprem eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.  *** MASKİ Genel Müdürlüğü, Doğu Kolektör Hattı kapsamında gerçekleştirilen yatay sondaj ile trafik akışı kesilmeden, mevcut yapıyı bozmadan, altyapıya zarar vermeden çalışmalar gerçekleştiriyor.  *** 

1_2

  

İBRET OLSUN!

Türk tarihi boyunca kurulan bütün devletlerde, töre diye isimlendirilen hukuk sistemine sıkı bir bağlılık görüldüğünü ifade eden Eğilmez, bugün modern toplumlarda ayıp sayılan ama herhangi bir ceza karşılığı olmayan unsurların Türk töresi içerisinde bir cezayla yaptırımın uygulandığını belirtti. Eğilmez, “Mesela, yere tükürmek toplum tarafından hoş karşılanmayan bir davranış ama bunun caydırıcı bir cezası yoktur. Ağaç kesmek, bitkiye zarar vermek, hayvanlara zarar vermek Türk töresi içerisinde bunların ciddi anlamda tazminat, ceza usulleri var. Bunun yanında dayak cezası vardı” dedi. 

SADIKOĞLU: KREDİ DESTEĞİ 400 BİN TL'YE ÇIKARILMALI 

Depremden sonra açıklanan faizsiz krediler hakkında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, KOBİ statüsündeki işletmelere verilecek kredi limitinin, depremden hasar gören ve görmeyen ayrımı yapılmadan tüm üyeler için geçerli olmasını talep etti. Başkan Sadıkoğlu, ön şart aranmaksızın kredi desteğinin 400 bin TL'ye çıkarılması geri ödemelerinin 1 yıl ödemesiz ve toplam 36 ay sıfır faizle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Küçük esnaf, tüccar ve sanayicilerin de yaralanmak istediği bu kredi hakkında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) da gerekli bütün çalışmaları yapıp bir dosya halinde taleplerini ilgili bakanlıklara sundu. Verilecek kredi desteğiyle ilgili konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, açıklamalarda bulundu.

KAHTALI: 10 MİLYON ÜYEYİ GEÇTİK 

Yargıtay'ın açıkladığı siyasi parti üye sayıları verileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hakan Kahtalı 22 Kasım 2019- 4 Şubat 2020 tarihleri arasında AK Parti'ye 378 bin 917 yeni üyenin kaydının yapıldığını belirterek toplam üye sayılarının böylelikle 10 milyon 195 bin 904'e ulaştığını belirtti. 

KAPLANLAR ANTALYA MESAİSİNDE

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde, Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetiminde tam kadro gerçekleştirilen antrenmanda Antalyaspor maçının taktik provası yapıldı. Antrenman öncesi saha ortasında toplantı yapan Kemal Özdeş, futbolcularına Antalya maçının önemine dair uyarılarda bulundu. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman taktik ağırlıklı çift kale maçla devam etti. Çalışmayı Kulüp 2. Başkanı Selim Pilten ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çelebi de takip etti.

DEPREM SİMÜLASYON ODASINDA HEYECAN 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini ziyaret ederek, teorik ve pratik olarak deprem eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.

MALATYA'DA KURA ÇEKİMLERİ 15-16 NİSAN'DA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde kura tarihleri belirlendi. Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı. 

11 TORBACIYA GÖZALTI

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma yapıldı. 

FECİ KAZA! 14 YARALI 

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 14 kişi yaralandı. 

RAVCI: BU TÜR MAÇLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ

Takımdaki son durum ve bu hafta oynayacakları Antalyaspor müsabakasıyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, taraftardan destek istedi. 

MALATYA'DA FUHUŞ OPERASYONU 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine fuhuş konusunda çalışma yaptı. Bir ikamette fuhuş yapıldığı tespit edildi. İki şahsa fuhuş konusu ile ilgili olarak gerekli idari işlem yapılarak 3 bin 500 TL idari para cezası yazıldı.

EVLAT NÖBETİ 170. GÜNÜNDE

Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi sürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla çadır içerisinde bekleyişini sürdüren ailelerden 2005'te terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan 10 yaşındaki oğlu Mikail Sadık için Siirt'ten HDP Diyarbakır il binası önüne gelen baba Salih Sadak, oğlu gelmeyene kadar eylemi sonlandırmayacağını söyledi. Sadak, "Oğlum Mikail 3. sınıfta 10 yaşında iken kaçırıldı. 15 yıldır haberim yok, beni duysun onu bekliyorum. Oğlum kaç gel, gelmesen ben buradan çıkmıyorum, gelinceye kadar burada bekleyeceğim” dedi. 

BARUŞ YATIRIMLARI GEZDİ

İlk olarak Turgut Özal Mahallesinde üç katlı binada hizmete giren Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarını ziyaret eden Vali Aydın Baruş, Malatya ve Yeşilyurt'a özgü yöresel ürünlerin hem tanıtımının hem de satışının yapıldığı Yöresel Çarşıda satışı yapılan ürünleri inceledi.

11 TONLUK TIR DORSESİNİN ALTINDA KALDI!

Edinilen bilgilere göre, Özsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan araç bakım servisinde bir tırın balatalarını değiştirmeye çalışan F.Ç. (24), krikonun yerinden kayması sonucunda yaklaşık olarak 11 ton ağırlığındaki yüklü tır dorsesinin altında kaldı.

O FETÖ'CÜ GÖZALTINDA!

Malatya İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince FETÖ terör örgütünün Malatya ilindeki yapılanması kapsamında çalışma yapıldı. Malatya ili Kale ilçesinde ikamet eden ve 2008-2012 yılları arasında FETÖ terör örgütüne ait yurtlarda öğrenci ağabeyliği yapan 1 şahsa yönelik icra edilen operasyon sonucu şahıs yakalandı. Zanlının evinde yapılan aramada 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 18 adet tabanca fişeği ile geçirildi. Olay şüphelisi şahıs adli makamların talimatı doğrultusunda işlemleri yapılmak üzere gözaltına alındı.

ATIK MADENİ YAĞ ELE GEÇİRİLDİ 

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca Kale İlçesi Kömürhan Köprüsü yol kontrol ve arama noktasında durdurulan bir araç içerisinde yapılan kontrolde lisanssız olarak taşındığı tespit edilen 3 adet 800 litrelik plastik depo içerisinde yaklaşık 2 bin 500 litre atık madeni yağ ele geçirildi.

GÜRKAN: YATAY SONDAJ YAPTIK

MASKİ Genel Müdürlüğü, Doğu Kolektör Hattı kapsamında gerçekleştirilen yatay sondaj ile trafik akışı kesilmeden, mevcut yapıyı bozmadan, altyapıya zarar vermeden çalışmalar gerçekleştiriyor.

GÜDER: ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATTIK 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6.8'lik Elazığ depreminin ardından Malatya'da en fazla etkilenen Battalgazi ilçesindeki 12 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

BU MERMİ 30 YILLIK 

Edinilen bilgilere göre, Serdengeçti Sokak'ta bulunan bir apartmanın 1'inci katında ikamet eden yaşlı bir kadın daha önceki ikameti olan Tecde Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde 30 yıl önce bulduğu bir mühimmatı tarihi eser niteliği taşıdığını düşünerek, Kent Müzesi yetkililerini teslim etmek istedi. Kent Müzesi yetkileri mühimmatın patlamamış olan bir mermi olduğunu merminin polis ekiplerine teslim edilmesinin gerektiğini belirtmesi üzerine durum polis ekiplerine bildirdi. Yaşlı kadının ikameti gelen polis ekipleri yaptığı incelemede mühimmatın uçaksavar mermisi olduğunu tespit etti. Yaşlı kadın tarafından polis ekiplerine teslim edilen yaklaşık 30 yıl öncesine ait patlamamış uçaksavar mermisi incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 19 Şubat günü 11 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!