dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde T.C. kimlik numarası, adres bilgisi, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmaması gerekiyor. Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personelinin, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını talep etmeyeceğinin bilinmesi lazım" ifadelerine yer verildi.   ***  Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in Galatasaray maçında sahaya sürdüğü kadrodan memnun kaldığı, bu haftaki Antalyaspor maçına da aynı kadroyu sürmeyi planladığı ifade edildi.  ***  Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Saray Sokak üzerinde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine kısa sürede gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.   ***  Malatya'da gece saatlerinde gölete uçan otomobilde bulunan bir kadının cansız bedeni sabah yapılan arama çalışmaları sonucu bulundu.  ***  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Malatya'da deprem oldu.Rasathane'nin paylaştığı verilere göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin 3.8 büyüklüğünde olduğu bildirildi.Ayrıca saat 03:13'te meydana gelen depremin yerin 6 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.  ***  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkek Basketbol Grup BirinciliğiKahramanmaraş'ta devam ediyor. Bölge şampiyonasında Malatya'yı temsil eden Özel Final Okulları Erkek Basketbol Takımı, ilk karşılaşmasında Kilis 15 Temmuz Şehitleri Okulu basket takımını 91-15 mağlup etti. Turnuvada ikinci gün ise Diyarbakır Özel Savaş Ağar Ortaokulu takımını 86-42 mağlup eden Malatyalı öğrenciler adlarını finale yazdırdı.  ***

1_2

 

OTOMOBİL GÖLETE UÇTU! 1 KİŞİ ÖLDÜ 

Malatya'da gece saatlerinde gölete uçan otomobilde bulunan bir kadının cansız bedeni sabah yapılan arama çalışmaları sonucu bulundu.

İTİBAR ETMEYİN!

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde T.C. kimlik numarası, adres bilgisi, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmaması gerekiyor. Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personelinin, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını talep etmeyeceğinin bilinmesi lazım" ifadelerine yer verildi. 

6 MAÇTIR YENİK DURUMA DÜŞTÜ PES ETMEDİ 

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in Galatasaray maçında sahaya sürdüğü kadrodan memnun kaldığı, bu haftaki Antalyaspor maçına da aynı kadroyu sürmeyi planladığı ifade edildi. 

YANGIN VAR!

Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Saray Sokak üzerinde bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine kısa sürede gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

DEPREM OLDU 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Malatya'da deprem oldu.Rasathane'nin paylaştığı verilere göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin 3.8 büyüklüğünde olduğu bildirildi.Ayrıca saat 03:13'te meydana gelen depremin yerin 6 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. 

FİNALLERE KALDILAR

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkek Basketbol Grup BirinciliğiKahramanmaraş'ta devam ediyor. Bölge şampiyonasında Malatya'yı temsil eden Özel Final Okulları Erkek Basketbol Takımı, ilk karşılaşmasında Kilis 15 Temmuz Şehitleri Okulu basket takımını 91-15 mağlup etti. Turnuvada ikinci gün ise Diyarbakır Özel Savaş Ağar Ortaokulu takımını 86-42 mağlup eden Malatyalı öğrenciler adlarını finale yazdırdı.

PİLTEN: HAKEMLERİMİZ KENDİLERİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİLER 

Pilten, Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi. Takımda bir adaptasyon süreci yaşandığına dikkat çeken Pilten, “Ligin ikinci devresinde hoca değişikliği, futbolcu değişikliği sürecimiz oldu. Yeni alınan isimler oldu. Bir adaptasyon süresi yaşanıyor. Galatasaray karşısında Yeni Malatyaspor oynaması gerektiği gibi oynadı. Takdirini taraftarımıza bıraktığımız hatalar neticesinde istemediğimiz bir mağlubiyet ile ayrılmak zorunda kaldık. Ama oyunun geneline baktığımızda kesinlikle kazanmayı hak eden taraf Yeni Malatyaspor'du. Bu da durağanlıkta giden takımımızın ivmelendiğini gösterdi. Tabi bizim için en önemli olay önümüzdeki Antalya maçı şu an için. Antalya maçında gerçek Yeni Malatyaspor taraftarımızın tribünlerde yerini alıp 90 dakika boyunca 12. adam olarak takımlarını desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

SİSLENDİK!

Özellikle şehrin Batı tarafı ve yüksek kesimlerde etkili olan sis, zaman zaman ulaşımı etkiledi. Yeşilyurt ilçe yolu Kayısı Araştırma Müdürlüğü mevkinde etkili olan sis, öğle saatlerinde etkisini yitirdi. 

SUVER: 6 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Yeşilyurt Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokol neticesinde inşaatı tamamlanan Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap ile proje aşamasında olan Turgut Özal Mahallesi'ndeki 68 dönümlük kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

BİRİNCİLERİN HEDİYESİ BAŞKAN GÜRKAN'DAN...

Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Öğretmenler ve yarışmada birinci olan öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ettiler. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 5 kulübün katıldığı Halk Oyunları İl Yarışması Yıldızlar Kategorisinde birinci olan öğrenciler birincilik kupasını Başkan Gürkan'a sundu. 

GÜDER: YENİ MALATYASPOR ORTAK DEĞERİMİZDİR

Spor Toto Süper Lig'inde Yeni Malatyaspor, Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Antalyaspor'u konuk edecek. Hafta sonu oynanacak olan bu kritik maç öncesi Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sarı kırmızılı takıma destek ve moral vermek için teknik heyet ve futbolcuları idman sahasında ziyaret etti. Gerçekleştirilen moral ziyaretinde Başkan Güder'i, Yeni Malatyaspor 2.Başkanı Selim Pilten ve Kulüp Sportif Direktör Ali Ravcı karşıladı. Teknik heyet ve futbolcular ile uzun süre sohbet eden Başkan Güder, takımdaki son durum hakkında bilgi aldı. 

TÜFEK HIRSIZLARI KISKIVRAK!

Yeşilyurt İlçesi Kuşdoğan Mahallesinde Hüseyin Ünver isimli şahsın evinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili Jandarma tarafından çalışma yapıldı. Çalışmalar neticesinde Kuşdoğan Mahallesinde ikamet eden A.D (14), M.D (17) ve E.D 15) isimli gençler zanlı olarak yakalandı. Gençlerin, av tüfeğini çaldıkları, Kuşdoğan Mahallesinde A. Ö isimli şahsın bahçesinde bulunan 5 metre derinliğindeki su kuyusuna attıkları tespit edildi. Kuyudan av tüfeği çıkartılarak mağdur Hüseyin Ünver'e teslim edildi.

EVLER LAZERLE TARANDI 

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin yıkıcı etkisinin en fazla olduğu Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Bir yandan yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bina analiz ve laboratuvar aracı Malatya'ya geldi. Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can başkanlığındaki uzman ekip, Malatya'da deprem nedeniyle ağır hasar göre ve yıkımları yapılan binaların bulunduğu alanlarda inceleme yaptı. 

KİRA FİYATI ARTTIRAN YANDI!

Elâzığ ve Malatya'da bazı fırsatçıların kira fiyatlarını 600 liradan 2 bin liraya kadar yükseltmesinin tartışmaları sürüyor. Elâzığ Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya müdahil olurken kira fiyatlarında artışın önüne geçmek için yeni tedbirler alınıyor. Edinilen bilgilere göre depremin yaşandığı mahallelerde yetkililerce kira belirleme komisyonu kurulacak. Komisyon, deprem öncesindeki ve sonrasındaki kira fiyatlarını karşılaştırarak masaya yatıracak. Eğer belirlenen fiyatın üzerinde kira istenirse emlakçılar o evleri ilana çıkarmayarak kiraların düşmesini sağlayacak. Buna ek olarak depremzedelerden, ağır hasar belgesini göstermeleri durumunda kira komisyonu alınmayacak. 

KILIÇ: ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENMELİ

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç, depremin ardından esnafın kredi borçlarının ertelendiği ancak çiftçi borçlarına herhangi bir müdahale olmadığını dile getirerek, bu konuda çiftçilerin mağdur olduğunu ifade etti. Sivrice merkezli deprem sonrası Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde ağır hasarların yaşandığını dile getiren Kılıç, "İlimizde de çoğu binalarımızda hasar oluştu. Rabbim böyle bir afeti bir daha milletimize yaşatmasın diyorum. Çiftçinin kaybolan mallarını, hayvanlarda dahil olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü tarafından karşılandı. Ahırı yıkılanlara ahır, çadır, evi yıkılanlara barınma çadırı verildi. Her yönüyle yaraları sarmak için elinden gelen tüm gayretler sarf edildi. Biz bu manada tüm Türkiye kamuoyuna ve bizi idare edenlere teşekkür ediyoruz." dedi. 

DEPREMZEDELER BULUŞACAKLAR 

Fırat Havzası'nda yer alan Arapgir,Kemaliye ve Ağınlı vatandaşlar düzenlenecek etkinlikle depremzedeler için bir araya geliyor.

YARAMAZ KÖPEK KURTARILDI 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi, Pütürge İlçesi Hatip Mahallesinde, kafası sobaya sıkışan köpek ihbarı aldı. Ekipler, kısa sürede olay yerine giderek, titiz çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

MALATYA'DA KORONA VİRÜSÜ GÖRÜLMEDİ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden bir kişide korona virüs görüldüğü iddiasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından, 'Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde korona virüsü şüphesi üzerine bir kişi karantinaya alındı' şeklinde paylaşımlar yapılmıştır. Söz konusu paylaşım kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde, şu an itibarıyla korona virüs (COVİD-19) vakası veya şüphelisi bir hasta yoktur. Vatandaşlarımızın resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir" denildi 

FETÖ'DEN 3 TUTUKLAMA

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ silahlı terör örgütünün TSK mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen,5 muvazzaf subay 2 kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. 

CAYIR CAYIR YANDI 

Sürücüsü öğrenilemeyen 35 TF 013 plakalı tır, Malatya-Kayseri karayolu Kozluca mevkisinde seyir halindeyken motor kısmı alev aldı. Araç sürücüsü tırı yolun sağına çekip aracı terk ederek itfaiye ve jandarma ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri yolda önlem alırken, alev topuna dönen tır, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.Tırın kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 O MAÇIN TARİHİ BELLİ OLDU 

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Süper Lig'in 19. Haftasında Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem nedeniyle ertelenen Yeni Malatyaspor-Trabzonspor ve 21. haftasında kötü hava ve ulaşım koşulları sonucu Çaykur Rizespor'un İzmir'e gidememesi nedeniyle ertelenen Göztepe-Çaykur Rizespor maçlarının oynanacağı tarihler belli oldu. Buna göre; Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşması 11 Mart Çarşamba günü saat 20.00'de, Göztepe-Çaykur Rizespor müsabakası da 17 Mart Salı günü saat 20.00'de oynanacak" denildi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 20 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!