dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.6
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63923.93$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada ilave SGK teşviğinden sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini belirtti. Bakan Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz” dedi.  ***  İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla 24 Ocak'da Elazığ ve Malatya bölgesinde yaşanan deprem nedeni ile kendisi veya ailesi mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerini belgelemeleri durumunda 2019-2020 eğitim-öğretim bahar yarıyılında İnönü Üniversitesinde özel öğrenci olarak öğrenimlerine devam edebilecekleri belirtildi. Bu statüden faydalanmak isteyen öğrencilerin 6 Mart günü mesai bitimine kadar üniversiteye başvurmaları gerektiği dile getirildi.   *** 19.dakikada Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da Emre'nin vuruşunda Nevşehir Belediyespor defans oyuncusu topu topu çizgiden çıkartarak mutlak bir gol pozisyonuna engel oldu.Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda da karşılıklı atakların geliştiği müsabakada gol sesi çıkmadı ve müsabakada her iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı.  ***  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından geçtiğimiz hafta için tanıtımı yapılan Yeni Şire ve Buğday Pazarı projesi tam not alırken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, projenin biran önce hayata geçirilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.  ***  Süper Lig'in 23. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, kaybettikleri için üzgün olduğunu dile getirerek, “Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçını kaybetmemize rağmen camiamızda oyuncuların mücadelesi takdir edilmişti, bu güzeldi. Hafta içinde de çok güzel enerji olmuştu hem şehrimizde hem camiamızda” diye konuştu.

1_2

BAKAN SELÇUK: BİR YIL DAHA UZATTIK 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada ilave SGK teşviğinden sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini belirtti. Bakan Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz” dedi. 

MAĞDUR OLAN GENÇLERE ÖZEL HAK!

İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla 24 Ocak'da Elazığ ve Malatya bölgesinde yaşanan deprem nedeni ile kendisi veya ailesi mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerini belgelemeleri durumunda 2019-2020 eğitim-öğretim bahar yarıyılında İnönü Üniversitesinde özel öğrenci olarak öğrenimlerine devam edebilecekleri belirtildi. Bu statüden faydalanmak isteyen öğrencilerin 6 Mart günü mesai bitimine kadar üniversiteye başvurmaları gerektiği dile getirildi.

ÖZCAN: İLİMİZ TİCARET MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞECEK 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından geçtiğimiz hafta için tanıtımı yapılan Yeni Şire ve Buğday Pazarı projesi tam not alırken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, projenin biran önce hayata geçirilmesi için gayret göstereceklerini söyledi. 

1 PUANLA AYRILDILAR 

19.dakikada Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da Emre'nin vuruşunda Nevşehir Belediyespor defans oyuncusu topu topu çizgiden çıkartarak mutlak bir gol pozisyonuna engel oldu.
Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda da karşılıklı atakların geliştiği müsabakada gol sesi çıkmadı ve müsabakada her iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı.

MALATYA'YI TEMSİL EDECEK 

Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası bu yıl 4-8 Mart tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

BAKAN SELÇUK O ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞTÜ 

Vali Galip Demirel Ortaokulu Okul Müdürü Hamit Kapan, Türkçe Öğretmeni Fatma Kargın, Okul Aile Birliğinde Osman Gönültaş ve öğrenciler İrem Ayar ile Salih Akkuş'u kabul eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit,Vali Galip Demirel Ortaokulu' nun "Galibiz" adlı dergisinin üçünü sayısı için öğrencilerle röportaj gerçekleştirdi. 

BAKAN KURUM: ETAPLAR HALİNDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün AK Parti İl Teşkilatı ile toplantıya katıldı. Bakan Kurum, burada açıklamalarda bulundu.

SOYLU: KAMU YARDIM MİKTARI 458 MİLYON LİRA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem nedeniyle bulunduğu Elazığ'da AFAD Koordinasyon Toplantısına katıldı. Bakan Soylu, toplantıda açıklamalarda bulundu.

KAÇAKÇILARA GEÇİT YOK 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında alkol, tütün mamülleri ve emtia kaçakçılığına yönelik yapılan 3 ayrı operasyonda, 4 bin 142 adet kaçak kozmetik ürün, 980 adet gümrük kaçağı çakmak, 970 adet gümrük kaçağı nargile aparatı, 35 kilogram gümrük kaçağı nargile kömürü, 450 paket gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı ve 28 adet gümrük kaçağı sahte bandrollü viski ele geçirildi.Polis, kaçakçılık ürünlerine el korken olayla ilgilisi bulunan şüpheliler hakkında ise yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

ÖZDEŞ: TEREDDÜT ETMEDEN BURADAN AYRILIRIM

Süper Lig'in 23. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, kaybettikleri için üzgün olduğunu dile getirerek, “Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçını kaybetmemize rağmen camiamızda oyuncuların mücadelesi takdir edilmişti, bu güzeldi. Hafta içinde de çok güzel enerji olmuştu hem şehrimizde hem camiamızda” diye konuştu.

TUNA: OYUNCULARIMIN MOTİVASYONLARI İNANILMAZDI 

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, “Hem Malatyaspor hem de bizim adımıza kritik bir haftaydı. Düşme adayı bu kadar takım varken içerisinden sıyrılmak bu müsabakalarda oluyor. Yeni Malatyaspor'un zaafları bizim artılarımızdı açıkçası, bizim bazı eksik yönlerimiz de onların en önemli gücüydü” ifadelerine yer verdi.

O SPORCULAR BAŞARIYLA DÖNDÜLER 

Analig Karate çeyrek final müsabakaları Muş'ta yapıldı. 14 sporcunun ile katıldığı müsabakadan 3 Altın, 4 Gümüş, 6 Bronz olmak üzere toplam 13 madalya ile Erkek ve Kız takımları 21-22 Mart 2020 tarihinde Van'da yapılacak olan Yarı Final müsabakasına katılmaya hak kazanmıştır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!