dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2429.2
  • BIST
    10012
  • BTC
    62333.33$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Gedik Sosyal Tesislerinde güvenlik kameralarına yansıyan bir görüntü, herkesin içini ısıttı. Görüntülerde sevimli sokak köpeği eğlenecek bir dost arıyordu. İnsanlara sevgisini göstermek için ilk gittiği kişi ondan uzaklaşınca kuyruğunu sallayarak geri döndü. Bu sırada yanına yaklaşan bir temizlik işçisi başını okşadı, uzun uzun sevdi. Bu şefkat eli karşısında mutlu olan köpek ise patisini uzatarak işçiye teşekkür etti. İzleyenleri duygulandıran görüntü kısa sürede sosyal medyada da büyük ilgi görürken, temizlik işçisi ise günün kahramanı oldu.  ***  Teknik Direktör Alaattin Gülerce yönetiminde 7 müsabakaya çıkan Yeşilyurt Belediyespor, hedeflediği puan barajına ulaşamayarak küme düşme hattından uzaklaşamadı. Malatya ekibi 25 hafta sonunda 22 puanla son sırada kendisine yer buldu.  ***  Ligde 7 haftadır galip gelemeyen sarı-kırmızılılar, 24 puanla 12. sırada bulunuyor. Malatya temsilcisi geçen sezon 23. hafta sonunda 34 puanla 5. sırada bulunuyordu. Yeni Malatyaspor'da arka arkaya alınan kötü sonuçlar camiada küme düşme endişesine neden olurken, 23. hafta sonunda oluşan tablo ise geçen sezonları aratır oldu.  ***  Edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Yeni Sanayi Sitesi'nde bir dükkanda sobaya ateş yakmak için dökülen yanıcı maddenin parlaması ile yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. Olayda hafif yaralanan iş yeri sahibine ise sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.  ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Akçadağ yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında 2 şüpheli şahıstan 96,46 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

59259

GÜNÜN KAHRAMANI ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Gedik Sosyal Tesislerinde güvenlik kameralarına yansıyan bir görüntü, herkesin içini ısıttı. Görüntülerde sevimli sokak köpeği eğlenecek bir dost arıyordu. İnsanlara sevgisini göstermek için ilk gittiği kişi ondan uzaklaşınca kuyruğunu sallayarak geri döndü. Bu sırada yanına yaklaşan bir temizlik işçisi başını okşadı, uzun uzun sevdi. Bu şefkat eli karşısında mutlu olan köpek ise patisini uzatarak işçiye teşekkür etti. İzleyenleri duygulandıran görüntü kısa sürede sosyal medyada da büyük ilgi görürken, temizlik işçisi ise günün kahramanı oldu.

ARAÇ KONTROLDEN ÇIKINCA...

Malatya'da direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Kazada yaralana sürücü ise sıkıştığı araçtan itfaiye yardımı ile kurtarıldı. 

3 AYLAR BAŞLADI 

Mübarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar içerisinde Regaip Kandili Miraç Kandili, Beraat Kandili ve Kadir Gecesi yer alır. Peki üç aylarda neler yapmalı? 

GALİBİYET ÖZLEMİ!

Teknik Direktör Alaattin Gülerce yönetiminde 7 müsabakaya çıkan Yeşilyurt Belediyespor, hedeflediği puan barajına ulaşamayarak küme düşme hattından uzaklaşamadı. Malatya ekibi 25 hafta sonunda 22 puanla son sırada kendisine yer buldu. 

ESKİ GÜNLER ARANIR OLDU 

Ligde 7 haftadır galip gelemeyen sarı-kırmızılılar, 24 puanla 12. sırada bulunuyor. Malatya temsilcisi geçen sezon 23. hafta sonunda 34 puanla 5. sırada bulunuyordu. Yeni Malatyaspor'da arka arkaya alınan kötü sonuçlar camiada küme düşme endişesine neden olurken, 23. hafta sonunda oluşan tablo ise geçen sezonları aratır oldu.

YANGIN BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI 

Edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Yeni Sanayi Sitesi'nde bir dükkanda sobaya ateş yakmak için dökülen yanıcı maddenin parlaması ile yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. Olayda hafif yaralanan iş yeri sahibine ise sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

ZEHİR TACİRLERİ KISKIVRAK!

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Akçadağ yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında 2 şüpheli şahıstan 96,46 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

ÖN TALEPLER ALINIYOR 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından yapılan açıklamada, "116 daireli toplu konut projemiz hazır. Uygun ödeme seçenekleri ile ilçemizde konut sorunlarını gidermek amacıyla başlattığımız projemiz ön talepleri alınmaya başlanmıştır. Ön talep için son başvuru tarihi 15 Nisan 2020 olarak belirlenmiştir. Detaylı bilgi için Arguvan belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğümüzden ya da 0422 771 20 06 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.Arguvan İlçesi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 116 konutun bitirilmesi ile ilçedeki önemli konut ihtiyacı giderilmiş olacak. 

DENETİM VAR!

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve Malatya'yı da etkileyen 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem nedeniyle, devletin vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek, deprem nedeniyle zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla, farklı mahallelerinde ziyaret ve incelemelere devam ediliyor. 

O ŞAHIS HAKİM KARŞISINA ÇIKTI 

Bolu'da kendini polis olarak tanıtıp FETÖ'nün adamları tarafından hakkında işlem yapıldığını söyleyerek, 72 yaşındaki Düriye Varoğlu'nu dolandırdığı iddia edilen şahıs hakim karşısına çıktı. 

BEHÇET OKTAY ANILDI 

Ankara'nın Dikmen ilçesinde 25 Şubat 2009 günü saat 01.30 sıralarında başından vurulmuş olarak bulunan ve dosyası intihar olarak kapatılan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, ölümünün 11. yılında memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde mezarı başında anıldı. Oktay'ın kardeşleri Nezihi, Şule ve Zeynep Oktay ile yakınlarının katıldığı törene Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile emniyet yetkilileri ve vatandaşlar da katıldı. Oktay'ın mezarına çiçek konulmasından sonra dua edildi. Oktay için bugün Malatya şehir merkezinde de bir anma programı düzenleneceği belirtildi. 

SADIKOĞLU: GİRİŞİMLERİMİZ OLUMLU SONUÇ VERDİ 

Depremden zarar gören üyeleri için talep ettiklerinin karşılandığını bildiren MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bakanlıklara sunmuş olduğumuz taleplerimizden bir tanesi olan hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kredi kullanan üyelerimize deprem felaketi nedeniyle destek olmalarıydı. Malatya'daki bazı depremzede ve imalat sanayisindeki KOBİ'lerin, destek için devreye alınan kredi programlarından kefalet sorunları nedeniyle yararlanamadığını anlattık. Bunun üzerine KOSGEB ile KGF arasında sorunun aşılması için bakanlıklarımızdan güzel bir adım atıldı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Kredi Garanti Fonu'na Malatya ve Elazığ'a yaklaşık 8 milyon Euro kaynak aktarılacak..Dosyamızdaki taleplerimizin yerine getirilmesi ile farklı destekler alabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 25 Şubat günü 4 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!